Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati1233

Ciaza???

Polecane posty

Gość Pati1233

Witam kochalam sie z mezem na poczatku dni plodnych dokladnie 24 i 25 stycznia..on doszedl w srodku..od wtorku do srody pobolewaly mnie jajniki czyli oznaczaly one dnki plodne..Czy jest duza mozliwosc ze bede w ciazy??? Czy plemniki mogly przezyc do wtorku czy nawet do dzisiaj?? Z gory dziekuje..

Gość Pati1233
Dodam ze dzisiaj tez mnie pobolewaja

Gość zaswiadczenie o bierzmowaniu
pytasz serio?? bo mi cieżko jest uwierzyc zę istnieją na tym swiecie tak puste osoby:o

pobolewaj bo byc może dochodzi do zagnieżdzenia jajniki nie bola od nasienia twojego meża

Gość ile ty masz lat kobieto
i dlaczego wyszłaś już za mąż nie mając elementarnej wiedzy o życiu małżeńskim ani o ciąży???????????????????????????????? Jakbyś weszła na jakąkolwiek stronę związaną z ciążą, to wiedziałabyś, że plemniki żyją góra 72 godziny w sprzyjających warunkach. Więc sama sobie wylicz jaką masz szansę. Bo zakładam, że liczyć do 72 potrafisz?

Gość nanananna
tak na pewno to ciąż bliźniacza hehehe :)

Gość Justa234
Mysle ze masz duze szanse na to by byc w ciazy..

Gość Justa234
Zrob test ciazowy najlepiej przed spodziewana miesiaczka..

Słuchajcie... trochę pokory, nie wszyscy wiedzą wszystko!!! Nie wiem czy cię dobrze rozumiem ale według badań plemniki mogą przeżyc w śluzie płodnym max 72h (niektóre źródła podają więcej), komórka jajowa zdolna do zapłodnienia jest przez max 24h... z tego wniosek że na zajście w ciążę jest niewiele czasu w miesiącu.... Jeżeli kochaliście się w dni płodne to z pewnością szansa na zajście w ciążę jest ale podobno niewielki % par ma takie szczęście żeby począć i utrzymać zdrową ciązę za pierwszym cyklem (jakoś tak czytałam)... życzę zatem powodzenia, a ból jajników opisywany rzeczywiście moze wskazywać na owulację (jak z resztą też dobrze zauważyłaś a niektóre tu nie potrafiły przeczytać...) Ja owulację miałam prawdopodobnie 29 września a z mężem kochaliśmy się dwa dni wcześniej i wyszło małe karlątko zatem powodzenia...

Gość Pati1233
Dziekuje Fantazja wiec z tego co wynika jest spora szansa zajscia.. mam na Tobie przyklad ze zaszlas 2 dni przed owulacja..Dziekuje chyba ty jedyna Mnie zrozumialas

Gość Pati1233
:)

niektórzy naukowcy twierdzą , że plemniki żyją nawet do 7dni. Wydaje mi się, że to skrajne przypadki :) A na ciąże masz szanse max 40%

Gość ty od wczoraj zakładasz tamaty
z tym pytaniem, wez sie moze zastanów Nikt Ci nie powie że bedziesz w ciazy bo wrózki tu nie ma !!!!!!

7 dni dotyczy znalezienia żywych plemników w ciekle kobiety ale nie ma dowodów na apłodnienie potym czasie (czyli wiadomo, że moga dotrwać ale nie wiadomo, czy moga zapłodnić). Dowiedziono w zasadzie możliwości zapłodnienia po 5 dniach od stosunku. Mimo wszystko największa żywotność plemników jest w pierwszych 36 godzinach, potem maleją, ale ciży nie wykluczają...Na ciąże w jednym cyklu masz max 40% szans ale to tylko statystyka. W pierwszym cyklu udaje się niewielu, średnia starań wynosi 4-6 miesięcy. Nigdy nie wiadomo po której stronie się znajdziesz, czy zajdziesz, czy nie. Niemniej więcej jest szans, by nie zajść - niż zajść - w każdym cyklu.Pobolewanie w okolicy podbrzusza to inna para kaloszy bo nigdy nie ma pewności, że to jajniki. Sama owulacja nie boli, więc jeśli są to jajniki, to wersji kilka:- nie dotyczy cyklu, jest infekcja- inne problemy zrowotne- wzrost pęcherzyka i uciskanie na otrzewną- pęknięty pęcherzyk wylał płyn do otrzewnej tym samym podrażniając jąOdczuciami to tu się niewiele zdziała.