Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda w nowej pracy

Znajomi w nowej pracy

Polecane posty

Gość młoda w nowej pracy

Właśnie zaczęłam pracę w moim wymarzonym zawodzie. W ogóle firma super, warunki też nie najgorsze. Mam inny problem. Firma jest bardzo duża, pracuje tam mnóstwo osób, które jednak się z reguły znają (nawet po 10 - 15 lat). Ja ich nie... Średnia wieku w moim dziale to 40 lat, ja mam 24. Ciężko mi jakoś nawiązać kontakt, taki nieformalny - przyjacielski, z tymi osobami, szczególnie że nie odczuwam takiej ochoty z ich strony. Jeżeli chodzi o kontakty zawodowe jest ok, ale ile można gadać o sprawach służbowych. Jak wychodzę na korytarz, do kuchni itp głupio mi wcinać się obcym ludziom w rozmowę, szczególnie że oni do mnie nic nie mówią... Choć teoretycznie znamy się z imienia. Jak mam to zmienić? Jak zdobyć przyjaciół w takiej dobrze się znającej i długo ze sobą pracującej grupie??

Gość jaki to zawod

Gość dołek dołek dołekkk
jaka to branża?

Gość młoda w nowej pracy
finansowa

Gość DejwidDE
Dale Carnegie - Jak zdobyc przyjaciol i zjednac sobie ludzi ;) Tylko nie stosuj rad zawartych w tej ksiazce w celach manipulacyjnych :P

Gość macie jakies pomysly
ja pracowlaam 5 lat z samymi osobami po 40-stce, jak zaczynalam mialam 20 latt:) bylo git, ale niektore oczywiscie byly wredne :) zobaczysz ze z czasem bedzie coraz lepiej :) Rozmowy same zaczna sie kleic

Gość młoda w nowej pracy
Jestem strasznie towarzyskim człowiekiem lubię pożartować powygłupiać się ... Dlatego trochę męczy mnie całodzienne milczenie i brak inicjatywy ze strony innych pracowników firmy. Przecież nie będę wpierniczać się komuś w rozmowę na korytarzu, bo zamiast zjednać sobie ludzi to ich do siebie zrażę. A może to błędne myślenie?

Gość życie nie bajka
oni też potrzebują czasu aby przekonać się jaka z ciebie super dziewczyna ;)