Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Witam lejdis :) Jestem właśnie po drzemce popołudniowej bo dziś o 6 rano byłam na carboodzie :D Zaczął mi chyba wrastać paznokieć u dużego palca bo coraz mocniej boli. Nigdy tego nie miałam i zastanawiam się co z tym zrobić. Chyba kolejna wizyta w GP mnie czeka.... Dziś spróbuje moczyć w wodzie z mydłem bo tak wyczytałam w internecie. Miała ktoraś z Was problem z paznokciem w ciąży? Myślę, że to od przyrostu wagi. Echhhhh NAJLEPSZEGO W ROCZNICE ŚLUBU 🌼

Marcia89 z niecierpliwoscia czekam na wiesci od Ciebie. Troche sie Twoj maluszek pospieszyl w takim razie, a ja wlasnie mialam Ci pisac, ze tez mam duzo wydzieliny i chyba ma tak byc:-) Ja dopiero jutro zaczynam pranie i prasowanie dla malucha, takze wolalabym zeby jeszcze zostal w brzuchu:-) Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!!

hej ja włśnie wstałm bo zrobiłam sobie godzinną drzemkę:) No ja właśnie mam ochote na coś słodkiego i nie wiem na co:P hehe połowe ciastek już wcięłam, w ogóle teraz jakoś mam taka ochote na słodycze, że jak nie mam czegos słodkiego w domu to po ścianach chodze, hehe. No i ciekawe jak tam marcia, jejku ale ma szczęście 2tygodnie przed wyznaczoną datą urodzić, super. No ciekawe jak to ze mna, andzia82 i karinka1987 będzie, które pierwsza:P

Czesc Dziewczynki !!! Ja ciagle w dwupaku i coraz mniej dni do godziny zero. Od jutra bedzie 9 dni. Powoli juz zaczynam sie bac jak to bedzie ze mna. Dzis bylam u znajomej i sprzedala mi krzeselko bujane bo jej corcia juz wyrosla i musi kupic jej cos bardziej zajmujacego. Malutka jakby sie troche uspokoila i juz mniej sie rusza. A poza tym strasznie mnie naciska na dole, gdy robie siusiu. Wiec juz sama nie wiem czy to jakis znak. Pojawilo sie wiecej sluzu i musze czesciej zmieniac wkladke. Uciekam jesc kolacujke. Ostatnio zrobilam sie bardziej glodna i tak jak inne dziewczyny coraz czesciej mam ochotke na slodycze. Zjadlabym mojej mamy domowe wypieki. Nie moge sie doczekac jak przyjedzie, bedziemy razem gotowac w kuchni pyszne obiadki .... mniam mniam mniam .. :) :) DOBRANOC ;)

No mmój maluszek ciągle się wierci, rozpycha, a niby przed poroem dzieci się wyciszają, więc mi chyb jeszcze sporo czasu zostało... Dzisiaj mnie bolał brzuch i skurcze miałam takie, że hoho ... ale falszywy alarm... No i pewni po terminie urodze, już się z tym pogodziłam:) A jutro wypada mi termin porodu z ostatniego USG w 29tyg co w PL robiłam hehe:) Ciekawe, bo ja mam taką rozbierzność w terminach, że szok. WG miesiczki to 07.10, wg USG w 12tyg i tym który mam wpisane w karte ciąży 29.09 i wh USG 4d 21.09 to są 3 tygodnie różnicy hehe. Zobaczymy który będzie najbliższy:)

Gość karinka1987
witajcie kobietki! ja tez nadal w dwupaku... naciska mnie na dole..ale to raczej nic przepowiadajacego rychly porod! mialam dzis wizyte z midwife...pocieszyla mnie mowiac ze czesto pierwsza ciaza jest przenoszona... jak sie nic nie wydarzy do 4tego pazdziernika to mam kolejna wizyte u niej i wtedy bedziemy sie umawiac na wywolywanie... mowila ze tu wywoluja dopieor 12dni po terminie..sporo ... kurcze prawie 10 miesiecy w ciazy chodzic! milego dzionka kochane! u mnie dzis swietna pogoda!

karinka- 12 dni po terminie czyli ja bym miała wywoływany 11.10 o matko! Nie no nie dam rady hehe...ale trzeba być przygotowanym na najgorsze... mam nadzieje, że żadna z nas nie będzie musiała tak długo czekać:)

Gość karinka1987
ja tez mam taka nadzieje!!! nasze dzieci chyba same najlepiej wiedza kiedys wyjsc:) poki co korzystajmy z w miare przespanych nocy ;-)

w miare przespanych nocy i nudy, możliwości wyjścia do sklepu bez większego szykowania i odwiedzania znajomych hehe:) Ja mam zaproszeni na jutro i na środe :) Ale obie koleżanki zaznaczyły chyba , ze zaczniesz rodzić hehe Jedna jak zwykle rozpieszcza mnie swoimi wypiekami:) Ostatnio zrobiła chrusty, przedostatnio pyszne ciasto a w środe jakies paszteciki ma zrobić hehe:P

Milkaa to masz z okresu taki sam termin jak ja :) Tylko, że u mnie odwrotnie USG pokazało później 12 październik ale i ta data zgadza się z monitoringiem cyklu który miałam aby zajść w ciąże. Mi w kartę ciąży wpisali ten termin z miesiączki nie USG ale się ciesze, bo to jest 5 dni wcześniej więc 5 dni wcześniej będą mi wywoływać poród jakby co.

no a ja mam trmin z USg i jest on 8dni wczesniej więc jeszcze lepiej hehe bo jak by mi mieli wywoływac po 07.10 to bym urodzila 19.10 masakra! hehe A mały mi się wypina, cały brzuch się zniekształca hehe no i od czasu do czasu twardnieje:P

Czyli posiadanie kilku terminów jest dobre o ile lekarze biorą pod uwagę ten pierwszy :) Ja wczoraj przeszłam kilka kilometrów no i w nocy odchorowałam to. Bolały mnie plecy, nogi i nie mogłam sobie wygodnego miejsca w łóżku znaleść.

Witam dziewczynki!!! Widze ze wszytskie przezywamy to samo. Mnie male tez cisnie w dole, szczegolnie jak chodze, az mi sie gwiazdki pokazuja, do tego mam juz pojedyncze skurcze, szczegolnie w nocy w okolicy macicy, tzn. wydaje mi sie ze to skurcze, bo sa jednorazowe kilkusekundowe bole, do tego strasznie zaczely mi puchnac dziąsła, nie wiem czy wy tez to macie??No i nie tylko dziąsła, takze nogi i dlonie.Ale dziecko nie zmniejszylo ruchow, wierci sie jak szalone, ja tez mysle ze przenosze te ciąże, ale powiem Wam ze jakos mi sie nie spieszy, moze dlatego ze dopiero zaczelam wszytsko przygotowywac, dzis dopiero koncze prasowanie. Mamuski powiedzcie ile paczek pieluch kupic tych newborn??? Ciekawe jak tam Marcia89???? Pozdrawiam wszytskich!!!!

trzeba liczy ok 7-10 pieluch dziennie bo ja male pusci kleksika to tez trzeba juz zmienic ,ja mam chyba ok 7 paczek po 35szt ze wsdgledu na to ze mialam duzo roznych kuponow i w polaczeniu z promocja np w tesc to naprawde kupowalam je za grosze,ale gdyby nie te kupony to bym tyle nie kupila zawsze mozna dokupic. u mnie 2 tyg do pseudo terminu a ja nadal pracuje sesese po 3-4h nie umiem inaczej chyba to ze pracuje ratuje mnie przed zwariowaniem ;)

czesc dziewczyny krisana ja myślę że 7 -10 pieluch to mało :) bo jeśli karmi sie dziecko piersią to po każdym karmieniu jest pielucha do zmiany :D jesli karmi sie pierś i butelka to już kupy idą rzadziej ;)

Witajcie Brzuchatki i Mamuski. Ja na razie mam jedno duza pake Pampers Newborn 3-5kg i zastanawiam sie czy nie dokupic drugiej bo mam jeszcze jeden kupon do konca wrzesnia z Pampersa. Potem jeszcze mam 4 kupony na pieluchy do konca roku. Poza tym mam kupione dwie duze paki Pampersow Midi 4-9kg, bo akurat byla promocja "Buy One Get One Free" za 8funtow. Jeszcze mam dwa opakowania chusteczek mokrych jedne Pampers Sensitive i Huggies Pure Care. Nie kupowalam wiecej bo przeciez one co chwile sa na promocji a poza tym mozne je kupic jak bedzie sie na zakupach. Ja juz calkowicie przygotowana na godzine zero. Czekam i sie relaksuje oraz obserwuje swoje odczucia. Ja wedlug pierwszego USG mam termin na 01.10 a wedlug drugiego na 29.09, natomiast wedlug miesiaczki moge miec nawet kolo 08.10 wiec tez troche mam rozbiezne te terminy. Jednak zobaczymy w praktyce jak bedzie naprawde. Moja Mama codziennie wysyla mi sms z zapytanie jak sie czuje i czy juz cos sie dzieje. Ona sie bardziej denerwuje ode mnie. Wiadomo pierwszy raz zostanie Babcia :) :) Hahaha Dobra ja mykam jesc obiadek a potem jeszcze wpadne na forum. Papapa ... :) Trzymajcie sie ;)

o rety czyli pewnie bede musiala i tak dokupic heheh to male osrane dupki heheheh

w tesco ostatnio kupilam husteczki 64 szt huggies pure w promocji 2.49 buy 1 get 2 free ,czyli za 2.49 3x64szt niezle chyba co?

moja znajoma kupila na probe tescoskie pieluchy na bobasa7mc i powiedziala ze sa beznadziejene nawet nie da sie ich porownac do pampersow

Mi ostatnio znajoma poradzila aby nie smarowac cialka maluszka oliwka Johnsons tylko kremem z nowej serii Johnsons zielonej z oliwka z oliwek. Ponoc sa bardzo lekkie i nie uczulaja jak sama oliwka ktora ponoc jest bardzo ciezka dla skory niemowlaka. Musze dokupic jeszcze te produkty jak Malutka sie urodzi. Oliwke jedynie bede stosowac na ciemieniuszke i od czasu do czasu dla siebie do kapieli. Ogolnie wszyscy moi znajomi sluza mi z pomoca jak sie Mala urodzi. Kazdy jest chetny aby przyjechac i mi pomoc. Chodzi mi oczywiscie o Mamuski. Kazda z checia przyjedzie i podzieli sie poradami oraz pomoze mi przy Malej do czasu az moja Mamusia przyjedzie. Jestem milo zaskoczona z ich postawy. Naprawde mnie zaskoczyli.

To prawda zawsze są jakieś promocje, ja tez korzystalam z kuponów z bounty pack, które z kolei dostawalam od poloznej, wydaje mi się natomiast ze newborny Huggies są naprawdę malutkie w każdym razie na rozalke były za małe (na paczce pisało 2,5kg) wiec jak walnela kupę to bokami wychodziło, wiec Huggisy odstawilismy bardzo szybko i sprobowalismy newborny Asdy a teraz kontynuujemy ale już rozmiar 2 , za trzy paczki tych pieluchy (po 46w paczce) płacimy 10f , i nie mogę nic złego na nie powiedzieć , jesteśmy z nich zadowolone :) jeśli zaś chodzi o husteczki nawilzajace to wg mnie - huggis odpada bo wydają się sztywne i papierowe pozatym dla mnie śmierdzą grzybami :P , Pampers Sensitive-słabo nawilzone a Jonhsons Baby prawie suche i bardzo cieniutkie wiec znowu wg mnie najlepsze są z Lidla Toujours (w zielonym opakowaniu) są dobrze zwilzone, wytrzymałe i pachną aloesem :)

No to mamuski robimy ranking pieluch u husteczek ;) Andzia tak naprawdę to opieka nad takim maluszkiem nie wymaga wielkiej pomocy, przez pierwszy miesiąc będzie tylko jedzenie,spanie, przewijanie i kapanie, noworodek w tym okresie najwiecej potrzebuje przebywać z matka, najważniejsze to dobrze się zorganizować a i dla siebie znajdziesz czas:)

No ale sam fakt, że tylu moich znajomych wykazuje checi pomocy. Zawsze to czlowiek czuje sie pewniej i milo sie na duszy robi jak ma sie tyle przyjaznych ludzi w kolo siebie.

ja dzisiaj byłam u położnej i oczywiście nic ciekawego nie usłyszałam, poza tym, że następną wizytę am na 05.10 i jak do tego czasu nie urodze to niby mają mi pomóc jakoś naturalnie przyspieszyć poród, tylko ciekawa jestem jak... a jak to nie pomoże to skierowanie do szpitala... MAm jednak nadzieje, że maluszek urodzi się wcześniej:) A co do pieluch to ja mam jedno opakowanie new born pampersów 1 i jedno 42szt chyba 2 3-5kg, a potem się dokupi jak coś:) Mężowi już pokazałam jakie ma kupić, także jest obeznany:)

Pierwsze opakowanie pieluszek jakie kupiłam z myślą o szpitalu to były Bella Happy Newborn 2-5 kg ale powiem wam że są one większe niż oryginalne pampersy 1 dla noworodka. Kupiłam dwie duże paczki pampersów tych żółtych 94 szt. Jedna paczka prawie się kończy a mam je ze 2 tygodnie jak nie lepiej. I jak mi się skończy druga to zastanawiam się czy nie kupić możę rozmiar 3. Chusteczki miałam w szpitalu z Asdy to małemu nie podpasowały. Teraz używam bambino przeważnie. Jak wrócę do UK to kupie jakieś fajne tam. Niema sensu przywozić z Polski.

Hej Aurela :) A kiedy planujesz wracać???? Nescafe jak u Ciebie? Zostajecie w Polsce? Co u Was słychać????

Dziewczyny juz do was pisze znalazlam troszke czasu poki malutki spi. 18.09. odeszly mi wody o 8;30 a Olivierek przyszedl na swiat 19.09. o 1:32 w nocy , planowo mial byc 04.10. wiec sie troche chlopak pospieszyl , ale ja tak czulam ze to juz cos sie bedzie dzialo. 2-3 dni przed odejsciem wod zauwazylam bardzo duzo wydzieliny i jakby odejscie czopa , ale bez krwi dopiero w dniu odejscia wod pojawilo sie troche krwi. Po odejsciu wod czekalam na skurcze gdy sie pojawily i byly co 5 min pojechalismy do szpitala i sie zaczelo...skurcze w miedzyczasie pilka , wanna dla relaksu potem znowu skurcze. Po przemeczeniu sie chyba 7 h okazalo sie ze maly sie zle ulozyl i zapropnowali mi szczypce a w razie czego cesarke. Skonczylo sie na tym ze wzielam 2 znieczulenia morfine i epidural bo bol byl nie doz niesienia i ostatecznie Olivierek wyszedl z brzuszka przez cc bo przestal sie ruszac w trakcie wyjmowania go szczypcami. Lezaalam w szpitalu 3 dni ciezko to wspominam , bo po cesarce jestem bardo obolala i musialam sie sama zajmowac dzieckiem ... Teraz Olivierek spi w swoim lozeczku ciagnie cyca , ale mam bardzo duzo pokarmu porobily mi sie grudy caly czas odciagam laktatorem dziewczyny kupcie sobie to koniecznie ja nie kupilam i moj P. lecial dzisiaj na leb na szyje. Swietnie sie sprawdza tez rozek , polozna byla na wizycie i stweirdzila ze swietna rzecz nie widziala tego wczesniej a ja rozek zamoilam przez ta firme na nk. Maly budzi sie w nocy czesto na cyca nie chce spac w lozeczku za to w dzien spi ladnie. Dziewczyny co zrobic zeby dziecko cchialo spac w lozeczku/chyba sie musi przyzwyczaic. no nic na razie taka na szybko relacja jak bede miala wiecej czasu to napisze wiecej. zycze powdozenia nastepnym dziewczynom w kolejce i 3mam kciuki - chwila w ktorej widzi sie swoje dziecko po praz pierwszy jest warta tych wszystkich wyrzeczen.

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10..........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha.. .......Trowbridge Marciaa89.........20....19.09.10..........37..Olivierek........Tor. Nadal oczekują na swój skarbek: Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........38....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........38...synek .......Bradford karinka1987.........23..30.09.10...........38...???...... ..London Lola844.............25....06.10.10...........37..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........36......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........38..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........31......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West

a i jeszcze jedno. malutki przed porodem wcale sie nie wcysziyl wrecz przeciwnie dalej kopal jak szalony dopiero jak odeszly wody czulam ze mniej sie rusza .