Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

jeszcze... do inka39 : nie wiem co to jest za lek ktory bralas przeciw bolowi glowy, ale prawda taka ze trzeby bardzo uwazac. czytalam ze dzialanie tych tabletek jest dluzsze nawet niz 16 godzin, dzialaja na uklad nerwowy i nie nalezy mieszac ich z innymi lekami o takim dzialaniu. mysle ze 7 godzin, czy nawet dzien odstawienia i wziecie innego leku jest niebezpieczne. Podobno paracetamol i aspiryna nie wczodza w interakcje. do mi41: nie zalamuj! Moze sprobuj pare dni sie poodzywiac(owoce, warzywa, soki warzywne, rybki, troche dobrej oliwy). Wzrok moze szwankowac od zeli, ale moze tez byc to wycienczenie. I jezeli nie mialas tego wczesniej to bylabym za tym ze to braki wit rozpuszczalnych w tluszczach, a nie zela. Za malo niezbednych skladnikow odzywczych. Szczegolnie witamina A zawarta w tluszczach ma wplyw na funkcjonowanie wzroku. TU O WITAMINACH http://zdrowo.info.pl/witaminy.html przepraszam ze tak gledze, ale zdrowie jest wazne. to cyce wzwyz!

Gość MonikaBuTTerfly
Kochane Słoneczka! Jestem z Wami duchem.Nawet nie piszac wierze,ze kazda z Nas mysli o forum i o tym jak tam efekty innych. Tak wlasnie jest ze mna,ale...az boje sie wejsc i zobaczyc ile wam ubywa,bo mnie? Nic hahaha....to zaczyna byc smieszne. Drugi weekend z rzedu nie wzielam zelixy.Zyje...waga stoi.Jem...normalnie- bez przesady. Moze jednak musze wyzbyc sie tostow...heh bo w sumie na tym ciagne ze wzgledu na prace. Przed jeden,wieczorem drugi hmm....pozwolilam sobie tez na muffinke....maaaaasakra.Coz zastanawiam sie nad oczyszczeniem organizmu.Ale konkretnym... Tylko sil i motywacjibrak. Nie jestescie same ze zlym nastrojem. Ja stalam sie wyjatkowo hmm...jakby to nazwac oschla,bezczuciowa...To co obecnie dzieje sie w okol mnie poprostu nie ogarniam tego.Za duzo problemow.Juz z reszta o tym pisalam...w kazdym razie to nie forum psychologiczne,wiec nie bede smecila...Ale jestem z wami...chociaz nie wiem po co bo nic sie nie dzieje...ze mna w sensie z moimikg....ehhh..Poniewaz juz nie wiem co mam pisac powiem tylko dobranoc...Musze powaznie pomyslec nad zelixa i mna ;;) Buziaki moje kochane.

Gość MonikaBuTTerfly
Alez nasmęciłam...jak to przeczytalam to,az żal.... ni ładu ni składu...no,ale wlasnie tak ze mna teraz jest wrrr...

Gość AgataNogąZamiata
Okres stoi u mego progu i kołacze. Jutro powinno być ważenie, ale bez sensu - przed @ nic nie zobaczę wspaniałego, więc szkoda się dołować. Idę do lekarza po zapasy. zobaczymy, napiszę wieczorem.

Gość MADZIORNOoo..
Troche mnie nie bylooo... :) ale duchem jestem z wami... ;) ja stoje od tyg w miejscu... caly czas 77,4 no dzis 77,6 ale tam te 200g u mnie tak jest zawsze... stoje stoje i nagle mega spadek :p nie zniechecam sie choc dziwnie boli mnie zoladek i mam mega zatwardzenia ;/ masakra... JA nie stosuje specjalnych diet jem to co zawsze w mniejszej ilosci.. nawet wczoraj pol piffka bylo i zapiekanka o 20 :/ mialam wurzuty ale na wadze nie odczulam uff... Nie zalamujmy sie jedna chudnie szybciej druga wolniej a jak miesiaczka to do 2 kg mozna nawet przytyc ;/ i za chiny sie wtedy nie chudnie... Ide sniadanko sobie robic.. Buzka dziewczynki :*:)

Gość marta_ski
Cześc dziewczynki! dawno mnie tu nie było... :) dzisiaj 12 tabletka i 1,5 kg mniej hmmmm cieszę się z tego:) dzisiaj obchodze urodzinki ;p 18 oczywiście ;) więc daje sobie spokoj z dieta:D a co tam! nalezy mi sie:) główki do góry! buziaki :)

Gość xmamuska
Wiem wiem że Mc donald i KFC jest niezdrowe, my tam tylko raz na jakiś czas, no i tak jakoś zjadłam, już mam wielkie wyrzuty sumienia i dziś dużo poćwicze :) Ja chciałam tylko dodsać jeszcze że codziennie pije Magnez i wapno z jakimś tam dodatkiem no i jem warzywa i owoce, także dostarczam jakieś tam witaminy organizmowi :)

Gość ledaaa
Czesc Kochane.. po ostatniej nie przespanej nocy wlasciwie nie przez zelke ntlok mysli , zdarzeń..:( zelke bralam 5 dni po czym odstawilam..ne mialam zadnychskutkow ubocznych prucz suchosc w ustach..ale przeraza mnie dalej to co mowia o meridii i zelixie.. Potrzebuje wsparcia..czy brac dalej czy zostawic to w cholere.. po odstawieniu jem dalej malo..glodu tez nie czuje..ale boje sie ze to tlyko na chwile..zostalo mi 55tbl.. czy jezeli nie mialam skutkow ubocznych przez tydzien to moge byc spokojna i spokojnie brac dalej? co myslici?? Pomozcie prosze:(

Gość xmamuska
Iedaaa też tak miałam, ale doszłam do wniosku że skoro nic się nie dzieje, to chyba dobrze, nie mam zamiaru brać jej bardzo długo, lekarz przepisał mi 2 opakowania 15, i jeżeli skończe je brać i nadal będzie w sprzedaży to chyba się zdecyduje na jeszcze 1 op. skoro nic innego mi nie pomaga tylko Zelka, to dlaczego mam nie wykorzystać chwili, skoro moge dzięki niej czuć się lepiej, i morze w końcu spełnie się moje marzenie by ubrać się ładnie i sexownie dla męża i samiej siebie :) więc głowa do góry, znaczy cycki :D wykorzystajmy szanse :)

Witajcie,dlugo mnie nie było,ale to dlatego,że jakies czarne chmury zawisły nad naszym życiem i jestem zdołowana!Jeszcze musialam na kilka dni polecieć do Polski na...pogrzeb i mam dość,nie mogę dojsć do siebie!!!Dziś łyknęłam 26 tabletkę i jest 7kg mniej!Dla mnie i tak dobrze,bo w Polsce WSZYSCY zauważyli zmianę!A spodnie z d....lecą!No ale wciąż ponad 90kg ważę!Pozdrawiam Was serdecznie!

Gość AgataNogąZamiata
Nie wiem, czy temat się nie przykurzył, ale BYŁAM U LEKARZA. Moja lekarka to rozsądna babka z doświadczeniem, nie dałaby Zeli chudzielcowi a grubaskowi zrobiłaby wszystkie badania. Powiedziałam prawdę, że mam jeszcze 1 opakowanie, ale są doniesienia o wycofaniu. Powiedziała, że ta cała komisja ma na to 3 tygodnie, więc jeśli za 2 się nie wyjaśni i nie wycofają, to będzie ok. Poza tym powiedziała, że z tego co wie to już trzecia próba wycofywania meridii i pochodnych. Oczywiście powiedziała, że 6 kg w miesiąc to wynik świetny, akurat, dała skierowania na badania w razie czego i oczywiście na wypadek wycofania leku zapisała jeszcze 2 opakowania, czyli mam zapas na 3 miesiące. Powiedziała też, że mam śledzić przebieg wydarzeń - gdyby sprawy nabrały tempa mam tylko zadzwonić - zostawi mi jeszcze receptę jeśli będę chciała. Ale najmądrzejsze, co padło z jej ust to pewien przykład. Na 100 osób badanych otyłych z BMI powyżej 30 niech nawet 10 (choć te całe badania wykazują duuużoo mniej) ma od Zeli chore serce. To ona może wziąć 100 kartotek takich pacjentów i wśród 100 znajdzie 100, którzy niosą za sobą konsekwencje otyłości - choroby serca, cukrzycę, stawy, kręgosłupy, nadciśnienie, miażdżyca. Powiedziała, że korzyści są zupełnie niewspółmierne do możliwych zalet, nawet, jeśli połowa z odchudzonych nie utrzyma wagi. Jej osobiście - obserwującej, jak ludzie zmieniają swoje nawyki - nie mieści się to w głowie. Szkoda, że moja Pani doktor nie zasiada w tej pieprzonej komisji...

no cóz , żadko spotkac takiego mądrego lekarza :( nogi mam tak pociete zylakami po tej wiecznej nadwadze ze szok nie wpomne o rozstepach, bólach kolan itp.. ale to kazda z was juz zna to z autopsji. ja dzisiaj wysyłam zamówienie o dalsze 60 tabletek wole trzymac w szufladzie schowane na zapas, (jezeli nie bede musiała uzyc to bedzie ok- po prostu wyrzuce )

Gość joazja
Witam wszystkie wspaniałe kobitki :) Widze,że forum nabrało rozpędu i o to chodzi!Trzeba nawzajem się motywować i wspierać. Co byśmy bez siebie zrobiły?! Dziś minoł tydziń z zelką a na wadze ubyło zaledwie ( a może się mylę) 1 kg. Ale zwalam to po części na miesiączke...jakoś trzeba to sobie tłumaczyć ;) nie ma co się załamywać, głowa do góry i będzie lepiej! Dziś wróciłam ze Szklarskiej Poręby. Byłam tam zaledwie weekend,ale za to "zaliczyłam" saunę w dwa wieczorki.Powiem Wam szczeże, że polecam wszystkim. Coś rewelacyjnego w naszym stanie. Uwierzcie, że kilka odwiedzin wspomoże nasze kuracje. A co do fastfood-ów to ja też mam wyrzuty sumienia... dziś zjadłam Twistera...ale obiecuje, że to ostani raz ;)

Gość AgataNogąZamiata
Ale jak się tak zastanowić - dlaczego tuczy to, co najsmaczniejsze??? Taka czekolada, serniczek, fryteczki, alkohol, pierożki, żeberka, lody... I weź miej te same odczucia na myśl o brokułach i kalarepie...

Gość joazja
Zawsze to co naj jest zakazane...a szkoda ;)

kobitki !! Mam dosc tego wk*** zimna oszalec mozna. Czy ktos wie , czy mozna na solarium przy zelce chodzic ? Boje sie zeby jakis plam nie dostac na twarzy albo czegos takiego :( Po niektórych lekach nie mozna. Która z was chodzi na solarium ??

JEDZONKO KUSZACE... tak trzymac XSmamuska @AgataWymiata Mysle, ze te wszystkie rzeczy do jedzenia ktroe wymienilas nie sa tak do konca pyszne. Ale bardzo przekornie upragnione. Jak sie tak dobrze zastanowie to najchetniej jadlabym ciagle 1.sushi - ale zadko mam czas i je kupic i tyle kasy zeby je jesc codziennie 2.salatke z selera naciowego z paluszkami surimi i jogurtem polecam podam przepis - ale czas przygotowania i polowania na selera w porownaniu z kulminacyjnym punktem glodu tuz przed filia mckaczki lub kebaba jest najczesciej nieprzemierzony. 3. kurzaka pieczonego ze swieza salata - ale kto, kto mi go upiecze zanim wpadne na kfc w drodze z pracy juz od dawna objecuje sobie ze bede sobie przyrzadzac smakolyki, ale zazwyczaj koncze o pol do dziesiatej po 12h pracy przed regalem z pizza mrozona i wybieram te ktora sie najszybciej piecze. jutro dzien wolny(prawie) POLOWANIE NA SELERA (mega micha dla kilku fanow) 1op selera naciowego umyc, pokroic na polcentymetry --->> do michy 1kubek (wiekszy) jogurtu greckiego zmieszac (ale na boga oby nie bez tluszczu!!!) z wycisnietym zebem czosnku, sola i pieprzem, natka pietruszki(kto lubi) ---> odstawic niech sie czosnek aktywuje paluszki surimi inaczej zwane krabowymi pokroic w centymetry (nigdy nie gotowac!!!) (paczka - chyba 200g) wymieszac wszystko, schlodzic, przyjmowac doustnie pycha chrupie i daje dobre samopoczucie, ktore big mac jedynie jest w stanie zepsuc!! ale big mac... on jest tyle prostszy w obsludze. dogadzajmy sobie!! wiem ze u mnie to niestety na razie tylko teoria, ktora nie moze doczekac sie praktyki... mam nadzieje ze dzieki temu ze wytrwale jestescie swiadkami mojej glupoty niebawem zaczne praktykowac, bo bede zmuszona, gdyz nie lubie ludzi ktorzy daja dobre rady i nie wprowadzaja ich w zycie. calusy. nadzieja ze znajdziecie ulubione smakolyki!!

WITAM KOCHANE POSTANOWILAM ODSTAWIC ZELKE... EFEKTOW PO MIESIACU RACZEJ BRAK... WROCE DO NIEJ...ALE NAJPIERW MUSZE OGARNAC TROCHE W OKOL SIEBIE,BY MOC SKUPIC SIE NA SOBIE,ZE TAK TO DURNIE UJME. TAK JAK WSPOMINALAM....CHCE OCZYSCIC NAJPIERW TROSZKE ORGAZNIM...DOPIERO PONIEJ DO NIEJ WROCIC... POKI CO OCHOTA NA SLODKIE :( OKRES JUZ LADA DZIEN... EHH... PRZYKRO MI,ZE NIE MAM TAKICH EFEKTOW JAK WY...MOZE TO PRZEZ DUZE ILOSCI KAWY...A PIJE DOSC SLODKA. NIEREGURALNE POSILKI,BRAK WYPIJANIA TYLU PLYNOW ILE POWINNAM :( OGLEM JESTEM ZALAMANA. DZSIAJ DOSTALAM Z PL OPAKOWANIE ZELKI...ALE TYLKO 30 TAB MALO TROSZKE...WIEC WOLE JE ZACHOWAC...KURCZE ,BO JEDNAK CHCAC NIE CHCAC NIE MAM JAK ICH DOSTAC,BO U MNIE ICH ZWYCZAJNIE NIE MA...A KIEDY BEDE W POLSCE?NIE MAM POJECIA... PRZYKRO MI I SZARO :( WIEC IDE PO KAKAO ;) JAKIZ RYM NA KONIEC...EHH...

Gość MADZIORNOoo..
... Ech... kolejna dziwna noc za mna... niby spalam a czuje sie jakbym nie spalam... mialam "samolot" bole glowy czulam sie jak nacpana do tego ta nieznosna zgaga bol zoladka i zeba... :| Juz sama nie wiem czy to po zeli czy nie :(?

Gość xmamuska
Hej kobitki dziś 2 tyg i -3,7 kg :D jestem zadowolona, zamierzam ćwiczyć, ale kończy się tylko na zamierzaniu ;/ ale dziś na pewno zaczne znów :)

Gość mi41
witam a ja nie jestem zadowolona, mam okres ,waga stoi od 2 tygodni i ani drgnie a ja się katuję dalej.Echhh chce widzieć w końcu jakieś efekty

Gość MADZIORNOoo..
Ja od tyg stalam 77,4 a dzis 77,2 tez marne pocieszenie w sumie po 25 tabl -4,2 ale ogolem chyba nie najgorzej.. dzis nie biore... niech organizm odpocznie.. bo siada mi chyba :|

Gość mi41
ja po 1,5 miesiaca mam 7 kg i stoje :(

Gość joazja
Ja po 8 tabletkach 1.5 kg mniej. Mam nadzieję,że po skończeniu 30 tabletek uzbiera się 6 kg. Dziewczyny nie poddawajcie się!

Gość pola255
hejhej ja bylam dwa razy na solarium i nic mi nie bylo zadnych plam ani wypryskow.buziaczki.

Gość anika87
ejlala Dzięki,że odpowiedziałaś na mój post,wypróbuję ten olejek(mam nadzieję,że w miarę szybko).Obym już więcej nie miała tego durnego uczucia lepkości :-) Eh ważyłam się chyba wczoraj z rana i jeżeli się nie mylę to miałam chyba 72kg (jeżeli moja waga faktycznie dobrze waży bo jest już baaaardzo stara...czas na nowa...).Nie wiem czy mam sie cieszyć z spadku 3kg przy zakończeniu jednego listka z przerwami czasami dwu-trzydniowymi w sumie to od 15-stego stycznia wziełam 14tab.Myślicie,że to dobry wynik? Z wypróżnianiem tez mam kłopot nawet szczerze wam powiem,że nie wiem jak często chodzę na tron :-) Raz na tydz może dwa... Wiecie mam chyba uzależnienie od napojów gazowanych...jak je widzę normalnie mnie rozwala,za to kawy praktycznie nie piję,bo strasznie mnie po niej głowa boli,zbiera mi się na wymioty itp Kurczę tak patrzę na te moje opakowanie...jeszcze niestety tylko 16tab mi zostało i więcej już nie kupię :-( Wczoraj dostałam cios...stało się coś takiego u mnie,że muszę oszczędzać na wszystkim,bo inaczej nie będę miała co dać małemu do jedzenia.Więc żegnaj zela...teraz jedynie co mnie może trzymac przy diecie to zawartość mojego portfela :-( ehh tak życie...niestety. W dodatku zauważyłam podczas pieszczotliwej nocy z moim m,że dostałam silne krwawienie chociaż to nie była miesiączka,także w najbliższym czasie czeka mnie wizyta u ginka i prawdopodobnie chyba jakies leki lub (napewno) usunięcie nadżerki. Kurczę ja tu nie na temat ale tak jakoś fajnie się przed wami wygadać. Buziole.

Gość AgataNogąZamiata
Dupa zimna. Ważenie i po tygodniu 0,8 kg do przedu. Przed okresem - owszem, ale nie zwalam tylko na to. Dziś było ok, do momentu, aż nie zaczęłam męzusiowi pichcić na jutro. Tu skubnęłam, tam skubnęłam i zaraz puszczę pawia. Mam siebie dosyć. Ale się nie rozmieniam na drobne, zeby nie skwasić nastroju na forum.

Gość mi41
ejjj Agata Ty to tylko skubnęłaś a ja dziś to zgrzeszyłam na maxa :( zjadłam wielki kawał tortu bo córka ma dzis 18tkę i chyba zaraz się pożygam Rany jaka ja już jestem stara :(

Hej dziewczynki długo mnie nie było, ale już nadrobiłam zaległości. Dziś byłam u swojego ogólnego lekarza bo nie mogę się dodzwonić do ginekologa( a on dał mi recepte) i poprosiłam o zelixe, no i miałam 15 minutowy wykład. O dietach, ruchu, itp, no i zeli nie dostałam bo Pani doktor dostała informację że nie ma już przepisywać. No więc dupa!!!! jak sie nie dodzwonie do gina to zostanę bez tabletek. U nie ważenie za 6 dni. Jak narazie trzymam się, jem mało i chodzę wytrwale na siłownię. Po spodniach czuję że coś ubywa bo zrobiły sie luźne :) ale zobaczymy co waga pokaże. Pozdrawiam

witajcie kochaniutkie Zelixiarki :):):) :):):):) Niby nie boję się że tak szybko zniknie nam Zela z aptek, ale jednak :( Dlatego zaopatrzyłam się na 3 mies. Mam nadzieję że wystarczy :) chciałabym jeszcze schudnąć chociaż te 8 kg , tyle właśnie schudłam z jednym opakowaniem 30 szt bo brałam nieraz z przerwami. Zaczęłam jeść trochę więcej bo się przeraziłam, że po skończeniu Zeli wrócą mi kilogramiki :( Miałam ostatnio okres i waga mi stanęła ale zaraz po 1 kg mniej :) zobaczymy co będzie dalej :) pozdrawiam pa pa pa buziaków sto dwa :):):):):):):)