Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpseudonimu....

2 letnie dziecko z waga 9 i pol kilograma

Polecane posty

Gość bezpseudonimu....

moja corka w maju skonczy 2 latka a wazy niecale 10 kg. urodzila sie z waga 3,100. nie chce jesc, martwie sie o nia. czy ktos tez ma tak male dziecko? jakie badania powinnam jej zrobic?podpowiedzcie.

Przede wszystkim morfologie, może ma anemie i to jest przyczyną braku apetytu. A nie je nic czy lubi np. słodycze albo pije dużo soków?

Gość bezpseudonimu....
nie je slodyczy i nie pije duzo sokow. woli napary typu herbatka i ziolka.

Gość weronika322333
rozumiem że lubi ziólka i herbatki ale w ten sposób wypłukuje wszystko z organizmu, minerały i witaminy, powinna pić dużo soczków(dzieci uwielbiaja takie ze słomką albo rurką), słodyczy nie za dużo ale czekolada raz na jakiś czas nie zaszkodzi, 9,5 kg to mało, bardzo mało, moja córeczka jak miała2 latka to jakieś 15kg ważyła i była pulchniutką kluseczka, więc twoja waży za mało, a pamiętaj że potem przychodzi okres intensywngo wzrostu i organizm potrzebuje minerałów i witamin by prawidłowo pracować, moja córka ma teraz 4 latka i juz nie jest taka pulchniutka, sporo urosła i ta waga się rozeszła na całe ciałko, anczka

o_O Moje dziecko ma 8 m-cy i waży 10,5 kg! Musisz zrobić córeczce badania, bo to chyba nie jest normalne. Może ma anemię jak już ktoś napisał albo pasożyty?

Gość bezpseudonimu....
pojutrze idziemy pobrac krew i mocz do badania. corka nie chce pic soczkow a czekolady jesc nie moze bo ma alergie. od 2 tygodni nie chce prawie nic jesc. jestem zalamana. zobaczymy co z krwi wyjdzie. moze ma anemie ale ostatnio nie miala anemii a apetytu tez nie bylo. dzieki za wypowiedzi Dziewczyny. a od pasozytow to tez nie ma apetytu? w kale na oko nic nie widze wiec nie wiem.

Gość Julkowa
Tak, przy pasożytach też się nie ma apetytu. Na oko ewentualnie mogłabyś zobaczyć w kale owsiki i to tylko wtedy, gdyby było ich dużo. Innych pasożytów nie zobaczysz, potrzebne do tego są badania i to kilkakrotne badanie kału. A i jeszcze nie zawsze wyjdą pasożyty, pomimo że są. Trzymam kciuki za Twoją córeczkę, żeby wszystko było dobrze. Wiem, jak się martwisz, bo mam podobny problem. Moja dwulatka też malutko waży, 12,5 kg. To więcej co prawda od Twojej córci, ale i tak za mało, jak na 2 lata. Tym bardziej, że moja ma dobry apetyt i je dużo, więc nie wiem, czemu nie przybiera na wadze :(. Lada dzień idziemy na bilans dwulatka, też pewnie dostaniemy skierowania na jakieś badania.