Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska456

Pomożecie

Polecane posty

Gość goska456

Witam, kochałam się z chłopakiem po sylwestrze, niestety pękła prezerwatywa, ale zauważyliśmy to od razu i skończyliśmy. Ostatni okres miałam 23 grudnia. Nie było wytrysku, dopiero co zaczęliśmy, cały stosunek trwał może niecałe 10 min i gumka pękła i skończyliśmy. Prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym. Okresu jeszcze nie mam, robiłam 2 testy bo chłopak mnie poprosił : pierwszy zrobiłam 20 stycznia - negatywny, drugi 23 - negatywny. Czy test po takim upływie czasu mógł się mylić? Dodam, że mam dość nieregularne cykle, więc nie moge dokładnie powiedziec kiedy będę miała okres. Dodam jeszcze, że własnie miedzy 20-23 stycznia uprawialiśmy z chłopakiem petting, on po wyjeciu reki z pochwy miał ja lekko zabrudzona krwią. Czy ta krew to oznaka zbilażjącego się okresu ?? Dodam, że od jakiegoś czasu badam sobie szyjkę macicy, i z kazdym dniem się ona troche obniża i otwiera...Pomózcie prosze. Dodam, że jak badam szyjke macicy od tych kilku dni to również mam trochę krwi na palcach. Może szyjka nie otworzyła się jeszcze na tyle zeby ta krw mogła wyleciec?? Mam zrobic test ciążowy ?? Stresuje się...nie wiem co robic...Dodam, że zauważyłam od jakis 2-3 dni takie zółte upławy z odrobina krwi...Co to może byc?? Mierze temperature w pochwie jakos tak 4-5 rano i wynosi mniej wiecej 36,6 jestem troche przeziebiona i poce sie cala noc i rano mam troche goraczke, bralam leki na zbicie temperatury, bylam u lekrza...I temperatura w pochwie jest wyzsza tylko wtedy gdy mam gorączke, tak to normalnie, ale nadal okresu nie mam....Czy test da mi teraz wiarygodny wynik ?? Minął już prawie miesiąc ad stosunku?? Ostatni test robiłam 23...

Gość elinio
Po sylwesrze to miałaś pierwsze dni płodne,ale skoro nie było stosunku do końca to nie masz się czym martwić,te upławy z krwią mogą oznaczać zbliżającą się miesiączkę.

Dziewczyno, zostaw tą swoją pochwę w spokoju i poczekaj na okre, nie uważasz, ze troche przesadzasz. Skończ tam grzebac, bez urazy, ale to co piszesz jest przerażające. Jak nie dostaniesz okresu przez miesiąc to idź do lekarza. Nie da się wszystkiego wiedzieć na poczekaniu bo ty tak chcesz. Poczekaj trochę i tyle. Zrób sobie test jak już musisz, od sylwestra minęło wystarczająco dużo czasu by był wiarygodny. A krew i jakieś plamienia to normalne przy zbliżającym się okresie, czasem mogą trwać nawet tydzień zanim dostaniesz... a czasami okres jest tak słaby, że właśnie w ten sposón sie objawia.

Gość kiedy kafe sie zbuntuje
nie owijam w bawelne, zapraszam na nowe forum do pogaduszek, bardzo proste w obsudze ... i nowe niedeptane rozmowynoca.my-forum.pl

Gość goska456
tzn. mieliśmy gumkę, ale ona pękła, była ze ze środkiem plemnikobójczym (jak pękła gumka to skończyliśmy od razu) i dodam że jak ten środek się rozlał to czułam w pewnym momencie takie pieczenie i później przeszło...no ale skoro mam cykle 28-35 dni a nawet więcej to mogły to być również dni niepłodne(koncowka) Myslicie że to może być ciąża??Stresuje się ... może pójdę po 6 test ....

Gość elinio
Zrób jak uważasz ,a masz inne objawy?

Gość goska456
jezeli chodzi ci objawy ciazy to nie mam ani jednego....tylko mówię wam że jestem w tej chwili chora, juz od jakiś 5 dni...może jak przejdzie choroba to przyjdzie okres...i stresuje się...

Gość goska456
mierzyłam temperature dzisiaj rano w pochwie, wynosiła 36,5-6

Gość elinio
No to w porządku,a bierzesz może jakiś antybiotyk na chorobę,bo to też może opóżnić miesiączkę.

Gość goska456
codziennie biorę polopiyne na zbicie goraczki, juz goraczka mi spada, więc myśle,że wyzdrowieje :) ale anybiotyku mi nie zapisywała, w domu szukałam w szafce to tyllko syrop na kaszel, tak to nic więcej. Ta temperatura w pochwie nie wskazuje na to, że moge byc w ciazy??

Gość goska456
ale cykle mam nieregularne strasznie, czasami akuat dostane w terminie, a czasami czekam i czekam...pamiętam że ro temu zaliczałam cały semestr, stres itp. okres spóźnił mi się 2 tygodnie...

Gość goska456
już nikt nie opd???:(

Gość goska456
już nikt nie odp? :(

Gość elinio
Powinnaś coś zrobić z tymi nieregularnymi miesiączkami ,to nie jest w porządku,może pomyśl o tabletkach antykoncepcyjnych...wyregulują ci na maksa i będziesz miała spokoj

Gość goska456
wiem...chyba tak zrobie. Ale uważasz że to może byc ciąza? Jeżeli zrobie jutor test rano to wynik będzie w 100% wiarygodny ?? Minał już prawie miesiąc...ostatni test 23 stycznia...

Gość elinio
test będzie wiarygodny w 100 procentach

Gość goska456
ok, robiłam ich juz co prawda 5, kazdy negatywny, ale może było za wcześnie...o ile sobie przypomnę daty to było hyba tak 9 stycznia(za wcześnie), 15,18,20,23 stycznia - negatywne wszystkie...Chyba zrobię dla pewności jeszcze jeden i napiszę jutro jaki wynik, chociaż jestem pewna w 99% że negatywny...Co mam zrobic jeżeli będzie negatywny?? Do mojego lekarza nie wiem czy tak latwo się zarejestruję, moze bede musiała długo czekac...Kiedyś brałam luteine na wywolanie okresu ale to na recepte? Myslicie ze sprzedali by mi bez??

Gość goska456
po co sie wypowiadasz skoro i tak w niczym nie pomożesz ?? ;/

Gość dziewczyno czy ty jestes
przepraszam ale czy ty nie rozumiesz ze do ciazy potrzebny jest wytrysk, tyle testow pokazalo ci ze nie jestes a ty dalej panikujesz-zajmij sie nauka a nie seksem, dobrze Ci radze

Gość goska456
tak się składa, że ja juz taka jestem...poza tym przed wytryskiem wydziela sie tez plyn preejakulacyjny w kóreym sa plemniki, ale zdania naukowców sa podzielone niektórzy mowia ze moga zplodnic, a inni ze te plemniki sa niezdolne ruchowo, a jeszcze inny ze to plyn z prostaty, w którym nie powinno by plemnikow...wiec skad taka teza?

Gość goska456
ale dzieki za odpowiedz...ale nie musisz od razu obrazać, to ze jestem taka a nie inna i ze wszystkiego robie afere to nie moja wina...

przez 6 lat wspolzylam z narzeczonym w ten sposób-nie bylo wpadni, dopiero 5miesiecy temu byl strzal i jest ciaza... wielu moich znajomych uprawia seks w ten sposób i wpadek nie ma nie zorumiem jak mozna kochac sie w gumie z wieloletnim partnerem, lub truc sie pigulami

Gość goska456
wybacz ale dla mnie stosunek przerywany to żadna antykoncepcja, wole byc pewna...tym razem gumka pekła i juz nigdy im prawdopoobnie nie zaufam, chyba przezuce sie na tabletki, a co do twojej odp. jak mozna kochac sie z wieloletnim partnerem z gumka albo truc sie tabletkami to odpowiedz jest prosta, bynajmniej dla mnie : dla mnie ciaża bylaby teraz klopotem, nie codzi mi tylko o szkole itp. ale mam inny powazniejszy powod, ale nie bede o tym pisac na forum, stad moje obawy, wszyscy mnie uspokajają a ja dalej panikuje...taka moja natura...ehh..

rozumiem-takze polecam plastry albo zastrzyk anty, i zycze szczescia

Gość goska456
dzieki za odpowiedzi :))

nie popadaj w paranoje...2 testy negatywne raczej sie nie myla...nie jestes w ciązy

Gość goska456
ehh to nie były tylko 2...2 byly po 20 stycznia a przed 20 stycznia zrobiłam 3...razem 5...ale ja juz taka jestem...

Gość goska456
Przeciez plemniki nie przezyja miesiac od stosunku ...

Gość goska456
nie stwierdzono ze w preejakulacie sa plemniki, a po 2 nie stwierdzono ciazy tylko z tego plynu...poza tym miesiac od stosunku ?? plemniki juz dawno nie zyja...a jezeli doszloby do zaplodnienia to test by to raczsej wykryl...skad by sie wziely plemniki miesiac pozniej?? ...

Gość goska456
a po 2 temperatura nie jest podwyzszona jak pisałam wczesniej : 36,5-6