Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój facet był

mieszkanie czy dom?

Polecane posty

Gość mój facet był

mamy problem bo nie możemy się dogadać w kwestii mieszkania, ja chcę mieszkać w mieście w bloku ,a on budowac dom pod miastem Jak z tego wybrnąć???

Gość fbcbcb
najpierw wynająć mieszkanie, a w między czasie rozpocząć budowę domu przecież to i tak trwa kilka lat conajmnije

Gość kiedy kafe sie zbuntuje
nie owijam w bawelne, zapraszam na nowe forum do pogaduszek, bardzo proste w obsudze ... i nowe niedeptane rozmowynoca.my-forum.pl

Gość gertya
lepsze mieszkanie znam takich co sie wpakowali w dom pod miastem, zbudować łatwo ale wykończenie to masakryczne koszty , dojazdy, odśnieżanie, wszędzie daleko a jak dziecko to wożenie autem do szkoły, do lekarza dzięki za taki interes najlepiej mieszkanie w bloku i mała działeczka rekreacyjna pod miastem na lato

Gość mój facet był
gertya właśnie myślę tak samo jak Ty ,ale mój już nie ... żadne argumenty nie trafiają do niego , niewiem jak mu to wypersfadowac :(

Gość mieszkająca w bloku.
TYLKO I WYŁĄCZNIE DOM !

Gość mieszkająca w bloku.
mam dość pierdolniętych sąsiadów!

Gość uciekłam z domu do bloku
więc nie wiem - i to i to ma plusy i minusy. Ale w bloku jakoś fajniej :-)

ile ludzi tyle zdań i argumentów taki wybór zależy od bardzo wielu czynników a jak sie pobieraliście, to nie mieliście wizji wspólnej - dalszego rozwoju, m.in. mieszkanie w mieście czy dom pod miastem? jeśli nie, to poważny bład, za który teraz trzeba płacić nerwami i kłótniami

Mieszkalam ponad 20 lat w bloku, teraz mieszkam w domu i pomimo nakladu pracy i pieniedzy nie zamienilabym go an mieszkanie. Owszem, w dom trzeba bardziej zainwestowac niż w mieszkanie, ale z mojego punktu widzenia pomimo tego lepiej mieszkać w domu. Jednka zalezy to od czlowieka

Gość mój facet był
no właśnie wszędzie blisko,a nie 2 km do sklepu żeby kupić zapomniane mleko...buuuuuuu mam dość nie wiem czy dojdziemy do ładu co w końcu robić buuuuuuuu

My wybraliśmy mieszkanie. Dom pod miastem to super sprawa latem. Zimą to horror. Nie dość, że ogrzewanie to odśnieżanie, dojazdy do pracy. Nam auto nie odpala w mrozy więc byłby problem a tak można z buta się przejść do pracy. W takim domu pod miastem w takiej sytuacji już jest problem dużo większy. Ja tam wolę mieszkanie duże plus działeczka pod miastem. I tam sobie latem można robić grile, postawić piaskownicę dla dziecka. A śniadania na latem jemy na balkonie:)

Gość mój facet był
rozmawialiśmy gdzie , co i jak że się tak wyrażę miało być w mieście tu gdzie mieszkamy ale teraz nagle mu sie odmieniło bo dostał działkę od babci i zachciałao mu się budować :(

Gość gertya
mój kolega z żoną mieli śliczne mieszkanie 3 pokoje w bloku ale zapragnęli domu, takie ich marzenie bo winda im sie nie podobała , bo sąsiedzi sprzedali mieszkanie , dostali kase od rodziców a tak utopili majątek w domu , gdzie nieustannie trzeba było coś udoskonalać a bo ściana sie ruszała, a dach lepszą podbitkę a powiększanie okien w łazience, dwa rodzaje ogrzewania, ciągle ciągle aż w końcu przez ten dom sie rozwiedli bezsens, po co mierzyć tak wysoko ? Wystarczy mieszkanko, szczęśliwa rodzina, praca nie użalać się bo sąsiedzi -nie ma idealnego życia

Gość dom bez gadania
z wlasnym ogrodem,a nie cisnienie sie w blokach.

Gość Koajlowaaa
Ja mam tak samo jak TY autorko. Moge sobie pomarzyc o mieszkaniu w bloku...

Gość mój facet był
Koajlowaaa ustąpiłaś?

Gość upupupu wazne to
przeciez dom to komfort!nawet jesli za miastem i trzeba dojezdzac to po to sa przeciez samochody!a w bloku-cisnie sie czlowiek,ani ogrodu,maly balkon. dziwie sie ze ktos chce mieszkac w bloku.mieszkam w domu i jakby ktos mi proponowal blok to w zyciu bym sie nie zgodzila.

chlerka, nie czytasz postów założycielki tematu? właśnie ma działkę, od której jest 2 km do najbliższego sklepu nie mówię, że to jest wieś zabita dechami, ale nie jest to wygodne każdy ma jakieś priorytety, jeden wygodne życie, łatwy dostęp do usług, handlu i rozrywki, drugi spokój i ciszę w leśnej głuszy (to sklajne przypadki obydwa) i dlatego bez sensu jest trochę pytanie - temat topiku - bo nie ma jedynie słusznej odpowiedzi to tak jak z pytaniem - który samochód jest najlepszy? dla każdego inny

Gość ja powiem tak.....
ja też jestem za wybudowaniem domu sama mieszkam w domku pod miastem i nie zamieniłabym tego na żadne mieszkanie w bloku ...cisza spokój latem wychodzę na boso prosto do ogrodu ....a do miasta mam 5 km i jakoś nam to nie przeszkadza wszytko jest kwestią przyzwyczajenia a nie trzeba zaraz budować nie wiadomo jak wielkiej chaty

Gość ggagagagaaa
poszukajcie domu w miescie.

Ja nie wiem co wy z tym ciśnieniem się w bloku. Ja mieszkam w nowym przestronnym bloku w okolicy pod lasem z widokami na pola. Cisza, spokój. Wychodzę na dwór i mam jak na wsi, pole, lasek. Firma odśnieża chodniki, dba o zieleń. Tylko sobie działeczkę niedaleko kupimy na jakieś grile właśnie, choć nawet to nie jest konieczne bo mamy wokól piekę jeziora i latem wszyscy tam jeździmy robić grila, pływać rowerkami wodnymi, i zwykłymi również. Chyba mieszkam w raju:)

Gość a jaaaaaaaaa
DOM, DOM, DOM !!!!! Twój facet ma rację. Zobaczysz jak w bloku to ani pierdnąć nie można bo już sąsiad melduje o tym innemu sąsiadowi. A w domciu spokuj, nikt ci wiertary nie załancza w niedzielę :) ZASTANÓW SIĘ. My mieszkamy w domu 6 km od centrum więc to nie daleko. Mamy 2 auta i jakoś sobie radzimy. Odsnieżanie to nie problem, akurat się człowiek porusza i nie trzeba kasy na siłownię wyrzucać. DOM to same +++++++++++++++++++

zależy jakie to miasto moje ma centrum większe niż średnica 6 km od rogatek do centrum jest ok. 15 km, a za miasto żeby wyjechać, to jeszcze trochę trzeba popedałować

zależy jakie to miasto moje ma centrum większe niż średnica 6 km od rogatek do centrum jest ok. 15 km, a za miasto żeb

zależy jakie to miasto moje ma centrum większe niż średnica 6 km od rogatek do centrum jest ok. 15 km, a za miasto żeby wyjechać, to jeszcze trochę trzeba popedałować

Gość mój facet był
ja całe życie miaszkałam w mieście , zresztą mój tez i dlatego nie wobrazam sobie życia pod miastem , a jeśli zaczniemy tą budowę to napewno na 2 auto stać nas nie będzie...