Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSKAAAAAA

Jak go tego oduczyc ?

Polecane posty

Gość MAMUSKAAAAAA

hej jestem mama 15 miesiecznego chlopca ! Moj synek idzie spac okolo 19 ale od 17.30 juz jest spiacy. przeciagam go na maksa do godz 19 . potem je o 22 , o 2 w nocy , i o 5 rano . o 5 juz wstaje i chce sie bawic. co zrobic zeby nie jadl w nocy i szedl spac pozniej zeby dluzej spal ? probowalam juz wszystkiego.... kapiel .... zabawa.. zasypia podczas wszystkiego . od 1 ide do pracy i musze byc wyspana . aha no i od jakiegos czasu od 2 w nocy spi juz nami w lozku :( bardzo prosze o rady :)

Nie karmić go w nocy, o już duże dziecko i nie potrzebuje jedzenia w nocy, osttanie dawałabym o 21 i dobranoc.

Jak wstanie to sie do niego nie odzywaj odnoś do łóżka wkońcu będzie znudzony i zaśnie.

Gość MAMUSKAAAAAA
Ale w nocy placze i sie domaga :( Ma plakac cala noc ? co zrobic zeby pozniej szedl spac? Lekarz mowil ze z tego z czasem wyrosnie ale chyba jest juz za duzy .... Nie dam rady tak dluzej!

Gość MAMUSKAAAAAA
Budzi sie z placzem :( chyba przechodzi okres wymuszania... jak mu nie chce czegos dac... np czego nie powinien to sie rzuca na podloge i ryczy . nie chce mu ulegac zeby wiedzial ze nic nie wskura ale ostatnio wymuszal 30 min. i sasiad zadzwonil na policje ze dziecko placze a ja nie reaguje ...

Musisz trochę przecierpieć płacz małego, daj mu wiecej o tej 22, a w nocy jak się obudzi daj wodę, jak będzie wstawał, onoś do łóżka bez słowa, wkońcu smuka że nie warto mu wstawac na wodę.

a śpi w dzień? bo skoro od 17 jest śpiący to może w dzień powinien spać. mój synek śpi od 12/12.30 do 16 i wieczorem idzie o 20/20.30 spać i śpi obecnie do 8. chyba odsypia czas noworodkowo-niemowlęcy :P a co do jedzenia w nocy to nie wiem jak karmisz, ale jak butelką to albo odstawiasz radykalnie, czyli zamiast mleka dajesz wodę, albo stopniowo - zmniejszasz ilość miarek mleka aż w końcu dojdziesz do samej wody. dziecko po pewnym czasie przestanie się budzić w nocy bo "nie będzie mu się opłacało" budzić tylko na wode.

Gość MAMUSKAAAAAA
Dostaje 300ml wody i 10 lyzek mleka z kaszka o 22 a o godz. 19 dostaje 2 skibki chleba. \ wiecej mleka mu nie zrobie bo sie w butelke nie miesci :(

Chodzi oto żebyś nie dawała mu mleka w nocy tylko wodę, mozesz np. o 19 dac małemu te kanapki a o 22 dac kaszkę na mleku taką bardziej rzadka.

Gość MAMUSKAAAAAA
nie na serio .... Nawet o wozek na klatce sie czepia a przejscia jest mnostwo .... A ile mniej wiecej moze potrwac to nocek ? \ tak jak wstanie o 5 to potem o 10 idzie spac tak do 12 i probuje go potem jeszcze na troche polozyc zeby szedl pozniej spac ale nie da rady go uspic.

Nie rozumiem dlaczego Twoje dziecko je w nocy? Przyzwyczailas je do tego. Moj jest w podobnym wieku i tez sie mecze.Nie ma uregulowanego czasu snu,mimo,ze wielokrotnie probowalam najrozniejszymi sposobami.

Ja moje odzwyczajałam jak miały 6 miesięcy i trwało to ok. tygodnia, teraz dziecko wieksze ale myslę że to też jest kwestia tygodnia :)

Gość MAMUSKAAAAAA
Chyba ede mu robic coraz rzadsze mleko ... ale to mam mu zmniejszac porcje? czy tyle samo wody a coraz mniej lyzek mleka?

na 100% nie jest głodny w nocy!!! mój też ssał pierś co 20-30 minut! aż odstawił się od niej. potem pił wodę co 20-30 minut, aż w końcu wynieśliśmy się od niego z sypialni. śpi sam i je o 19 (240 ml kaszki mlecznej z owocami) a później ok 4, albo 6 240 ml mleczka. więcej się nie budzi! w nocy dawaj tylko wodę, albo tak jak pisałam zacznij od rozżedzonego mleka. dziecko 15 miesięczne nie potrzebuje jeść 3 razy w nocy! zwłaszcza takich ilości mleka.

tyle samo wody ale mniej mleka, chodzi o to żeby to w smaku coraz bardziej wodniste było, aż w końcu dasz na np 240 ml wody 0,5 łyżeczki mleak a potem samą wodę.

Gość MAMUSKAAAAAA
No wlasnie wszyscy mowia ze maks do 6 miesiaca powinien jesc w nocy . Ja chyba wtedy przeoczylam ten moment .... Potem pediatra stwierdzil ze jeszcze troszke bedzie wiekszy i ze sam przestanie wstawac :) a ja chyba za dlugo czekalam :( i jak nic z tym nie zrobi to bedzie coraz gorzej .... :(

Gość MAMUSKAAAAAA
Jz sie boje tej nocki i chyba za pozno sie zabralam za to zostaly mi 3 nocki do pracy a chyba sobie nie pospie :(

matko 15 msc i ty tyle razy w nocy karmisz ??? skor je dwie kromki pdrzed snem potem butla tyo spokojnie potrafi przespac noc

spróbuj przesunąć drzemkę dzienną! mój też chodził spać o 10 ale potem za wcześnie szedł wieczorem i budził się przed 6. stopniowo przesuwaj drzemkę tak zeby poszedł spać koło 12 to potem do 20 powinien spokojnie wytrzymać i w konsekwencji rano pospać do 7-8. a i jeszcze jedno ja mojego rano nie wyciągam jak się obudzi od razu. jak dostanie mleko o 4 i obudzi się o 6 to sobie gada, chodzi po łóżeczku i jak nie przychodzę to idzie dalej spać i takim sposobem śpi do 8. jak nie jadł o 4 to o 6 się budzi, wtedy daję mleko i wypija i wychodzę i on sobie jeszcze pogada i zasypia dalej.

Gość MAMUSKAAAAAA
On nie przychodzi ... lezy w lozeczku z rykiem . jak przyjde probuje glaskas spiewac mu zeby spal dalej , dopiero jak go wezme na rece przestaje plakac.

no na pewno za późno! cały ten proces oduczania potrwa ok 2-3 tygodni nawet! ale później sobie pośpisz normalnie :)

Gość MAMUSKAAAAAA
wiem ze musze :) . Ogolnie zawsze tez gaworzyl jak wstal i chodzil po lozeczku a teraz od niespelnego miesiaca jestesmy na nowym mieszkaniu i tu jak otwiera oczy jest placz ....

Moje dziewczynki na kolacje jedza po jednej kanapce i 80 ml mleka w kubku niekapku. Śpią do 8-9 rano a w dzien mają dzemke. Maja rok i 8 miesiecy

Gość MAMUSKAAAAAA
zazdroszce wam :) Tak sie boje tej nocki :( ze ulegne mu :( i bede tak wstawac az nie bedzie mial zony hehe :)

Gość HMMMdffffffffg
MOJ MA 12 MIESIECY I OD DAWNA PRZESYPIA CALE NOCE: ILE JE? MOJ MA 5 POSILKOW O 7 mleko 10 kaszka 14 obiad 18 owoce same lub z jogurtem 20 mleko i spi do rana ja bym na twoim miejscu dawala sama wode a nie mleko podawaj wode moze zorientuje sie ze nie oplaca mu sie wstawac na sama wode .zadego mleka ani slodkich herbatek

Gość HMMMdffffffffg
czasami zamiast kaszki jajecznice na 1 jajku na masle.

Gość MAMUSKAAAAAA
Mam nadzieje ze dam Rade :). Jutro napisze jak minela pierwsza nocka i o ktorej poszedl spac :)