Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika18 lat

prawo jazdy problem z łukiem

Polecane posty

Gość monika18 lat

dwa razy juz oblałam prawko na łuku ;( i w piątek mam poprawke i boję się ze znów tak bedzie.. jak zdać łuk? te metody na słupki nie są dobre chyba.. może więc jakoś na linie? czekam na rozsądne rady

Gość TRaper
Szczerze ci powiem że powinnaś olać tą metodę . Przy cofaniu trzymaj się po prostu wewnętrznej strony toru. Jeżeli będziesz się ich trzymała to nie ma bata że byś potrąciła zewnętrzne słupki.

Gość monika18 lat
dzięki tez tak myslę ale jeszcze tak nie próbowałam.. a trudno tak jest ?

Gość monika18 lat
no piszcie!!!!

Gość CZY WY TEZ TAK MACIE
przy jezdzie do przodu: po lewej 1 slupek: pol obrotu kierownica prz2 slupku z lewej strony pol obrotu kierow potem patrzysz jak sie ukladda auto w kopercie i prostujesz jazda do tylu: w reno: pierwszy slupek po prawe przy lusterku - 1 obrot kierownica i tylko tylnia szyba patrzysz na slupki , jak wyjdziesz z luku a na srodku pomiedzy ttylnimi zaglowkami zobaczysz kijek srodkowy odkrecasz 1 obrot i jedziesz prosto tak aby kijek pozostal pomiedzy zaglowkami nja;lepiej sie zlapac prawa reka za siedzenie obok i wychylic sie pomiedzy siedzenia wtedy bedziesz caly czas widziec gdzie masz kijek powodzenia ja wczoraj zdalam prawko za 5 razem;0

Gość CZY WY TEZ TAK MACIE
aha nie wiem jakie sampochody macie na egzaminach, jesli bylby ford to jak jedziesz do tylu to obrot robisz jak masz pierwszy kijek po prawej na srodku bocznej szyby

Gość monika18 lat
jeżdzę na renault clio III poznański word.. kurde te metody na słupkach mi nie wychodza bo na egzaminie chyba inaczej sa ustawione już nie wiem

Gość Larosanegra333
Kochane jak macie problem z łukiem to ja znalazłam sposób. Tzn nie znalazłam bo jest znany,ale jeżeli instruktorzy uczyli was robić łuk na 1/4 i 3/4 czy przy 1 pachołku pół obrotu a przy 3 kolejne pół to nie!! ja tak robiłam i uwierzcie dzisiaj byłam na egzaminie i wczoraj na jazdach nauczył mnie instruktor robić łuk na jeden pełny obrót i uwierzcie o niebo lepiej.później tylko odkręcamy kierownice jak zobaczymy w szybie z tyłu przy mniej więcej naszym nagłówku pachołek ten środkowy,który stoi w kopercie do której mamy powrócić no i wyrównujemy jak trzeba. i zrobiłam łuk bez błędnie:)..ehhh ale na mieście mnie oblał bo przejechałam ciągłą linie ,powiedział"zmieniamy teraz pas na lewy"a ja wzięłam słowa dosłownie i nie rozejrzałam się..no i koniec... w każdym razie Wam życzę powodzenia:)

Łuk na schemat???? osobówką???:O:O:O Ja chyba zle widzę:O:O Po prostu, trzymasz się lini, jak ci linia ucieka to skręcasz kierownicą. To proste.

Gość podsumujmy to wreszcie
uczyli mnie tak jak pisze Larosanegra333, zdałam za 2 razem bo za 1 byłam tak zestresowana, że robiąc łuk wyjechałam jadąc tyłem za linię (nie wiem jak to zrobiłam bo na lekcjach robiłam to niemal z zamkniętymi oczami)

Gość kapitan Wrona
wiem jedynie jak wylądować bez podwozia

Gość mmmciammmm
ja łuczek ogarnęłąm bez problemu,a kierowałam sie właśnie tą zasadą na widoczność słupka w tylnej prawej szybie,i gdy tylko go zobaczyłam gdzieś mniej wiecej na środku momentalnie skręcałam w prawo ale musisz też wyczuć samochód,jego prędkość i czucie i wogóle,nie martw sie,zdasz;)

Gość rzeczywiście bez sensu te
pachołki - tak jakby w mieście były wszedzie poustawiane! Przecież jak się jeździ po mieście - to patrzy się na linie, na pobocze itp - zwłaszcza, jak się trzeba wycofać - tak jak na łuku. No ale nie poradzę ci, bo jak zdawałam - to już umiałam jeździć i ie patrzyłam na żadne pachołki :-) Poćwicz sobie te różne rady, które yu dają - może któraś będzie dobra!

Gość gość
Też nad tym cierpiałem. Na szczescie teraz całkiem prosto jest mieć prawko bez użerania się z egzaminami i wtapiania nieskończonych pokładów kasy. Wystarczy zamówić sobie z fastidcard.com tak zwane prawko kolekcjonerskie, opcja jest, jak się okazuje, w pełni legalna.