Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia WZK

BARDZO CIĘŻKA SYTUACJA ŻYCIOWAPROSZĘ O INFO.

Polecane posty

Gość Natalia WZK

Witam! znalazłam sie w bardzo ciężkiej sytuacji życiowej. Obecnie z mężem spodziewamy sie dziecka.Naszym problemem jest brak środków do życia (mąż zarabia 954,60 zł), mieszkamy w budynku gospodarczym, nieocieplonym, o wymiarach 3 na 3,5 m.Jest tu wilgoć, pleśn, biorę leki i witaminy na które często brakuje.I stąd moje pytanie: CZY MOGĘ STARAĆ SIĘ O MIESZKANIE LUB JAKĄKOLWIEK POMOC Z URZĘDU GMINY CZY POMOCY SPOŁECZNEJ? JAK NAPISAĆ PODANIE O MIESZKANIE?

Gość potrzebuję broń i 1 nabój
tak, możesz. zgłoś się do najbliższego MOPSu albo do burmistrza albo sołtysa, czy kogo tam. albo jakiś ośrodek pomocy społecznej, tam was pokierują.

Gość Natalia WZK
Nie dodałam że śpimy, myjemy się, gotujemy itd w jednym pomieszczeniu. Nadmienię że nie mamy nawet bieżącej wody :(

Gość Natalia WZK
Internet mam... u brata, czyli jak u niego jestem to korzystam. :]

Gość o ja głupiutkaaa
Spróbuj wynajac mieszkanie ,domek mały..z mopsu powinnaś dostac dotacje.Zdrowie Twoje i dizecka najważniejsze!!

Gość Natalia WZK
Rotfl lol---> zycze Ci zebys choc przez chwile znalazl sie w takiej sytuacji jak ja!!!!!!!!

Gość krolowa Narnii
jak dla mnie sciema.

Gość Natalia WZK
Nie stac mnie na mieszkanie.Gdyby to byl sam czynsz to moze i bysmy dali rade, ale w moim miescie na dzien dobry wolaja przynajmniej 600 zł odstepnego a na to mnie nie stac... Boje sie isc prosic o pomoc, tyle teraz gadaja o tym ze zabieraja dzieci do domow dziecka jak nie ma warunkow...A jak przyjada zobacza jak mieszkamy to sie przestrasza :(

Gość rotfl lol
"Obecnie z mężem spodziewamy sie dziecka.Naszym problemem jest brak środków do życia" Toc jedno przeczy drugiemu ;)

Gość o ja głupiutkaaa
Dokładnie moga oddac do rodziny zastepczej..dlatego radze poszukac niedrogiego mieszkanka.W jakim mieście mieszkasz?

Gość ja Ci współczuję
serio i życzę jak najlepiej ale dziwię się, że zdecydowaliście się na dziecko w takich warunkach no chyba, że ciąża jest nieplanowana powodzenia, jakaś pomoc na pewno się należy tyle, że na mieszkania socjalne czeka się latami niekiedy, bo tych mieszkań po prostu gminy nie mają

Gość marlboro gold edge
Co z was za ludzie??? Idż do Mopsu albo Mopru, przedstaw swoja sytuacje, pomoga ci przyznaja rózne formy zasilokowania, miesiecznie mozesz otrzymac nawet 500-800zł, jak najszybciej napisz podanie, zgłos sie równiez do osrodka typu PCK, oni maja duzo informacji jak pomoc w ciezkiej sytuacji, do tego pojdz jeszcze do prezydenta miasta i pros...na poczatek dostaniesz ajkikolwiek lokal z sanitariami, a pozniej bedziesz czekala na przydzial mieszkania. a tak na marginesie, jedyne o czym potraficie pisac to bzdury...nie macie serca??

Gość o ja głupiutkaaa
ale dowalasz? cieszy cie to.ze ludzie maja tragedie?

Gość Natalia WZK
Bełchatów.Wczesniej mieszkalismy w mieszkaniu, bylo to m5, ja pracowalam itd, potem wlasciciele nie przedluzyli nam umowy i znalezlismy sie na wsi u mojej babci...A ze pracowalam na czarno to pracodawca odkad dowiedzial sie o ciazy nie dal mi ani grosza ;(

Gość fcndjksa
przeciez to ewidentna sciema ludzie nie badzcie naiwni. Obudzila sie w srodku zimy? Ciekawe jak przezyli te mrozy w nieocieplanym pomieszczeniu? Sciema jak nic

Gość marlboro gold edge
acha i nie słuchaj , ze ktos ci dzieci zabierze, bo to nieprawda, instytucje typu MOPR sa powolane by pomagac w trudnej sytuacji, jesli nie jestescie rodzina patologiczna, nie macie problemu z alkoholem, nie wszyczynacie bojek itp. to nikt wam dziecka nie zabierze!!!!!!!!!!! Nie martw sie, powolutku na pewno wszystko sie ułozy. W jakiej mieszkasz miejscowosci??

Gość Natalia WZK
Wczesniej bylo nas stac na wiecej i stad decyzja o dziecku.Jak jeszcze pracowalam kupilismy nowa lodowke, mam mikrofalowke, nawet laptopa, a teraz wszystko sie pokopalo :( ja bym jakos przezyla ale za dwa miesiace urodzi sie nasza kruszynka :(

Gość Natalia WZK
POmieszczenie nie jest ocieplone!!Nikogo nie zmuszam zeby mi wierzyl :( Prosze tu o pomoc normalnych ludzi a nie cwaniakow ktorym sie w dupach poprzewracalo...

Gość o ja głupiutkaaa
Nie znam nikogo w Bełchatowie.alemoże znajdzie sie tutaj ktos kto pomoże ;-) Poszukaj moze w ogloszeniach oopiece nad starszymi osobami..bedziesz miala prace ,dach nad głowa i dodatkowo jakis grosz.Tez miałam ciezko ale jakoś sobie poradziłam..najwazniejsze to niezałamywac sie.Proponuje wycieczke do Caritasu.Oni moga pomóc

Gość marlboro gold edge
http://www.mops.gda.pl/ to jest strona osrodka twojej gminy poczytaj, zadzwon, na pewno mozesz liczyc na pomoc

Gość fcndjksa
a brat ci nie moze pomoc?? Poza tym jesli ktos ci nie wierzy nie musisz od razu nazywac cwaniakiem co sie mu w dupie poprzewracalo.

Gość Natalia WZK
Dziekuje za link. Ja nikogo nie nazywalam cwaniakiem, znowu ktos sie podszywa, ale niech mu bedzie...Brat ma 17 lat.

Gość fcndjksa
a rodzice?? Twoi? Meza? Nie wierze ze nie macie nikogo

Gość Natalia WZK
marlboro gold edge--> ale to jest strona MOPS-u z Gdanska.

Gość Natalia WZK
Tesciowie maja nas gdzies a moi rodzice caly czas nam pomagaja, zapraszaja na obiady, robia zakupy, ale jak wspominalam mam rodzenstwo a pracuje tylko moj tata wiec nie sa w stanie nas wszystkich utrzymac. i tak w przeciwienstwie do tesciow pomagaja jak tylko moga.Tez maja male mieszkanko, tzn pokoj, kuchnie, jest tez lazienka a wlasciwie pomieszczenie na lazienke bo na remont nie ma kasy ;/... W najwieksze mrozy spimy u nich, ale nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak urodzi sie dziecko...

Gość fcndjksa
jesli to co piszesz to prawda to jutro z samego rana powinnas pojsc do mopsu, pck, caritasu, urzedu gminy nie wiem gdzie jeszcze. Moze do kosciola, moze proboszcz cos pomoze. Masz dziecko w drodze i mysle, ze powinni ci pomoc bo nie mozesz wziac dziecka w takie warunki jak masz teraz.

Gość Boze co za niezaradna zyciowo
kobieta!w glowie sie nie miesci ze tacy ludzie chodza po ziemi!

Gość Natalia WZK
A co powinnam napisac w takim podaniu?Mam tu napisane jedno od dawna, wszytsko napisane tak swoimi slowami i mialam zaniesc je juz dawno ale boje sie ze moga zabrac mi dziecko :( Moze ktos pomoze mi je napisac?

Gość fcndjksa
i powinnas sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy