Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

17latka

niewiem co robić

Polecane posty

Witam , chciałam się was poradzić co myślicie o aborcji.Mam 17 lat i jestem w ciąży :( (to była wpadka) . Mój chłopak bardzo nalega bym poddała się usunięcia ciąży,ja odmawiam,ale on mnie straszy i mówi że jak nie usunę ciąży to z życia zrobi mi piekło.Co robić sama już nie wiem.Pomóżcie .

Gość nie rob tegoo
Nie rób tego. To nie był pierwszy lepszy bo byłam z nim już 3 lata. Byłam w 1 klasie szkoły średniej Zmusili mnie do tego rodzice chłopaka z rodziną i namówili też jego, żeby mnie do tego przekonał. Ja na początku borykałam się, mówiłam, że nie chce, że przecież to "nasza fasolka" ale nikt nie liczył się z moim zdaniem tylko mam zrobić tak koniec kropka. Załuję, że matka powiedziała "będę po twojej stronie nie ważne jaką decyzję podejmiesz" zamiast nie pozwolić na to. W końcu poddałam się i zrobiłam to. Nie potrafiłam myśleć, walczyć o swoje, uwierzyłam, że tak będzie lepiej - wcale nie było. Po tym wszystkim próby samobójcze, agresja, depresja, brak chęci do czegokolwiek, jakieś 8 miesięcy zajęło mi aby spróbować normalnie żyć a nie egzystować. Teraz już jest lepiej, wiesz podobno "czas leczy rany" ale ja wiem, że każdego dnia będzie mnie to prześladować i że będę płacić za to do końca życia. Nie rób tego jeśli czujesz, że zrobisz źle to musi być Twoja decyzja bez jakiegokolwiek zawahania, a Ty piszesz, że tego nie chcesz, więc nie rób tego!!

Gość real_pl
Będziesz miała piekło jak z nim zostaniesz, pomyśl jak Cię będzie traktował jak teraz jest zdolny do takiego szantażu. Miliony matek w Twoim wieku już urodziły i są szczęśliwe ale nie znam kobiety która usunęła ciążę i jej się układa. Dopiero zaczyna się piekło. Potem chcesz urodzić a okazuje się że nie możesz albo rodzisz martwe jest tak że potem umiera, w życiu już tak jest że każda krzywda wyrządzona wraca z podwójną siłą i nie zawsze natychmiast życie jest długie. NIGDY TEGO NIE RÓB!!!