Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana rodziną

Potrzebuje pomocy!!

Polecane posty

Gość załamana rodziną

Mąż to alkoholik który mnie nie szanuje. Syn trafił do więzienia a moja synowa jest wobec mnie agresywna. Córka znalazła sobie kolejnego sponsora,jakby jej już nie wystarczyło że ma dwójke dzieci. Pierwsze urodziła w wieku 17 lat a drugie jak wyszła za mąż w wieku 21. Jestem załamana, synowa nic nie robi, wydrze się na mnie, wyklnie na mnie a ja zajmuje się jej dziećmi. Córka pracuje za 600zł miesiecznie,dorabia na kolejnym bogatym facecie które sobie znalazła. Ja mam rente a mąż wcale nie pracuje. Córka dostała spadek po swoim mężu a synowa musiała sprzedać własne mieszkanie. Teraz wszyscy mieściemy się na kupie w 3pokojowym mieszkanku. I zaznaczam że to w żadnym wypadku nie jest prowokacja, syn siedzi w więzieniu za handel narkotykami. Co ja takiego zrobiłam?:(

Gość wszystkiemu co nastąpiło jest
winny ten alkoholik jakie dzicinstwo Twoich dzieci takie ich dorosłe zycie

Gość DejwidDE
Hmm ... a to nie wiedzialas z kim sie wiazesz?

Gość lepiej uciekaj i zostaw ich
samych , w koncu ty tez musisz zyc a moze noz i widelec jakis mezczyzna ci sie trafi ;)

Gość załamana rodziną
Mój mąż przed ślubem był inny, był pracowity. Szanował mnie, był dla mnie dobry a kilka lat po ślubie rozpoczęły się ciągłe awantury, mój mąż zostawił prace. Teraz to co dzieje się w moim domu jest ponad mojej siły. Przykro jest mi jak patrze na to że moje dzieci zmarnowały i dalej marnują sobie życie, jeszcze wysłuchuje ciągłych wyzwisk synowej i nawet nie mam odwagi jej nic powiedzieć bo przecież nie wyrzuce jej z domu, ona jest matką dzieci mojego syna. Mój mąż na szczęście nie stosuje przemocy fizycznej ale psychiczną a dwie osoby o takim samym charakterze pod jednym dachem:(, jak już nie daje rady:(

Gość DejwidDE
Hmmm ... a jakie relacje masz z rodzonymi dziecmi - rozmawiacie, smiejecie sie razem?

Męza na leczenie jak nie- to wynocha Syn sam sobie zasłużył... Synowa-raz a dosadnie jej powiedz , ze sobie nie życzysz obelg jak nie to do widzenia Córka...cóz pora na samodzielnośc co ty kobieto opieka społeczna jestes??????????? jak jestes na rencie to zrób im wszystkim- niespodzianke- i bez uprzedzenia wyjedz- do znajomej czy do dalszej rodziny, odpocznij, nabierz dystansu, poukładaj na spokojnie bo to najwazniejsze, zreszta w nowych miejscach człowiek nabiera energii i racjonalnie myśli. A oni niech w tym bałaganie zatesknia za Toba, bo myśle, ze tylko Ty trzymasz tę rodzine w kupie! przede wszystkim zmień siebie bo wykończysz sie przy pasożytach Sił zycze

wyjedz kobieto chocby jako opiekunka do starszych osob np. do Niemiec-przez agencje.Uciekaj od tej rodziny , bo dla nich nie ma ratunku.Odetchniesz, bedziesz miala ubezpieczenie i dach nad glowa.Uciekaj daleko od nich.

Gość załamana rodziną
Czasem rozmawiałam z dziećmi, teraz to jest ewidentnie nie możliwe. Córka często jest u swojego kochanka a syn siedzi w więzieniu. Ja nawet sobie tego nie umiem wyobrazić. Mąż czasem jak się wścieknie to robi awanture na cały blok, sąsiedzi nawet grozili policją, ile razy przepraszałam ich za niego. Sprowadzając synową do domu, nie pomyślałam nawet że ona zacznie robić to samo. Wszyscy nasi sąsiedzi wiedzą o tym jakie nasze dzieci mają problemy:(

Gość załamana rodziną
Wyjechałabym ale z drugiej strony zostawie czwórke dzieci z takim i ludźmi? Synowa sprzedała nawet swoje mieszkania, mieszka ze swoimi dziećmi u nas i żyje z tych pieniędzy które miała ze sprzedaży. Córka jako jedyna przynosi pieniądze do domu, a mąż siedzi całymi dniami w pokoju i z niego nie wychodzi, a jeśli już wyjdzie to tylko po to by się awanturować.

Gość sraj na siebie
masz za dobre serce dlatego spotkało cię to co cię spotkało:( ludzie z dobrym sercem przeważnie dostają po dupie przykro mi:(:(:( http://www.prisonwars.pl/90743/

po kolejnym twoim poscie to juz widze co powinnas zrobic... nic tylko idz na terapie dla rodzin alkoholików, jestes współuzależniona i jesli fachowa pomoc nie poukłada ci w głowie nawet nie licz, ze będzie lepiej smutne to wiem

no ale pomysl.Ty jestes babcia.Swoje zrobilas.Udostepnilas mieszkanie.Jesli sobie nie beda radzic zajmie sie nimi kurator rodzinny.Co chcesz wiecej zrobic za te 600zl.W ten sposob moze te kobiety corka i synowa moze otrzezwieja.Pozwol im byc matkami.Jesli nie dadza rady , jest pomoc spoleczna.Pomysl egoistycznie, pomysl o sobie.Oplacaj mieszkanie jako czynsz by Wam komornik nie zabral za dlugi.Ale pomysl o wyjezdzie.Dla mnie to jedyne wyjscie dla Ciebie z tej patowej sytuacji.

przestań uzalac sie nad nimi wszystkimi kobieto! dzieci i tak będa spaczone przez taka rodzine, zreszta nie ty masz byc odpowiedzialna tylko ich rodzice świata nie naprawisz, ludzi nie zbawisz ale o siebie zadbac możesz i POWINNAS!!!

ejjj... wyjazd ok ale TYLKO aby wypoczac i pomyślec w spokoju ale z jakiej racji ona ma wyjeżdzac na stałe...uciekac do cholery zagonic gówniarzy do roboty, wzywac policje do męża jak sie awanturuje, do synowej, a i od nowego miesiaca wprowadz nowe zasady, na ostro -kazdy daje pieniadze na dom!!! to jest do wykonania tylko musisz sie odwarzyc i zrobic krok na przód

Gość załamana rodziną
Wiela razy mówiłam mężowi by poszedł na terapie, ale on to odrzuca. Woli zamknąć się w czterech ścianach i nic nie robić, człowiek chce im wszystkim pomóc, stara się aby im było wszystkim dobrze a oni tego nie umią uszanować! Córka i synowa na noc wracają do domu, jedna jest u swojego faceta a druga u koleżanek, też często wychodzi na noc z domu. Żadna się nie tłumaczy gdzie idzie a ja zostaje z mężem i czwórką dzieci. Więc najlepsze wyjście w tej sytuacji u mnie to milczeć!:(

Gość załamana rodziną
Wyjazd! no dobrze może wyjade na miesiąc. Umówie się ze swoją kuzynką, która wiele razy mnie do siebie zapraszała. Ja za każdym razem jej odmawiałam, przyczyną był mój mąż. Tylko skąd ja mam wiedzieć co ja zastane w swoim domu po tym miesiącu.?:(

nie lubie ludzi Użalających sie nad soba Ty wręcz juz przesadzasz ok masz problemy...ale na własne zyczenie podsunelismy Tobie kilka wskazówek albo z nich skorzystasz albo nie marudz i tkwij w tym bagnie az sie wykończysz... Twój wybór

Gość załamana rodziną
Córka daje pieniądze, daje głównie to co wyciągnie od swojego faceta. Synową może zmusze też by dokładała się do rachunków, jeśli ona wogóle będzie chciała o tym słyszeć. Ale mąż, on z czego mi da pieniądze skoro nawet nie zarabia, jedyne co robi to cały dzień siedzi w domu i niczym się nie przejmuje.:( Czasem tylko zrobi awanture, by pokazać kto rządzi:(

Gość ja bym ich zostawiła samych
narobili kłopto niech sami sobie radzą ;) pomyśl,może kiedyś poznasz jakiegoś przystojniaka;)

Gość ja bym ich zostawiła samych
* kłopotów:D

Gość znajdź se faceta bo dawno
seksu nie uprawiałaś a kobieta bez seksu jest nieszczęśliwa:)