Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lambadadada

2 tyg maleństwo i świeże mamy

Polecane posty

Gość lambadadada

Witam, jestem mamą dwutygodniowego brzdaca. Cciałabym poznać wasze opinie itd jak sobie radzcie. Jak wasze noce, bo moje niestety nieprzespane i nie wiem co robic. czy dzecko spi z wami czy w swoim pokoiku. Ja kompletnie nie wiem czy dobrze postepuje.

Gość katakumba123456789
własnie, a ile spia wasze pociechy?

Witam, moja córcia skończyła już co prawda 2 miesiące ale od samego początku spała w swoim własnym łóżeczku które stoi w naszym pokoju. Na szczęście w nocy budzi się tylko raz i to też nie zawsze więc na temat nieprzespanych nocy nie mogę się wypowiadać ;)

witaj moj maly ma 9 tyg.noce nadal nie przespane .choc zdecydowanie lepiej. coraz wieksze odstepy miedzy jedzeniem dluzej spi. niby pierwszy miesiac najgorszy.maly spi w swoim lozeczku,nigdy z nami. tez ciagle mam wiele pytan iniewiem czy dobrze robie. np teraz polozylam go do lozeczka i chwile zajmuje sie soba i niewiem czy dobrze robie ze nie zajmuje sie nim non stop jak nie spi

teraz przesypia ok. 14 godzin a jak miała 2 tygodnie to budziła się co 3 godziny na karmienie i dalej szła spać

w nocy wstaje o 1szej,potem miedzy 4-5 no i ok 6tej wstaje ale lezy wlozeczku w miare cicho az do ok 8mej. przez 2 tyg kladlam ja spac o 18tej i spala do tej pierwszej a teraz znow o 22giej domaga sie jedzenia...uwsteczniam sie a w dzien roznie spi. czasem pare razy po 15-30 min,czsem zaliczy 2-3 godzinne spanie

mama radzia - ja też często sie zastanawiam czy dobrze robię ;) Jak masz taką możliwość żeby móc się zająć chociaż na chwilkę sobą to wykorzystuj to :)

jak mial 2 tyg to w ciagu dnia potrafil od 7-14tej nie spac nic. teraz zaczol wiecej spac :) tez ok 14-15 godzin. wczesniej w nocy budzil sie nawet co godzine

mojej zdarza się nie spać w ciągu dnia albo zaliczyć kilkuminutową drzemkę ale to przeważnie kiedy nie wyjdziemy na spacer tak więc staram się wychodzić codziennie ;)

Gość lambadadada
W dzien jest niby ok, wstaje, je idzie spac albo grzecznie leży. W nocy natomiast, zje, kłade go do jego łóżeczka i jest płacz, nosze na rekach itd i płacz, konczy sie to tym z ląduje u nas w łóżlu i czasem zasypia a czasem dwie godziny kwiczy, popłakuje itd, i tak co dwie trzy godziny. Od kiedy dziecko spi dluzej i je rzadziej? Karmię mlekiem modyfikowanym.

tez karmie modyfikowanym. u mnie pierwszy raz 6 godzin pod rzad spal w 6 tyg.wczesniej maks 4 godziny na poczatku tez plakal jak dawalam go do lozeczka.ktos z kafeterii poradzil mi zebym jak zacznie plakac wziela go z lozeczka poczekala az sie uspokoi i spowrotem dala do lozeczka i tak wkolko az zasnie.pierwsze 2 noce z 10 razy tak robilam.potem juz tylko raz-dwa razy i koniec.a teraz nie zdarzy zjesc calej butli i juz spi.

no i z tego co wiem male dzieci nie odrozniaja dnia od nocy.ja w nocy nie zapalam swiatla,tylko mala lampka,nie mowie do niego tylko przewine,butla ,lozko i wychodze. pierwsze dni trudne byly ,teraz czasem tez :) ale ogolnie coraz lepiej

Hej ja mam synka ma 8 dni i w nocy nawet ładnie śpi ale w dzień wiecej :-) problem mam inn karmie piersią i od wczoraj mam strasznie mało pokarmu niewiem co robić zeby było go wystarczajaco duzo a mały duzo je :-D Dodam że pije od rana tony herbaty i wody mineralnej ale nic lepiej nie jest

przystawiaj go częściej do piersi albo użyj parę razy laktatora (mi przynajmniej pomogło). Dodatkowo piję też herbatkę hippa dla kobiet karmiących :)

polozna mowila mi zeby nie zakladac biustonosza.moze to ci pomoze. a herbatki na zwiekszenie laktacji pijesz? kawe zbozowa

polozna mowila mi zeby nie zakladac biustonosza.moze to ci pomoze. a herbatki na zwiekszenie laktacji pijesz? kawe zbozowa

przystawiaj go częściej do piersi albo użyj parę razy laktatora (mi przynajmniej pomogło). Dodatkowo piję też herbatkę hippa dla kobiet karmiących :)

Gość lambadadadad
ja karmiłam, ale mały ciagle głodny i dokarmiałam butlą, potem juz nie chcial piersi wogole, od 4 dni jest na butelce

pije od rana kawe zbozowa a po herbatke na laktacje niemam jak isc bo niemam z kim dziecka zostawic. Moze póxniej pójde kupic. Własnie nie chce dokarmiac sztucznie bo sie obawiam ze nie bedzie chciał cyca