Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXxVeRiTaSaNtArEexX

PO GIMNAZJUM ?

Polecane posty

Gość xXxVeRiTaSaNtArEexX

Witam. W tym roku kończę gimnazjum i nie wiem, co dalej. Zastanawiam się nad Liceum Ogólnokrztałcącym-podobno jest lżej niż w technikum a ja nie znoszę wkuwania.. Po LO chcę zrobić dwuletnie STUDIUM KOSMETYCZNE ... Czy to dobry wybór ? Czy będę mogła znaleźć dobrą pracę ? Na studia nie chcę iść-strata czasu, pieniędzy... A ja mam dość niepewną sytuację rodziną. Proszę o pomoc, wierzę, że doradzicie coś dobrego.

Gość idiotkaidesperatka
nie ma liceum ogólnokRZtałcącego idz lepiej do zawodowki !

Gość xXxVeRiTaSaNtArEexX
do idiotkaidesperatka.. sorry, ogólnokształcące.. tak się czepiasz głupiej literówki z rozpędu usiłując być złośliwą.. wybacz, ale mam wyższe ambicje niż zawodówka.! ;]

Gość amaletta
jak nie chcesz studiów może poszukaj czegoś co daje i maturę i zawód jednocześnie? lo to więcej wkuwania, a nie mniej

Gość idiotkaidesperatka
skoro nie chcesz isc na studia, to wybierz technikum profil fryzjerstwo, kosmetyczne, liceum jest dla tych co chca iśc na studia

Gość smskaaaaa
Po studium kosmetycznym będziesz miała jedno wielkie nic delikatnie mówiąc :o Sama skończyłam studium kosmetyczne, zrobiłam kurs przedłużania paznokci, wizażu, piercingu i co? Zarabiam niecałe 1000zł w najlepszym salonie w mieście :o Jedynie mogę dorobić sobie w domu ale nie mam na to czasu. Chyba że otworzysz własny salon to wtedy możesz coś zarobić ale pracując u kogoś nie zarobisz nawet na życie.

ale głupoty pieprzycie, ludzie po zawodówce przynajmniej mają fach w ręku i pracę, a ja po studiach kupe czasu szukałam pracy, nie ma to jak przypiąć łatkę komuś.. :O

Gość no jako kosmetyczka to ty
kokosow nie zarobisz, chyba ze wlasny biznes otworzyc a to kosztuje bardzo duzo