Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoine

czy minipigułka to preparat wczesnoporonny?

Polecane posty

Gość antoine

przeczytalam w internecie , ze jest to preparat wczesnoporonny, gdyz nie hamuje owulacji, ale zageszcza sluz szyjki macicy, a jesli to nie zadziała, to wlacza "plan b" czyli nie dopuszcza do zagniezdzenia zaplodnionej kom. biore azalie od kilku miesiecy i.... teraz nie wiem co mam zrobic, gdyz to nie zgadza sie z moimi pogladami :( a nie moge stosowac dwuskladnikowych tabletek.

Gość absolutnie nie
minipigułka hamuje owulacje powodując, że jajniki nie wytwarzają własnych hormonów, ale ponieważ ma tylko 1 składnik hormonalny to nie hamuje owulacji w każdym cyklu przez co ma mniejszą skuteczność przypominam też tylko, że z punktu widzenia biologii i medycyny poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, a ciąża rozpoczyna się w momencie zagnieżdżenia komórki w macicy, więc nie doprowadzając do zagnieżdżenia poprzez zagęszczony śluz minipigułka w ogóle do ciąży nie dopuszcza w więc nie ma mowy o poronieniu jednak mając poglądy o jakich piszesz wnioskuję, że zapłodnioną komórkę nawet bez zagnieżdżenia w macicy uważasz już za poczęte życie, w tym wypadku pozostają Ci jedynie gumki ja sobie życia nie komplikuję takimi poglądami bo lubię bliskość i seks z moim facetem i nie mam zamiaru się użalać nad jakimiś jajeczkami

Gość antoine
ja tez lubie seks, dlatego stosuje antykoncepcje i nie uzalam sie nad "jakimis tam jajeczkami". ale dziekuje za info.

skoro nie dopuszcza do zagniezdzezdzenia sie zaplodnionej komorki a ciaza rozpoczyna sie własnie w momencie zagniezdzenia, to nie ma zadnego problemu. poronienie to wydalenie juz zagniezdzonej komorki.