Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linnka

niania + monitor oddechy Angelcare AC 401

Polecane posty

Gość linnka

hej! Czy ktoś używał/używa tej niania z monitorem oddechu? Jakie macie opinie na jego temat?

Używałam. Jest wiele wątków na ten temat, wystarczy że w "szukaj" wpiszesz: angelcarejestem zadowolona, bez niani byłoby mi o wiele trudniem mimo, że mieszkam w bloku (zamykaliśmy drzwi, żeby nie obudzić dziecka i mogliśmy zareagować, gdy tylko jęczała - wtedy nie dochodziło do całkowitego wyborzenia.Sprawdzio się takżeu rodziców, ktrzy mają dom piętrowy - dziecko spało na górze, drzwi zamknięte (bo jest pies) a my na dole oglądaliśmy tv, słuchaliśmy muzyki, siedzieliśmy przy kompie itp.Monitor oddechu / ruchu dawał mi komfort psychiczny.

Gość linnka
dzięki za odpowiedź, właśnie googluje cały czas, ale chciałam jeszcze coś na świeżo przeczytać. A powiedz mi, czy miałaś problemy z tym, że niania łapała kanały radiowe? były częste zakłócenia? mieszkam w bloku, ściany raczej cienkie, dlatego tak się zastanawiam. I jeszcze jedno pytanie: czy da się w tym zestawie zrobić tak, że np działa sam monitor, a niania nie?

Niania niczego innego nie wyłapywała, nie bylo szumów, jeśli załączał się odbiornik to zawsze było związane z dzieckiem (słychać było obracanie, stękanie, czy płacz albo gaworzenie).Tak, można podłączyć sam monitor. Wtedy polega to na tym, że.. nie włączasz niani :D Masz nadajnik, odbiornik i dwie płytki. Płytki podłączasz do nadajnika, nadajnik do kontaktu. Wtedy działa monitor ruchu / oddechu. I teraz albo włączaz odbiornik albo nie ;)Jak monitor wyczuje brak oddechu, to włącza sygnał ostrzegawczy (krótki ale glośny), to zazwyczaj wybudza dziecko ze zbyt głębokiego snu. Jeśli dalej nie wyczuwa ruchw klatki piersiowej - zaczyna wyć. Dosłownie: wyć ;)

Gość linnka
bardzo dziękuję za odpowiedź:).

My też zainwestowaliśmy w urządzenie, mimo że nasza córcia urodziła się zdrowa i o czasie. Kilka razy mieliśmy krótki alarm, co tylko utwierdziło nas w przekonaniu, że kupno urządzenia było bardzo dobrą decyzją.

Gość ja tez tak mam....
to nasze najlepiej wydane pieniądze na wyprawkę dla dziecka. Mała ma 13 miesięcy a nigdzie się bez naszego aniołka nie ruszam.

Gość też chcę kupić Angelcare
Nowy zestaw to ok. 500 zł Używany ok.300 ale trochesię boję że nie będzie sprawny. Mąż twierdzi że monitor oddechu kupuje się w przyp. gdy dziecko ma problemy z oddychaniem,ja jednak czułabym się bezpieczniej.