Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu ja.

natamycyna-stosowanie! pomocy

Polecane posty

Dziewczyny kupiłam dziś tabletki natamycyna, na początek infekcji w ciąży. Myślałam, że sposób aplikacji jest taki sam jak globulek np. clotrimazolu. A w opakowaniu jest jakieś plastikowe coś na co ma się nakładać tabletkę i w zwiśązku z tym napiszcie prosto jak się to stosuje. Ja już mam wizję, że się pokaleczę albo kilka tych tabletek zmarnuje na próby, pomocy!!!

Gość żałosne55555555555
Przed wprowadzeniem tabletkę należy delikatnie zwilżyć wodą i następnie wprowadzić do pochwy, za pomocą aplikatora, najgłębiej jak to możliwe. Do ulotki dla pacjenta dołączona jest szczegółowa instrukcja stosowania z użyciem aplikatora. czego ty nie rozumiesz?

a coś Ty taka niemiła? Z tego co czytam wielu osobom sprawia trudność ta aplikacja, bo jeszcze nigdy czegoś takiego nie robiłam, a ulotkę umiem przeczytać:)

Gość zalza123
Witam, ja stosowalam natamycyne z aplikatorem, rowniez pierwszy raz na oczy widzialam ten aplikator. Ale przeciez, to nie jest trudne :) bez aplikatora nie wlozysz tabletki tak gleboko jak nalezy.

bo gdzieś znalazłam że przy innych tabletkach dopochwowych w ciąży nie zaleca się tego aplikatora, ale dlaczego to nie wiem...

Gość zar_wal
Z aplikatorem czy bez działa tak samo (w każdym razie u mnie). Trzeba tylko głęboko włożyć.