Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soul521

redukowanie godzin do zera

Polecane posty

Witam Jestem zatrudniona jako kelnerka, mam umowe na full time ale ostatnio z powodu braku klientow zredukowano mi godziny do liczby 12 tygodniowo. Przez ostatnie 2 tygodnie nie pracowalam w ogole, ani jednej godziny.menager powiedzial mi, ze bede musiala poczekac do poczatku lutego na to,zeby dal mi godziny,bo teraz restauracja slabo funkcjonuje i nie ma pracy. Podejrzewam, ze beda redukowac liczbe pracownikow. W umowie mam miesieczny okres wypowiedzenia. Czy jest to legalne, zeby przez 2 tygodnie w ogole nie dostac godzin i czy w przypadku,jezeli dadza mi wypowiedzenie, maja obowiazek dac mi godziny na ten miesiac wypowiedzenia,czy tez moze byc tak,ze znowu nie bede w ogole pracowac? Czy istnieje jakas minimalna liczba godzin,ktora musza dac mi kiedy jestem zatrudniona na full time? Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość chicagowianka123
wydaje mi sie ze jezeli to jest full time to powinni Ci zapewnic prace na cały tydzien

Gość jubaaa
A jak masz wpisane w kontrakcie? Masz wpisana jakas minimalna liczbe godzin? Ja mam np: min 16 a pracuje oczywiscie wiecej.

Gość DZIALAJA NIELEGALNIE
Powinni ci zaplacic za tyle godzin ile masz w kontrakcie. Masz przeciez kontrakt, chyba ze go zmienili. Poza tym spodziewaj sie, ze bedziesz pierwsza do zwolnienia, tylko narazie robia na przetrzymanie, ale dzialaja nielegalnie, bo nie pracujesz jako pracownik agencyjny. To tak jakby ktos chcial odwlec czas payoff. Najlepiej idz do CAB.

w kontrakcie mam napisane,ze pracuje 40 godzin tygodniowo,ale chyba nie jest napisane czy to minimum czy maksimum... w niedziele tam ide to musze zażądać od nich kontraktu, bo nie jestem tego pewna.ale skoro jest napisane ze 40 godzin,to chyba tyle powinni dac? a jak nie daja to powinni za to zaplacic?

Gość jubaaa
Dokladnie tak! Po to masz kontrakt abys byla chroniona. Jak masz wpisane 40 godzin to nie ma sprawy, musza ci zaplacic. mnie napisali to min 16 aby w razie czego zaplacic minimalna stawke - nie wiem np: na wypowiedzeniu :-) Trzymaj sie. Wez kontrakt jak go nie masz i jak ktos ci radi idz z tym do CAB-u. I obawiam sie, ze musisz sie rozgladac za nowa praca :-( Powodzenia!