Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elinek

Uprawy ekologiczne

Polecane posty

Gość elinek

Witam, jestem z Rybnika i postanowiłam założyć ten wątek ponieważ mam problem ze znalezieniem sklepu zaopatrzonego w mięso które nie jest nafaszerowane sterydami. Do tej pory córcia była na słoikach Hipp i co się okazało....-ich produkty nie są z rolnictwa ekologicznego ponieważ zauważyłam u mojej córci gruczoły pod sutkami-ma 9 mcy. Pediatra zalecił odstawienie drobiu? jakie mięso podawać? Proszę o pomoc w znalezieniu sklepu gdzie mogę kupić zdrowe mięso. teraz to już sie wszystkiego boję...Bardzo proszę o pomoc wszystkie mamusie z Rybnika i okolic, cały Śląsk wchodzi w grę.... Z góry dziękuję za pomoc...

Gość mamauaksmamam
:O że co ??? niektórym mamuska pieprzy sie w główach eko wszytko a sterylizyujesz podłogi ściany i na spacer dziecko w masce

Gość elinek
nie popadajmy w skrajności, zdrowe jedzenie dla niemowlęcia to chyba nic dziwnego? A może Ty karmisz swoje dzieci produktami niewiadomego pochodzenia?

Gość trt
pod rybnikiem jest dużo ekologicznych upraw, szczególnie konopi

nie ma opcji dostać takiego mięsa. A poza tym co ma mięso do gruczołów? Nie wydaje mi się, aby słoiczek dziennie powodował przerost gruczołów. Córka znajomej ma od urodzenia ten problem, ale to zaburzenia hormonalne- zbyt dużo żeńskich hormonów. Dziewczynka ma już z 8lat i cały czas się leczy. Poradziłabym się innego lekarza. Chyba, że źle zrozumiałam

hm... popytaj w sklepach eko moze oni beda wiedziec wiesz ja swoje dzieiacko karmie normalnie nie wydziwiam typu eko warzywa czy mieso bo nie widze sensu mały je wszytko ach i nie jadł nigdy słoiczków tylko zawsze moje gotowane obiady

a i te ekologiczne uprawy są o tyłek rozbić. Nie mam dzieci, ale z tego co wiem producenci słoiczków spełniają wszelkie normy

Gość moze i spelniaja
ale do sloika ida warzywa ladne i brzydkie ekologiczne i nie bo iles tam procent musi sie zgadzac slyszalam nawet ze z plescia tez ida bo jakis tam procent jest w granicach norm. ostatnio w badaniach przeprowadzonych w niemczech znaleziono substancje rakotworcze w sloiczkach ktore sie wydzielaja podczas gotowania czy podgrzewania do wysokich tempetarur np. w hipp byly. macie neta to poszukajcie info na ten temat ja gotuje sama jak poczytalam o tym wszytskim

Gość ale to sa nowe rzeczy
kup krolika, zdrowy i tani

ja też gotuje sama od zawsze :) przynajmiej wiem co daje a nic nie ma zdrowego , poza tym nie chucham nie dmucham na dziecko bo nie chce mieć alergika

Ja tez swojemu dziecku gotuje sama.Kiedys Zamawialam przez internet.tyle,ze ja mieszkam za granica.Moze tez sprobuj przez neta zamowic warzywa i mieso bio?Jest pelno takich dostawcow.Zaplacisz wiecej,ale wiesz co jesz. A co do sloikow..Moja chrzesta sprawdza jakosc takich sloiczkow.Z tego co mi mowila to kiedys zamknela jakas siec chyba Gerbera.Jeden z ich oddzialow oczywiscie. Warzywa byly podgnite i do sloikow dodawano spulchniacze.Co jest niezgodne z norma UE.

Glowa w chmurach-i to juz nie zawsze.Moi tesciowie na dzialce pod miastem hodują kurczaki.I podaja im tam jakies sterydy,by były wieksze:p A wszyscy mysla,ze to EKO,bio,bo "swoje"

mgielka241 ----Dlatego wspomniałam że jak autorka sama postawi zagrode będzie miała pewność EKO ;) Mój tata pochodzi ze wsi - jego rodzice mieli rózne zwierzaki NIGDY nie były karmione sterydami.Takie mięso po prostu chcę się jeść ;) Do teraz mamy też sad ZERO chemii.Oczywiście owoce nie są wielkie i aż tak piękne jak ze sklepu ale są zdrowe i same w sobie słodkie bez ulepszaczy. Ja jakoś na ,,piękne oczy" nie uwierze żadnemu gospodarzowi że ma warzywa bez chemii.Wszystkie ogórki w tym roku wyrzuciłam😠 :P

proponuje zebys pojechala na jakis okoliczny targ i tam kupila kury albo królika czy inne zwierzaki. Ja tak robie i mam eko :)

Gość gość
wiecie coś na temat upraw ekologicznych? Jak się w ogole do tego zabrać i z czym to sie je?

Gość gość
Hmm, zależy co masz na myśli  Jeśli chodzi ci o uprawy ekologiczne w gospodarstwie ekologicznym no to oczywiście są zasady odpowiedniego doboru takich upraw. Trzeba je także skonfrontować z ochroną prawną odmian roślin. Najlepiej zajrzyj sobie na https://agencjanasienna.pl/gospodarstwa-ekologiczne/ ,tam jest to dość obszernie i zrozumiale wszystko wyjaśnione. Mam nadzieje,że rozwieje to twoje wątpliwości.

Gość gość
W temacie upraw, mogę jedynie poradzić kto ma dobre, zdrowe borówki. Ja swoim dzieciom kupowałam tyko te, od tego producenta www.jagodowe.com możesz popytać ludzi, albo myślę, ze nawet bezpośrednio u nich gdzie można takie dostać. Wiem ze to maluch jak na razie, ale jak już potem zacznie jeść takie rzeczy warto wiedzie c o tym, borówki są bardzo zdrowe.