Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

Moje dziecko ciagle chce jesc

Polecane posty

jestem mama 2 miesiecznego syna. wg norm powinien jesc 6 *120 . on chce juz nie 6 a 7 razy.najlepiej 150. jak daje mu 120 to 2 godziny i znow chce,jestem pewna ze jest glodny .co mam robic

najlepiej daj fotke dziecka ... jedne dzieci jedza mniej a drugie wiecej i nie znaczy to ze jak jedno je mniej to jest chuderlakiem a jak drugie je wiecej to jest grubaskiem....

Gość modddna mammmmma
mój też tak miał do końca 3 miesiąca a teraz ma 8 miesięcy i nie chce mi jeść albo je mało albo wcale.

aaaaa ma 2 miesiace... a ile wazy...mysle ze tak jak osoba powyzej..dzieci dzis jedza a jutro bleeeee na wszystko

jak sie urodzil mial 3900 tydzien temu mial 5700. 9 tydz. przybiera wg pediatry dobrze. a czy jest jakas granica o ile nie mozna przekroczyc? boje sie zeby mu krzywdy nie zrobic przekarmieniem. herbatki nie wezmie jak jest glodny.jak chce jesc to tylko mleko inaczej ryk straszny

chce dzidzie skoro chce jesc to chyba jest glodny i jak po tym jest spokojny to raczej nie powinien byc przekarmiony...a waga tez w normie..moj jak mial 2 miechy wazyl 7.200 i tylko na piersi karmiony co 3 h rowne.... takze widzisz

dziekuje, jest spokojniejszy.jak daje 120 to jest marudny tak dlugo az nie dostanie wiecej,czasem tylko 30 ml wiecej a juz usmiecha sie i idzie spac. a jak nie placz. to bede mu dawac ile chce :) dziekuje

u mnie w rodzinie tez jest babeczka co ma identycznego brzdaca do mojego i nie mogla stosowac sie do tych norm bo maly tez chcial wiecej...inaczej wlasnie byl niespokojny..waga rosla w normie takze gitek nie martw sie...niedlugo bedziesz miec nastepna wizyte i sie przekonasz ile maly przybral...ale co do jedzenia to zawsze sie dziecku moze zmienic

Gość modddna mammmmma
jak karmiłam tylko piersią a potem trochę piersią trochę sztucznie a potem przeszłam na tylko sztuczne lekarz odpowiedział: jak chce to nie da mu pani?

troszke mi ulzylo,tyle sie naczytalam by nieprzekarmiac,stad te obawy ehh czasem mysle ze czytanie poradnikow mnie niszczy

wiem wiem..ale powiem ci ze mamy ktore karmia piersia maja znow taki problem czy aby na pewno maly sie najada(nie wiedza przeciez ile zessie) takze trzeba troszke wlasnym dzieciom na poczatku zaufac...no i wadze;)

Mój maluch ma 6 tygodni i mam to samo... Jadła do tej pory co 3 godziny, ale teraz nawet tyle nie wytrzymuje. Moja dr powiedziała, że dziecko nie jest przekarmione więc zapewne chce więcej jeść. Ja podaje też swojemu herbatki :)

Gość matka wszystko jadka.
mój ma 19 i tez jest ciągle głodny :P Jakbym ja tyle jadła co on to nie zmieściłabym się w nawet w drzwi rozsuwane w markecie:D

Gość matka wszystko jadka.
ups...-19 lat ma oczywiście :)

moja córcia kończy 4 miesiące i je 6x120ml od 2 miesiąca, dopiero 2 dni temu zwiększyliśmy do 150, bo mała zaczęła się budzić w nocy. Waży aż 7500, a przy urodzeniu 3200.Lekarz mówi, że ok, dla mnie wydaje się, że dużo.

dziecko powinno jeść tyle ile chce. Niemowlaka ponoć nie przekarmisz. Syn siostry ja 180x5 już od 2 miesięcy a jest w wieku mojej córci. waży tez tyle samo.

Gość nie karmilam wedlug
normy. Kochana autorko, Ty według normy powinnaś zjadać około 2500 kcal w tym minimum 1 kg surowych warzyw 30 deko surowych owoców, produkty zawierające błonnik, 6 posiłków dziennie itd itp. Jestem w 100% pewna że tego nie robisz. Jesz to na co masz ochotę, albo to co masz w lodówce. Dlaczego wymagasz od dziecka ze będzie jadło tak jak napisano na opakowaniu mleka? Dziecko nie jest dodawane do zestawu mleka modyfikowane więc nie musisz się ściśle trzymać instrukcji obsługi. To tylko porady, wskazówki, ale nie wyroczni. Pozdrawiam.

dziewczyny bardzo mi pomoglyscie masz racje ja nie jem 2500 kcal i maz tez .oboje lubimy duuuzo zjesc.moze nasze dziecko ma to po nas. nie wiem. byc moze przez to ze to jest nasze pierwsze dziecko tak panikuje. wiem co to walka z nadwaga,rosciagniety zoladek...moze chce malemu to oszczedzic. upewnilyscie mnie ze powinnam dawac tyle ile chce. czyli 150 a nie 120ml. widocznie takie ma potrzeby. jak zje tyle ile chce jest usmiechniety ,a inaczej marudny

Gość tez mama taka
moj jak mial 2-3 miesiace to nie nadarzalam z robieniem mleka, tak wyl czasem na raz zjadl i 240, ale niemowalaki maja takie okresy, wlasnie gdzies w tym wieku, nigdy nie oszukiwalam woda czy herbatka takim dzieciom daje sie na rzadanie, i na zle mu nie wyszlo nie mial nadwagi a potem sobie unormowal, lepiej jak dziecko ma apetyt niz jak go nie ma pozdro nasz pani pediatra tez nie wiedziala problemu jak glodny to trzeba dac, to za male dziecko zeby sie znecac

Gość mamuuuska
dziewczyno ciesz sie ze je moja ma 8 miesiecy i od jakiegos czasu przez zeby w ogole nie chce jesc..dramat...dzis zjadla 200 ml mleka, 100 kaszki troszkę pociumkała herbatki..rece opadaja

240 ? za jednym razem. to tak mozna? ja balam sie 150 mu podawac. to ile ml na dobe tak wypijal. czy ma znaczenie ile pije dziecko ,a to jaka ma wage ,plec,badz jakiej postury sa rodzice?

Gość neszp
witam może ktos tu jeszcze zagląda mój mikołaj ma prawie 3 miesiace ciagle chce jeśc tak krzyczy ze głowe mam kwadratową:) byłam u lekarze zdrowy jest kolek nie ma mi sie wydaje ze on jest ciągle głodny przerobilismy juz mleko nan bebiko i teraz hipp bo podobno jest geścieńsze niz reszta ale on zje 180 i znów krzyczy nasz dzień wyglada ze od 5 rano do 18 ciągle je no moze w miedzyczasie z godznie dzremki to sa ciagłe karmienia