Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewciaaaaaaaa

SPORA OPRYSZCZKA

Polecane posty

Gość Ewciaaaaaaaa

Hej kochani,wyskoczyła mi pod ustami duża,boląca opryszczka. Pech chciał tak,że dzisiaj idę na impreze osiemnastkową,wiem,że tego już nie zalecze,trudno się mówi. Ale ferie mi sie kończą i jestem ciekawa czy ktoś zna jakieś skuteczne sposoby na opryszczke? Kupiłam sobie już dwie maści tribotic i jeszcze jakąś,narazie troche pomaga,robi się strup ale naprawde kiepsko to wygląda. Z góry dzięki za odpowiedź

Gość Ewciaaaaaaa
halo,no!

Gość tak mysle
sa w aptece takie plastry przezroczyste ze nie widac ich jak nalepisz na opryszczke a i opryszczka jest bardzo slabo widoczna. kosztuje to chyba ok 30zl (nie pamietam) ale skuteczne. Mi pomoglo:-)

Gość Ewciaaaaaaa
oki :)

Gość zacznijmy pisać tylko na czarn
no pierwsze słyszę, by tribiotic na opryszczkę stosować....

Gość jvmkj
hey, widze , ze nie jestem sama ;/ Ja dostalam wczoraj,tez jest wielka i to na samym srodku ust :( Ja kupilam sobie plastry na opryszczke, ale jak narzie nie widze efektow. I tez boli ;/ Wyglada to paskudnie, az mi sie nie chce nigdzie wychodzic ;/ Ponad to dostalam okresu, i w ogole jestestem zsypana ehhh ;/ A tak czulam, ze dostane opryszczke, wiec wczesniej przykladalam zimne mleko, i nawalilam tlustego kremu nivea, ale mi nie pomoglo jak widac ;/ Moj tata wymyslil, ze dobry ejst lakier do paznokci, na pare godzin dosc spora warstwe pomalowac, i potem po jakis 3 godzinach on zacznie odchodzic sam , zerwac go .- Podbno pomaga, ale nie wiem, tylko na poczatku szczypie. Czesto wychodzi Ci taka opryszczka ?? Bo mi bardzo czesto, denrwujace to jest.

Gość tak mysle
zacznijmy pisać tylko na czarn no pierwsze słyszę, by tribiotic na opryszczkę stosować.... TYLKO TRIBIOTIC na opryszczke! A najlepiej jakbys zaczerpnela gdzies wiedzy na ten temat!! Poza tym jesli siedzi sie w domu to masc ta mozna stosowac a jesli komus zalezy na wyjsciu na impreze to jak mowilam wczesniej te plastry!!

Gość Ewciaaaaaaa
jvm słuchaj mi to pierwszy raz w ŻYCIU !:( wyglądam tragicznie,też na poczatku jak zauwazyłam te bąble nawaliłam dużą ilość nivei i miałam wrazenie,że się dziadostwo jeszcze powiększyło. bleh. lepiej z tym lakierem nie kombinuj,niech sam odpadnie strupek,bo jeszcze jakiejś blizny sobie narobisz.:( zacznijmy pisać tylko na czarn-no to masz pecha,wiem co kupiłam i wiem co pomogło kiedyś mojego chłopakowi i co mówił farmaceuta. nawet na opakowaniu jest napisane,że chodzi o opryszczkę,tylko lepiej uzywac tego jak już będzie stupek suchy bodajże. fajne jest to zwłaszcza jesli chodzi o cene-złoty sześćcdziesiat:D

tak mysle tribiotic to masc antybiotyczna, a opryszczke powoduje wirus. na wirusy antybiotyki nie dzialaja. nie widze tu logiki. w kazdym razie ja nigdy nie stosowalam na to tribioticu. zovirax jest niezly, dobry jest ten vratizolin (gdy juz wywali). jest jeszcze jedna metoda, ale dosc bolesna, mianowicie soda oczyszczona - ona przyspiesza ziarninowanie, wiec przyspiesza gojenie sie ran, ale to raczej jak juz sie strupek zrobi. i nie w jeden dzien sie to robi.

Gość Ewciaaaaaaa
zacznijmy pisać-dzięki :) ale z tą sodą to raczej nie dam rady,bo mnie to za przeproszeniem gówno tak boli,że nie dałabym rady...:( wiem,że nie zniknie mi to lada dzień,wręcz przeciwnie sporo czasu jeszcze będe miała to ohydztwo,ale tak strasznie to wygląda,że nie wiem jak ja pójde na tą 18 :o

Gość tak mysle
sorki....za ten tribiotic chodzilo mi o zovirax

Gość tak mysle
kup sobie te "platki" przezroczyste...naprawde mi pomogly...zmienialam je tylko co dwie godz czy czesciej...w zaleznosci czy juz bylo widac ze mam ja z powrotem...

jak ci troche zejdzie opuchlizna i sie ranka juz zrobi, a nie taki bąbel, to wtedy mozna sprobowac z soda oczyszczona. znam ten bol, mmi niedawno sie zrobila, jeszcze mam strupek

pod platkami nie widac tak tego, wiec na impreze bedzie OK

Gość jvmkj
no ale jak sie ta sode naklada , jak trzeba ja przygotowac , powiecie mi ? :) ja nie mam ejscze strupka, ale jak bed emeic to sporbuje , chyba, ze nic sie nei stanie ejsli teraz jej uzyje ? Prosze o odpowiedz

Gość ula z ula
kochana, pod ustami to jeszcze nic.. mi wyskoczyla ostatnio na nosie !! ale zaraz 1 dnia kupilam te plasterki (sa na dzien - 20 zl i na noc chyba 24zl) kupilam te na noc, przyklejalam i rano bylo o niebo lepiej ! ale jak idziesz na impreze to kup te na dzen (bo te na noc maja zoltawy odcien i sie odznaczaja) a te na dzien sa przezroczyste i b koja bol.. sstrosuje je zawsze i pomagaja :) dodatkowo mozna je przypudrowac i naprawde sa malowidoczne!! baw sie dobrze!!

Gość Ewciaaaaaaa
dziękuje za rady kochani,zaraz pobiegne do apteki,moja mama coś tam mówi,że te plasterki to powinno się uzywać odrazu jak wyskoczy opryszczka a później to niebardzo ale chyba coś się jej pokręciło dziękuje bardzo :)

Gość ula z ula
to prawda - plasterki najlepiej dzialaja gdy zaczniesz je stosowac w przeddzien wyskoczzenia babelkow (czyli jak tylko zaczynaja swedziec usta lub okolice) i stosowac je przez kilka dni /(16 bodajze) ale nawet w zaawansowanym stadium przynosza ulge i ukojenie bolu... babelki pekaja i nie swedza a strup sie zmiekcza i nie peka co chwile :) reszta plastedrkow przyda ci sie na nastepny raz (oby bnie nadszedl)

Gość ja stosuje białą
pastę do zębów miętową - to pomaga na samym początku, gdy się opryszczkę wyczuje na skórze