Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina78

Co jej może dolegać?

Polecane posty

Gość Alina78

Witam, piszę tutaj poniewaz mam problem ze swoja dwuletnią córką. od ok. miesiąca ma zaparcia, nie może się załatwić, chwilami wygląda to tak jakby wstrzymywała, ma okropne wzdęcia, mówi że ją brzuch boli. od kilku dni mało je, prawie wogóle. byłam z nią u pediatry- powiedziała,żeby podawać jej laktulozę 2 razy po 1 łyżeczce i czekać aż przejdzie. ale ja się juz martwię czy problem nie tkwi głębiej. może to jakaś choroba. czy miał ktoś tak ze swoim dzieckiem?

Gość ffrgerfr
przede wszystkim problemow nalezy szukac w trybie zycia czyli zła dieta i mało ruchu. najpierw zmien dla niej diete, zorganizuj ruch a gdy to nie przejdzie szukaj rad u lekarza

Gość Alina78
Ruchu jej nie brak- jest bardzo ruchliwa i energiczna. a dieta. zawsze była niejadkiem. rano pije mleko z kaszką. potem jakis jogurt/deserek owocowy/jajko smażone/ płatki na mleku (tylko te wymienione produkty jada). na obiad deliakatna zupa. drugich dań nigdy nie ruszyła tylko te ze słoiczka dla niemowlat. potem jakiś soczek/serek/kawałek bułki/paluszki/chrupki. wieczorem kaszka lub mleko z kaszką. słodyczy prawie nie je. dzisiaj tylko mleko rano wypiła i do tej pory nic.

Gość krówkaciąótka
kazała ci czekać aż przejdzie???!!!!

Gość ghrthtrh
My musieliśmy wyeliminować właśnie z diety mleko i kaszki bo jak się okazało to było powodem ciągłych zaparć u dziecka. I tak nadal jest jak tylko choć trochę zje od czasu do czasu. Kilka dni temu dziecko zjadło kaszke na mleku i tygodniowy problem z wypróżnieniem.