Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Moja Zuzka tez dzis aktywna i daje czadu w brzuszku. Fajne uczucie jak sie rusza i przesuwa raczki i nozki w brzuszku. Fajnie to wyglada jak sie przesuwa skora na brzuchu. Milkaa my mamy na ten sam dzien termin. Ciekawe ktora z nas pierwsza sie rozpakuje??? Co porabiasz na wolnym bo ja juz szczerze nie wiem co mam robic. Torba juz spakowana wstepnie. A wlasnie jak duza jest Twoja torba?? Bo moja bedzie troche spora.

andziaa82-Moja torba nie jest taka wielka:P Rozmiar taki coś jak się podręczny o samolotu bierze, może troszke większa, bo ona mi sie np. do tych metalowych stojaków nie mieściła jak była na maksa wypchana, ma podwójne dno i u góry ja jestem spakowana, a na dole maluszek:D Co do tego co porabiam w wolnych chwilach, to się nudze! Już nie mam po robić, wszystko gotowe i tylko czekać mi pozostało:) Miałam iść dzisiaj na spacer, bo wczoraji przedwczoraj byłam, ale pogoa nie za fajna i nie poszłam. Ale przedwczoraj i wczoraj po tych spacerkach tak mnie w pachwinach ciągneło, że masakra i nie wiem czy dobrze... Ledwo co chodziłam, wyglądałam typowo jak kobieta w ciąży na ostatnich nogach, hehe gdzie ja zazwyczaj chodze normalnie nie podtrzymuje się z tyłu, ani nie chodze jak kaczuszka:P To te dwa dni ledwo co po schodach wchodziłam:P Hehe jeszcze może tym bym sobie poród przyspieszyła... :D No i siedze cały dzień przed TV i komputerem, nie mam co czytać:, po prostu leniuchujeD No ale tyle nam pozostało i sie ciesze, że nie mam co robić, bo potem już sobie dłuższy czas nie będziemy mogły pozwolic na błogie lenistwo:D

No masz racje. To jest cisza przed burza. Ale przed przyjemna burza !!! :) :) Potem to bedziemy mialy zajecie na okraglo. Ciekawe jak nam pojdzie?? Ja jutro jeszcze musze kupic male probki kosmetykow dla siebie do szpitala aby nie brac tych duzych opakowan. Ja jutro tez moze sobie zrobie spacerek po lekarzu, oczywiscie jak bedzie ladna pogoda, bo w deszczowy dzien to jedynie siedziec w domciu ogladac jakas fajna komedie i zajadac sie swoimi ulubionymi rzeczami, np. lodami lub jakimis czekoladkami. Ostatnio wzielo mnie na roznego rodzaju shake, np. owocowe z jagodami lub brzoskwiniami albo kawa mrozona. Jutro kupie lody waniliowe i zrobie sobie shakea. Az mi slinka pociekla. Dzis mam w planach poogladac Majke bo zaczely sie nowe odcinki i chce przypomniec sobie co bylo od poczatku. Wiec jak cos papap :) :) A tak poza tym to gdzie wywialo reszte Mamusiek i Brzuchatek ????

czesc dziewczyny ale wkurzyłam :( no taki piekny post napisałam i nie poszlo :( wwrrrrr wypije baware i sprobuje raz jeszcze

no dobra zaczynam Marciaa nie napisalaś o jaie benefity ci chodzi ale np : o CHILD TAX CREDIT lub WORKING TAX CREDIT - "...Jeżeli nie jesteś osobą samotną, lecz żyjesz w związku małżeńskim, związku cywilnym bądź z nieformalnym partnerem, z którym prowadzisz wspólne gospodarstwo domowe, musicie wspólnie ubiegać się o CTC i oboje powinniście w tym celu spełniać wymagane warunki" i jak zwykle odsyłam do strony www.emito.net - poradniki i pogoń partnera żeby zrobił ten home office bo na dzien dzisiejszy nic mu nie przysluguje a tylko klopoty mogą z tego wyniknąc, każdy rok z home office zbliża was do rezydentury i paszportu brytyjskiego - no chyba że wracacie do pl andziaaa a Wy po uzyskaniu rezydenta bedziecie sie starac o paszporty brytyjskie dla maluszka i dla was? milkaa ja tez mam smietnik angelcare i podgrzewacz tomme tippe , smietnik - rewelacja , dobrze trzyma smrodek ;) i nie wiem ile mieści sie pieluszek w jednym wkładzie ale ja kupuje wkłady ze strony angelcare i od miesiąca jeszcze nei zużylam całego :) co do podgrzewacza to jak dla mnie ma dwa minusy - pierwszy to brak włącznika i trzeba włączac bezpośrednio w gniazdko i drugi to brak koszyczka żeby łatwiej było wyciągąc np podgrzane słoiczki z jedzeniem natomiast niewątpliwym plusem jest termostat :D a butelek kochana to nigdy za wiele ;) wkrótce sie pewnie przekonasz ;) ehh dziewczyny ja też mialam rodzic w wodzie a wyszło zupelnie inaczej :) ale Wam życze żeby wszystko poszło według Waszych planów porodu :)

a u nas bez wiekszych zmian, spanie , jedzenie , kupkanie ostatnio doszły kolki , problemy z robieniem kupy i niestety trądzik niemowlecy :( mała wczoraj skończyła miesiąc, cycem karmie tylko w nocy , w dzien ściągam i dokarmiam formułą i poję herbatkami - rumiankową lub koperkową trzy razy dzienie po 30ml , za miesiąc pierwsze szczepienie i przegląd mamy i córki, połóg u mnie wciąz trwa , rana na brzuchu czasem pobolewa i straciłam głos co może mieć związek z tym że byłam intubowana ( cos tam o tym lekarz wspominał że moge miec problem z gardłem ) i często wymiotuje ( być może zrobiły sie zrosty w brzuchu ) , pozatym wszystko wraca do normy - przetluszczające sie włosy ( choć juz nie takie cienkie jak przed ciązą ) , pryszcze , pot ,podkrążone oczy i sucha skóra :( i pomysleć że w ciązy kobieta naprawdę wygląda pieknie i seksownie :P a teraz do mamusiek : czy Wy chrzciłyście swoje pociechy? i czy położne pytały sie jaki rodzaj antykoncepcji wybrałyście?

aha zapomniałam dodac że używałam pieluchy newborn bedąc w szpitalu a potem w domu a teraz to używamy dwójek firmy asda :D nie odparzaja i dobrze trzymają kupy siku :) a mleko w formule cow&gate ale probujemy teraz sma :) pozdrawiamy wszystkie nierozpakowane i wszystkie po rozładunku :)

Nie nie bedziemy sie starac o paszporty angielskie zostajemy przy polskich. O rezydenta chcemy sie starac bo pozniej jest latwiej w zalatwianiu roznych rzeczy no i inaczej patrza na osoby majace status rezydenta. O 15 dzis mam wizyte u poloznej. Ciekawe jak tam moje wyniki badan? Wpadne pozniej to sie z wami podziele. Papa :) :)

Ja dzisiaj po wizycie u połóżnej:) Oczywiście wszystko ok:P Położna powiedziała że barzdzo łądnie wyglądam, hehe:D Zbadała jak maluszek jest ułożony i już jest bardzo nisko, pytała się czy czuję ucisk w dole, ja mówie, że tak, a ona to to dobrze:D Ojj jak ja bym chciała urodzić za 12dni hehe:D No a co o chrzcin, to ja mam zamiar zrobić na święta BN w Polsce, tylko teściowa ma iść i się dowiedzieć, jak to jest jak my jesteśmy w Anglii i czy potrzebujemy jakiś nauk, co jeśli dziecko jest nie zameldowane, no bo nie zdążymy, dlatego że będziemy w PL 22.12 wieczorem, więc 23.12 musielibyśmy to załatwić. No ale zobaczymy co ksiądz powie:)

witam wszytkich! Ja jeszcze emilia nie wybralam antykoncepcji.Na pewno nie chce brac tabletek.Chyba zostaniemy przy stosunku przerywanym. Moja mala tez ma potowki.Czym wlasciwie rozni sie tradzik od potowek?Glownie na policzkach.Ja karmie tylko piersie.Dwa razy tylko dawalismy jej odciagniete mleko z butelki. Emili twoja mala tez ulewa czasem.Mojej to sie zdarza coraz czesciej, nawet jak sie jej odbeknie o po godzinie jedzenia.Na szczescie jest to jak na razie raz,dwa dziennie.Troche mam schize na tym punkcie,bo corka mojej kolezanki czesto ulewala i raz sie zakrztusila to musieli ja w szpitalu ratowac.Tak mi ta historia zostala w pamieci ze sie boje teraz. Ja kupilam ostatnio mleko aktamil.Zastanawiam sie czy ja dokarmic,szczegolnie na noc.W koncu bym sie porzadnie wyspalam.Co myslicie o dokarmianiu??? Malej zaczela sie zbierac ropka po szczepieniu na gruzlice.Pojechalismy z nia w sobote do lekarza.Przepisali mi jakis krem na zabijanie bakteri, w razie infekcji.Pozniej wieczorem czytam informacje na ten temat okazala sie ze ten krem ma mala dawke sterydow,a ponadto po szczepionce na grzulice zbiera sie ropka i znaczy ze szczepionka sie przyjela.Nie nalezy nic z tym robic.Nam lekarz zalecil wycisnac ta ropke i dal ten glupi krem.Wez to ufaj im.Wiecej sie chyba dowiem przez internet. z kupami nie mam na razie problemu,za to z ich przeciekaniem tak. ja ide na kontrole za tydzien.mialam w eszly pitek,ale nie wspomnialam przy rejestracji ze to wizyta poporodowa i lekarz nie mial dla mnie tyle czasu,bo trwa ponad polgodziny.Musze zatem isc jeszcze raz.Nie wspomne ze czekalam na swoja kolejke i byl ponad 20 minut poslizg,jedna baba siedzial przede mna 20 minut.Mala sie juz zrobila glodna i zaczela sie drzec na cala przychodnie,az babka z rejestracju musial mi udostepnic pokoj do karmienia bo nie mogla przestac. Jesli chodzi o polog to ja krwawilam, a pozniej plamilam prawie 6 tygodni.Teraz mam taki gesty zolty sluz.Pewnie mam jakis stan zapalny... pozdrawiam was cieplo

Gość zaraa
czesc dziewczyny :-) Nescafe pewnie juz urodziła :-) Ciekawe jak bedzie u was ? Obie ten sam termin :-) madziulek30 co do dokarmiania w nocy , to faktycznie miałabys więcej czasu zeby sie wyspac , ale z drugiej strony , podobno najwartosciowsze mleko z piersi jest własnie w nocy . Kiedy szczepiłąś małą na gruzlice , po porodzie czy pózniej ? Kiedys pisałąś nazwe szczepionki , ale nie pamietam , mozesz mi podac to nie bede musiała szukac ? Trzeba uprzedzic połozna , ze siechce ta szczepionke ? Ja sie nad nia zastanawiam . Pozdrawiam mamy , brzuchatki i dzieciątka :-)

Gość zaraa
p.s sorki za literówki , ale czasami za szybko pisze i nie sprawdzam .

andziaaa na pewno inaczej patrza jak masz status ale jeszcze lepiej patrzą jak masz paszport ;) mąż pobrał własnie aplikacje z poczty na angielski paszport dla małej i chyba bedziemy kombinowac ;) madziulek ja chyba zdecyduje sie na implant, zakłada sie go pod skóre na ramieniu , taka miniaturowa rureczka której nie widac ale pod palcem czuć ,ma ważność 3 lat , 100% efektywny , nie ma negatywnego wplywu na karmienie piersią i zatrzymuje okres ;) mojej sie nie ulewa (póki co ) ale ja karmie na noc formułą , o 21 ostatnie karmienie przed spaniem a potem spokojnie mi chrapie przez 4 godzinki :) zaraa ja powiedziałam hv ze chce mała szczepic na gruźlicczyli TB - TUBERCULOSIS, pozatym hv dała książeczke ale dopisze reszte pozniej bo mała szalu dostaje ;)

Ja dzis dostalam antybiotyk na moj stan zapalny pecherza. Mam brac przez 5 dni po jednej tabletce trzy razy dziennie. Wyniki badania krwi sa dobre jedynie mam ta infekcje pecherza ale mam nadzieje ze przejdzie do porodu. A poza tym polozna powiedziala mi ze Zuzia jest bardzo nisko i moge rodzic nawet przed terminem. Jednak ja juz jestem gotowa wiec zostaje tylko czekac. Chyba wrzuce torbe do bagaznika razem z fotelikiem zeby byly jak cos juz w samochodzie. Musze tez kupic zgrzewke wody i tez zostawic w bagazniku. Niech siedza w aucie i czekaja hahaha ;)

andziaaa82- No ja miałam białko w moczu to mi przypisali antybiotyk i musiała 1tabletke 4 razy dziennie i po 2 dniach już znikło, ale musiałam brać 5 dni:) No i mi też położna powiedziała to co Tobie, że dzidzia nisko, ale ja się nie nastawiam, bo mojej koleżance też tak mówiła i urodziła 10dni po terminie, także...

hej dziewczyny :) ja tez dzis mialam wizyte u poloznej i dowiedzialam sie , ze maly jest juz w kanale rodnym i gotowy do wyjscia :) z jednej strony sie ciesze , bo juz naprawde sie mecze , zwlaszcza jak kopie to az gwiazdki na niebie widze z bolu:/ ale z drugiej strony moglby jeszcze poczekac az babcie przyjada :) dzisiaj polozna rozmawiala ze mna o porodzie itd az sie przestraszylam jeszcze bardziej teraz juz caly czas o tym mysle i naprawde sie boje...:/ emilia dziekuje slonce za info ja wiem wiem , ze ten home office powinnismy z partnerem zrobic dawno , ale w pracy od nas nie wymagano:/ no nic trzeba bedzie zrobic tylko wkurza mnie , ze to tak drogo kosztuje. tzn. ja juz mam teraz tylko partner . andziaa ja tez juz sie strasznie nudze w domu , ale ogladam polska tv i siedze na necie jakos staram sie zabic ten czas , a zdrugiej strony to wlasnie wiadomo , ze niedlugo bedziemy mialy pelne rece roboty wiec lepiej jeszcze chwile poleniuchowac ;) buziaki i pozdrowienia dla wszystkich ;*

Ja juz wolalabym zajmowac sie Mala niz siedziec i wymyslac sobie zajecia. Bo ogolnie to ja zawsze bylam w goracej wodzie kapana i zawsze lubilam byc zajeta i cos robic. Jednak nic na to nie poradze i bede leniuchowac jak trzeba ;) ;) Ja takze ogladam polska telewizje - teraz akurat ogladam NA WSPOLNEJ, a potem na TVP2 Barwy Szczescia i bodajze M jak Milosc. Taki maly maratonik hehehe ;)

Gość zaraa
dzieki emiliabhx , to ja jutro sie ciebie dopytam o szczegóły :-) Dziewczyny leniuchujcie i odpoczywajcie , bo pózniej czasu nie bedzie :-) Marcia , niedługo serial będzie , ja ogladałam tylko pare odcinków .

a ja właśnie spóźniłam się na Usta Usta, ale na Ence mam TVN+1 i tam godzine do tyłu leci to oglądne:P A w ogóle to Magdalena Różczka jest z mojego miasta:D Chodziła z moim kuzynek do szkoły, mieszkała blisko mnie i nie raz robiłam zakupy w drogeri w której pracowała:D I kto by pomyślał hehe taka gwiaza ze zwykłej ekspedientki:D No i mam z nią zdjęcie:D BArdzo sympatyczna dziewczyna:) Ja właśnie po kolacji i kawałku ciasta:D Mama upiekła rafaello:D Mniam... ja mam zamiar upiec snickersa:D Tylko nie wie kiedy:D Musze zobaczyć co mi trzeba i się udać po zakupy:D No to ja, andziaaa82 i marcia89 mamy dzieci gotowe do wyjścia, hehe ciekawe jak to ma się do rzeczywistości:D Ja też bym chciała już mieć mojego malucha przy sobie, ale mówie do niego, że jak mu tak dobrze w brzuszku to może sobie tam jeszcze 12 dni posiedzieć, ja się troche ponudze, ale prosze o fajny prezent na rocznice ślubu:) hehe

Jest taka fajna stronka VOD na onecie gdzie mozna ogladac rozne filmiki i seriale ale ...... trzeba byc na terenie Polski aby muc korzystac z tej stronki. Szkoda :( :( :( A juz myslalam ze trafilam na fajna stronke :) A Wy macie jakies fajne stronki z polskimi serialami lub filmami??

Gość zaraa
Ja lubie Rózczke .Pamietam jak zaczynała i ogladałam ja w jakims serialu , od razu ja polubiłam , taka własnie bardzo sympatyczna :-)i dobra aktorka .Nie wiedziałam ,ze zanim zaczeła grac była ekspedientką . milkaa88 ja poprosze przepisy na to rafaello i snickersa :-) andziaaa82 ja takich stronek nie znam , ale jest ich duzo .Kiedys kolezanka mówiła mi chyba o jakiejs fajnej , ale nie pamietam , musiałbym sie jej spytac .

Moge wam polecic strone -popracy.tv.Sa tam rozne seriale i filmy. cieszcie sie dziewczyny jeszcze wolnymi chwilami:).Ja ogolnie nie dospypiam,ale chyba juz moj organizm sie do tego przyzwyczail,bo mi to specjalnie nie dokucza.mysle spie gdzies 5 godzin gora.Zawsze obiecuje sobie ze pospie jak mala idzie wieczorem o 9 na 3,4 godziny lub w ciagu dnia,lecz zawsze mam cos do roboty. Dzis przezylam chwili koszmaru.Moja Amelka bez jakies konkretnego powodu zaczelam przerazliwie plakac.Wczesniej byla troche marudna.Tak sie rozkrecila ze zaczela mi sie zanosic od placzu.Boze nie wiedzilam co robic,myslalm ze sie zakrztusi sie od placzu.Dopier po 10,15 min. jej przeszlo i biedaczka usnela. Poza tym zaczela mi ulewac.Do miesiaca nic kompletnie.Moze teraz wiecej je.Dostala tez takich pelno drobnych krostek na policzkach.Emili a twoja mala tez ma takie?Pisalas tez o kolkach.Moja mial raz bol brzuszka i przez godzine strasznie plakala a jak u ciebie to wyglada?? Zaraa -mi ta szczepionke proponowali od razu w szpitalu.Nie sa one obowoazkowe i nie kazdy szpital to oferuje.Byly obowiazkowe do 2005 roku,teraz ze wzgledu na pobliskie lotnisko i zwiekszona zachorowalnosc znow powrocili do szczepien,jesli ktos sobie zyczy.

Madziulek dzieki za fajna stronke. Teraz sobie troszke poogladam ale najpierw musze sobie jedzonko zrobic aby znowu posiedziec chwilke i nie myslec o jedzonku. Dzis kupilam sobie polowe arbuza i mam zamiar go zjesc - SAMA z ZUZIA !!!! Mniam mniam. A jutro robie shakea jagodowego :)

Gość zaraa
dzięki madziulek :-) A jak sie ta szczepionka nazywa ? jakby nie proponowali to mam mówic ,ze chce TB- Tuberculosis ? Wydawało mnie się ,ze kiedys pisałaś nazwe tej szczepionki . Dziwne to z tą twoją małą , moze się czegoś przestraszyła albo coś jej się sniło ?

madziulek no to faktycznie malo sypiasz, my idziemy spać około 21-22 i wstajemy okolo 9-10 rano z tym że ze trzy razy mała w nocy je i często nie zasypia bezpośredno po jedzeniu tylo sobie gaworzy albo gapi sie na obrazek na ścianie ( a spróbuj odwrócić jej wzrok to krzyk murowany ) albo po prostu najzwyczajniej probuje kupe zrobić i pręży sie i krzyczy , tak więc niby 12 godzin snu ale z tego jakieś 4-5 godzin nie przespane , a twoja córcia po kazdym karmieniu ulewa? bo jesli to częste to może wato poradzić sie lekarza lub hv,przyczyn ulewania jest dużo - niedojrzałość układu pokarmowego, a ściślej części żołądka, -alergia pokarmowa na mleko i przetwory mleczne,w takim przypadku dziecko ulewa po każdym posiłku, -nawał mleka, dziecko niedoświadczone w ssaniu może po prostu nie nadążać z jedzeniem, -za krótkie przerwy między karmieniami, -złe ułożenie podczas karmienia ale tak jak pisałaś wcześniej - nie wiadomo czy jest sens konsultować sie z lekarzem bo więcej z internetu się dowiesz ;) co do krostek to rozalka ma małe krostki, wyglądające dokładnie jak trądzikowe - lekko zaczerwienione, z białym, ropnym czubkiem, głównie na policzkach, ale także na brodzie, u nasady noska i na górnych powiekach, nie jest tego bardzo dużo, ale zmiany są widoczne, nie można podobno tego niczym smarować ewentualnie zasypywać pudrem (mąką ziemni ) lub kąpać w krochmalu

Gość Aniula-)
Hej andziaaa82 Też jestem z Burnham-on-Sea właśnie czytałam sobie wasze forum bo planuje z mężem 2 dziecko tylko że pierwszego tu nie rodziłam. Teraz cały czas jestem w domu bo córka czeka na miejsce w szkole ma 4,5 lat i tak się zastanawiam czy może byśmy się spotkały na kawę i pogadały bo też mi się nudzi w domu :) Pozdrawiam Ania

Oj to widze ze juz nie jestem sama !! Znalazlam kolezanke. A gdzie dokladnie mieszkacie w Burnham ??

Gość Aniula-)
Mieszkam na tych osiedlach obok Tesco ,musieliśmy się przeprowadzić i mieszkamy tu dopiero od paru dni. A ty gdzie mieszkasz? pewnie niedaleko bo Burnham nie jest duże :)