Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karol207

organ odwoławczy

Polecane posty

Gość karol207

Bardzo prosze o pomoc Złożyłem wniosek o umorzenie części zaległości podatkowych. Wskazałem, że za umorzeniem przemawia ważny interes strony. Mam bowiem duże trudności finansowe. Organ podatkowy pierwszej instancji odmówił umorzenia, wskazując, że nie zachodzi przesłanka ważnego interesu strony. Złożyłem odwołanie. W tym czasie moja sytuacja finansowa jeszcze się pogorszyła (doszły nowe zobowiązania, zaś odpadło jedno ze źródeł dochodów). Czy powoływać te fakty przed organem odwoławczym? Poprosze chociaż o artykuły prawne

Gość karol207
miałem nadzieje że znajdzie się tu osoba z taka wiedzą

Gość tak mysle
tak, podaj wszystkie mozliwe i skuteczne powody, fakty do umotzenia

Powoływać możesz ale i tak nie umorzą Ci zobowiązania gdyż Skarb Państwa ma większe potrzeby od Twoich :P W ramach postępowania odwoławczego dopuszczalne jest uzupełnienie dowodów. Organ odwoławczy może przeprowadzić na żądanie strony lub z urzędu dodatkowe postępowanie w celu uzupełnienia dowodów i materiałów w sprawie albo zlecić przeprowadzenie tego postępowania organowi, który wydał decyzję. Ocena wyników postępowania wyjaśniającego należy do organu odwoławczego.

Gość karol207
dziekuje bardzo, a moze ktos mi tylko poda artykuły mówiące o tym że mam takie prawo?

Gość karol207
bardzo dziekuje Ci blokers i ławkers:)