Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 c贸reczka mamusi

呕al do losu

Polecane posty

Go艣膰 c贸reczka mamusi

Wiem, ze to nie najlepsze miejsce na takie wynurzenia, ale sytuacja zmusi艂a mnie do milczenia, a nie mog臋 dusi膰 tego w sobie. Moja ukochana mama jest w szpitalu. Mia艂a operacj臋, kt贸ra si臋 nie powiod艂a. Zrobili kolejn膮, ale by艂y powik艂ania. Nie ma zagro偶enia 偶ycia (chyba bo tak na prawd臋 ka偶dy m贸wi tam co innego) ale nie mog臋 patrze膰 na ni膮 jak cierpi. Cierpi psychicznie i fizycznie bo nie mo偶e zrozumie膰 dlaczego nikt jej nie uprzedzi艂 o takim ryzyku. Ten zabieg to rutyna. Z ni膮 na sali le偶y kilka pacjentek, kt贸re przesz艂y to samo, tego samego dnia. Wszystkie s膮 w 艣wietnym stanie i czekaj膮 na przeniesienie na sale og贸lne. Moja mama cierpi. Tylko u niej wyst膮pi艂y takie powik艂ania, tylko na niej skalpel musia艂 si臋 przemie艣ci膰 o milimetry dalej ni偶 trzeba by艂o. Moja wspania艂a cudowna mama, kt贸rej 偶ycie nigdy nie rozpieszcza艂o, kt贸ra nigdy si臋 nie u偶ala艂a nad sob膮 tylko bra艂a wszystko jak jest i jeszcze gotowa by艂a pomaga膰 innym, pierwszy raz w 偶yciu p艂acze i uwa偶a 偶e jej 偶ycie nie ma sensu, ze wszystko jest niesprawiedliwe. Jakby tego by艂o ma艂o, ta operacja to tylko pierwszy i chyba naj艂atwiejszy krok. Teraz pozosta艂o czekanie na wyniki bada艅. Tyle bym da艂a 偶eby by膰 teraz na jej miejscu. Nie mog臋 patrze膰 jak tam le偶y i cierpi. Ja bym sobie z tym poradzi艂a. Z b贸lem fizycznym, ale nie mog臋 sobie poradzi膰 psychicznie, a wiem ze musz臋. Musze si臋 u艣miecha膰, m贸wi膰 ze b臋dzie dobrze. Tylko co m贸wi膰 kiedy ona pyta "dlaczego on?" "Dlaczego mimo, ze tyle w 偶yciu przesz艂a i wydawa艂oby si臋 偶e odp艂aci艂a za ka偶dy dzie艅 szcz臋艣cia z nawi膮zk膮, dlaczego nadal ma wszystko pod g贸rk臋? No co ja mam wtedy m贸wi膰? :(:(:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ddfsd
wspieraj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸reczka mamusi
Wiem, ze musz臋 j膮 wspiera膰. Ale tak mi ci臋偶ko. Mam teraz pod opiek膮 moj膮 ma艂膮 siostrzyczk臋, kt贸ra jest tak silnie zwi膮zana z mam膮 (jeszcze bardziej ni偶, je艣li to w og贸le mo偶liwe) Nawet nie mog臋 pop艂aka膰 w spokoju bo ma艂a ca艂ymi dniami le偶y w 艂贸偶ku i p艂acze. Wraca do 艣wiata tylko wtedy jak us艂yszy ze jedziemy do mamy, a potem stoi nad jej 艂贸偶kiem, przytula si臋 i m贸wi ze chce tu zosta膰 i nie chce wraca膰 do domu bez niej. Ja ju偶 nie mog臋. My艣la艂am nad psychologiem dla mamy, ale nie wiem czy to teraz dobry pomys艂. Ona nie mo偶e za du偶o m贸wi膰 bo przestaje oddycha膰. Jak jeste艣my u niej to jeszcze bardziej si臋 rozczula i wtedy jej si臋 pogarsza, a ja najch臋tniej bym zamieszka艂a w tym szpitalu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a tw贸j ojciec co robi pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸reczka mamusi
Nie pomaga. O niczym nie wie. Oni ju偶 od d艂u偶szego czasu nie s膮 razem. Mama nie 偶yczy艂a sobie 偶eby go informowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mattcera
a ty kiedy przestaniesz pods艂uchiwac prywatne sprawy ludzi? i zakladac mikrokamery? nie znudzi艂o ci sie jeszcze, po tylu latach? ze ciebie szlak nie trafi艂, za to co robi艂es..a powinno.. szkoda tej kobiety nie zawini艂a..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸reczka mamusi
nie rozumiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a tw贸j ojciec co robi pomaga
to schizofreniczka....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdfdfdfddfd
ile masz lat ?... musisz robi膰 dobr膮 mine do (niekoniecznie) z艂ej gry.. w koncu stan zdrowia twojej mamy moze ulac poprawie... dobrze jakby wspiera艂 was ktos z bliskiej rodziny.. mam chora mame i wiem jak cierpisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸reczka mamusi
Jestem ju偶 doros艂膮 kobiet膮. Ma swoj膮 rodzin臋- m臋偶a, dzieci, ale czuj臋 jak teraz jak malutka dziewczynka, kt贸ra zgubi艂a si臋 w supermarkecie. Mam臋 wspieraj膮 wszyscy bliscy i znajomi, bo to naprawd臋 anio艂 ludzkiej sk贸rze. Problem w tym, ze oni nie wiedz膮 wszystkiego. Cz臋艣ci nie m贸wi si臋 bo nie wypada, a innym np babci nie chcemy m贸wi膰 wszystkiego bo taka wiedza mog艂aby doprowadzi膰 do jakiej艣 tragedii. Dlatego wszyscy my艣l膮, ze mama przesz艂a rutynowy zabieg a teraz tylko ma dochodzi膰 do siebie i wszystko jest cacy.

Udost臋pnij ten post