Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Pablo87

luszczenie, pogorszenie, podraznienie stanu skory, blizn po aknenorminie

Polecane posty

Gość Pablo87

mam taki problem... jestem w czwartym miesiacu kuracji aknenorminem. dawka dzienna dosyc spora, tak wiec i efekty uboczne uciazliwe. szczegolnie jesli chodzi o podraznienie skóry i jej luszczenie. mam tez problemy z bliznami po trądziku (jeszcze ze starych czasow, z przed kuracji). w jednej z nich (doslownie wewnatrz bo jest ona dosyc gleboka ale waska przez co nie byla az tak bardzo widoczna) zauwazyłem odrywajacy się kawałek skóry (dosyc widoczny). oczywiście nie powinienem go ruszać ale coś mnie podkusilo, chwila, moment, lekko go dotknalem pensetka i się oderwal. odrazu blizna sie zaczerwienila, potem zauwazylem ze te zaczerwienienie wzielo sie z tego iz troche sie ona poglebila. tak bardzo tego zalowalem bo pamietam jeszcze jak przezywalem to jak zrobila mi sie ta blizna kiedys, a teraz znow to samo. w porownaniu do tego co bylo przed oderwaniem tej skorki, blizna ta jest duzo bardziej widoczna. wiadomo na poczatku po takich podreznieniach zawsze wyglada to gorzej, potem sie jakos normuje, ale i tak wiem ze szansa na to zeby powrocila do swojego poprzedniego stanu jest niewielka, wkoncu cos sie tam oderwalo... mimo tego chcialbym podjac jakies dzialania aby jej pomoc w osiagnieciu jak najlepszego wygladu. wiem ze przy braniu aknenorminu gojenie jest slabsze, wyczytalem gdzies ze nalezy wtedy przyjmowac duze dawki wit. C, i tak tez robie od paru dni. ale czy moge zrobic cos wiecej? chcialem smarowac ta blizne jakims kremem, ale wiekszosc z nich wymaga wmasowywania a ona jest tak waska ze nawet nie da rady sie tam dostac opuszkiem palca. myslalem tez nad zastosowaniem kolagenu naturalnego, ale sam nie wiem, w necie znalazlem malo komentarzy na temat tego jak kolagen pomaga na blizny po tradziku (tym bardziej glebokie). czy jest moze ktos kto stosowal kolagen naturalny na blizny po tradziku? jesli tak to jakie byly rezultaty? a moze znacie jakies masci, kremy na blizny po trądziku, ktore wystarczy nalozyc na blizne? chyba ze ktos jeszcze ma jakies inne pomysly co mogl bym zrobic w tym przypadku.... chcialem jeszcze przestrzec tych ktorzy przechodza lub planuja kuracje aknenorminem: nie odrywajcie luszczacych sie kawalkow skory!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować