Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różyczkaa213241

Distreptaza i xitrocin . Prosze o porade

Polecane posty

Gość różyczkaa213241

Półtora tygodnia temu dopadło mnie ostre zapalenie przydatków. Wczoraj bylam u lekarza który stwierdził że najostrzejszy stan minął ale zapalenie nie ustało. Przepisał mi antybiotyk xitrocin i czopki distreptaza. Czy osłabiają one działanie tabletek antykoncepcyjnych? (biorę novynette). Zastanawiam się czy mogę współżyć czy nie jest to wskazane? z gory dziekuje za odp

Gość rózyczkakakakaa
moze jeszcze ktos ma jakąkolwiek wiedze na ten temat?

Gość jhnhbikjhi
posłuchaj tak naprawdę nikt nie wie w jaki sposób antybiotyki osłabiają działanie anty Kiedys sama brałam antybiotyk z tabsami i gin powiedział, że niby nie maja wpływu, ale jesli zajdę to nie do niego z pretensjami i lepiej sie dodatkowo zabezpieczyć

Gość minissssssssssiston
sluchaj ja mialam zapalenie przydatkow nie raz,lepiej zrezygnuj ze wspolzycia, skoro stan zapalny nie minal chyba bedzie cie bolec jeszcze wszytsko przy wspolzyciu(mnie bolalo) wiec nie radze, poza tym niech te bakterie znikna... poczekaj kilka dni jeszcze! antybiotyki osłabiaja dzialanie tabltek wiec jak juz uzyj prezerwatywy,a te czopki sa fajne:) duze ale fajnie sie wklada i nie brudza nic:)i one nie oslabiaja tabl anty, tylko tamten antybiotyk

Gość minissssssssssiston
bierz jeszcze nospe i ibuprom

Gość minissssssssssiston
no i cieple oklady na podbrzusze rob:) a na dwor to ciepluto sie ubieraj, grube rajstopy, plaszcz, cieple majtki

Gość rózyczkakakakaa
dziękuje za rady ciesze się ze ktoś wkoncu mi odpisał kupilam termofor i wieczorem przed snem sie grzeje ale wyczytalam ze niby nie jest to wskazane, szczerze to juz od tych sprzecznych informacji glupieje, jedni sądzą tak, inni zupełnie odwrotnie.. skoro ze wspołzyciem lepiej sie wstrzymac to moze faktycznie poczekam, moj celibat trwa juz prawie 3 tygodnie, jesli chodzi o mnie to nie przeszkadza mi to az tak strasznie, ale moj facet widze ze troszke cierpi z tego powodu:) ale wykazuje duzo cierpliwosci wiec mysle ze wytrzyma :) przeraza mnie tylko faktnawrotu tych zapalen , co z tego ze teraz się podlecze, skoro w kazdym momencie to pieklo moze wrócic... :(:(:(:(

Gość besina
witaj. Distreptaza działa cuda, to są naprawdę extraczopki, szybciutko wyleczą stan zapalny. Wiem, bo sama miałam silne zapalenie przydatków dwa razy. Bolało jak diabli. Zażywałam antybiotyk i czopki i szybciutko mi ulżyło. Co do współżycia to wstrzymaj się jeszcze, aż porządnie się wyleczysz. Nie wiem czy wiesz ale źródłem naszych problemów są właśnie panowie- to oni nas nadkażają . Przy sprzyjających warunkach rozwijają się bakterie i stan zapalny gotowy. Lepiej więc się dolecz zanim dopadnie cię powtórka z rozrywki. Życzę zdrowia.

facet aż tak bez seksu nie pocierpi jak Ty z zapaleniem. nie lituj się nad nim kosztem własnego zdrowia. a jak tak Ci go żal to zawsze zostają jeszcze "prace ręczne" ;)

Gość różyczka12234656271
racja nie ma o czym mowic, zdrowia mi nikt nie odda, mam nadzieje ze uda mi sie wkoncu wyzdrowiec :( lekarz przepisal mi jeszcze lactovaginal , ale nie mialam przy sobie dosc gotówki zeby wykupic to lekarstwo, myslicie ze te trzy preparaty zadzialają skutecznie ?/? oprocz bolu i zlego samopoczucia rowniez krwawie i plamie- dosc intensywnie, mimo ze jestem przy 19 tabletce anty...same niedogodności " Trzeba miec sporo zdrowia zeby chorowac, no i pelny portfel" swiete slowa !!!

lactovaginal to kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego. nie leczą jako tako, ale wspomagają. mozesz je spokojnie zastosować po kuracji antybiotykiem. nie potrzebujesz na nei recepty.

Gość różyczka12234656271
dobrze wiedzieć, w takim razie skupię sie narazie na czopkach i antybiotykach a laktovaginal kupie w pozniejszym czasie dziekuje za podpowiedz !! :):)

Gość różyczka123456543
Dziewczyny niepokoi mnie jedna rzecz- wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę anty z blistra i na dniach dostane krwawienie z odstawienia, gdzies wyczytalam ze podczas miesiączki jest duze prawdopodobienstwa nawrotu zapalenia ??? to prawda czy mit ?? prosze o odp :(