Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haha to bylo dobre z ta bbka

ciotka z niemiec nalega na nocleg w drogim hotelu

Polecane posty

robie weslee bedze 70 gosci ci z niemiec spia po rodzinie, ale jedna ciotka (plus jej dzieci z dziemi) tj 7 osob zaczylyi sobie by zalatwic im nocleg w drogim hotelu gdzie za osobe sie placi 100 zl! o ni chca spac tam 7 dni! i ja mam za to zaplaci mimo ze w mojej miejscowoci maja rodzine z wiellkim domem ja z mezem bede spac u rodzicow w pokoju z siostra i jejchlopakiem a oni maja miec drogi hotel;( dodam ze maja kase;( co robic;(

Gość zarezerwować pokoje
i niech se płacą :D

Gość dwudziesty pierwszy wiek
a ty mozgu nie masz. powiedz ze cie nie stac.co za problem a jak sie nie podoba to niech nie przyjezdzaja bezczelnosc ludzka nie ma granic

mowilam ze mnie nie stac chcialam zaltwic hotel taki za 40 zl za osobe dodam ze mieszkam na wsi (niedaleko jest taki motel) ale oni nie mowie ze mnie nie stac itd jak bylismy u nich na weseleu to spalismy na ziemi u jakis niemcow a oni wymagaja itd gadam a do nich nie dorciera slyb za 6 mc zaproszenia jeszcze nie wyslane a oni juz dzwonia za ten nocelg co oni chca to ja mam sukkinie slubna i kreacje na drugi dzien

Gość ja nie zaprosiłabym ich
w takiej sytuacji, albo niech się sami martwia o noclegi.

Gość 88Jaspis88
Nie zapraszaj na wesele, mówię poważnie! Chyba bym się przekręciła gdyby mi ktoś tak powiedział!!

Gość hehehe...ludzie
autorko... po pierwsze to TY org. wesele, jak im nie pasuje - to pa pa! ... zaproszenie wyślij, żeby nie było ale na litość boska bez przesady!!! Twoja kasa, Twoje wesele TY decydujesz! ... pow, ze na noclego nie maja co liczyc i tyle, bez zadnych wytłumaczeń! nie pasuej - niech nie przyjeżdzaja!

Gość Dokładnie jak pisza panie
wyżej . Albo nie zapraszać , albo żadnego noclegu . Chcesz takie osoby na swoim weselu :O

Gość pikna nieznajoma
Zarezerwuj pokoje tam gdzie uwazasz, jesli sieim nie bedzie podobalo-trudo.

to twoje wesele i jka zapraszasz mowisz tu i tu slu tu i tu wesele a nocleg tu i tu zarezerwowoane pokoje nie pasuje do widzenia

Gość wilhelmina
Oj nie daj się wmanerwowac w jakies poczucie winy. Mówisz cioci - oczywiscie zarezerwuję wam JEDEN nocelg na mój koszt w hotelu, a jeśli chcecie więcej, to musicie przygotować sie na koszt 100 zł za nocleg, TO JAK< REZERWOWAĆ, CIOCIU? Jak ci zacznie cos pierdolic - mówisz - przepraszam, ciociu, ale mam budżet i ten budżet obejmuje jeden nocleg dla każdego goscia. I nie płać za więcej niz 1, po prostu jak bedą się "wymeldowywać", to ich na recepcji jeszcze raz poinformują, ze jest rachunek do zapłacenia. Nie przejmuj się, ze sie ktos obrazi, bo jak cham sie obrazi, to tylko się cieszyć. Oni jakis szantaż na tobie praktykuja, a ty jeszcze sie zastanawiasz? Jak sie obrażą przed weselem i wcale nie przyjdą, to tym lepiej.

Gość Ja bym im wysłała
kartkę typowo zaprzoszeniową , a w środku napisała" Nie ważcie się przyjeżdżać na mój ślub wy pazerne świnie " :classic_cool:

W Niemczech nikt by im noclegu nie zaplacil. Tutaj kazdy pisze, ze jest mozliwosc wynajecia hotelu (podaje adres, telefon, ew. cena za nocleg). Wiec skoro jasniepanstwo takie luksusowe sie zrobilo, to niech sobie placi za hotel idac przykladem Niemcow. Serio! Wyslij zaproszenie i podaj namiary na hotel, ktory sobie moga wynajac we wlasnym zakresie. Jesli zdecyduja sie przyjechac na tych warunkach, to pojdz jeszcze extra do recepcji z jakims swiadkiem i powiedz, ze ci panstwo sami placa. Zeby hotel czasami ciebie nie obciazyl. Moja siostra miala na slubie podobnych gosci, ktorzy nie wiadomo co sobie wyobrazili. I w dzien odjazdu dostali rachunek z recepcji. Finito.

Gość co za bezczelnosc
Ja bym ich niezaprosiła!!! Jak mozna wymagac czegos takiego?! Wielcy państwo przyjadą i chcą byc w luksusach?! Niezaprosiłabym ich na pewno!!!

Gość co za bezczelnosc
i to jeszcze na 7 dni? To chyba jakies zarty?!

Gość macie racje dziekuje wam
znowu dzwonila i powiedziala ze mam zaatwic nocleg mowie do niej a ona sluchawka rzucila a potem dzwoni na kom do mojej mamy i ja molestuje psychicznie ale moja mama jest slaba i sie chba zgodzi;( wkurza mnie to bo ja bede miec suknie z komisu bo oszczednsoc a oni sie beda goscic;( a jakmysmy byli u nich to na ziemi spalismy u obcych niemcow;(

Gość pina nieznajoma
Dziewczyno! Nie daj sie terroryzowac chamom! Wyslij zaproszenie, zarezerwuj pokoj na jedna noc tam gdzie uwazasz i koniec. Twoja rola sie na tym konczy. Ty nie masz w obowiazku fnansowac tygodniowych wakacji dla calej rodziny ale jednodniowy nocleg po Twoim weselu. Jesli ciocia zaczni zgrzytac zebami odpowiedz ze w drogim hotelu miejsca sa juz zajete.

Gość KorsRelax
My zapraszaliśmy gości z całego kraju na nasze wesele, spali po weslelu na materacach i po sąsiadach, zaznaczyłam w zaproszeniach że będą takie warunki noclegowe, natomiast jeżeli komuś nie odpowiada to na własny koszt zamawiaja pokoje hotelowe i dwie rodziny wynajęły sobie hotel, to naprawdę nie jest w gestii młodych. Przy zaproszeniach prosisz równiez o potwierdzenie miejsc hotelowych, jeżeli jednak komuś nie pasują warunki niech płaci za hotel z własnej kieszeni!!! Jeżeli jest osobą na poziomie nie pisnie(sama wynajmie hotel), lub poprostu nie przyjedzie

Gość wilhelmina
Jak ciotka ci urzadza sceny, jakieś rzucania słuchawką i molestowanie, to po prostu zrezygnuj z tego goscia. Nie wysyłaj jej zaproszenia, a jak bedzie sie dobijać, to powiedz, że skoro nie chciala noclegu tak, jak zaproponowałaś, to rozwiazałas problem inaczej - nie zapraszasz jej. No dajcie spokoj, zeby goscie terroryzowali parę młodą i wymagania stawiali...

teraz boje sie ze bedzie moja mame molestwoac psychicznie az sie zgodzi;((

Gość wilhelmina
Nie martw się o to - jak twoja mama zdecyduje sie opłacić cioci ferie, to znaczy, że ma z czego i niech cierpi, jak taka uległa. Za głupotę się płaci. Ty przeciez swojej mamy nie bedziesz wychowywać. Ewentualnie wstrzymaj ciotce zaproszenie - to mama nie będzie musiała płacić :P

mama nie ma z czego bo na te wesele sie zadluza na 4 lata mowie jej ona mnie popiera ale wiem ze mama ma tzw miekkie serce--twarda dupe i jak ja bedzie molestowac to porm sie zgodzi i wiem ze bedzie zalowac ehh wesele dopiero za 6 mc a ja mam juz dosc!!

Gość wilhelmina
To jak nie ma z czego, to nie zapłaci. Ta ciotka to jest siostra twojej mamy czy to taka "umowna" ciotka?

Gość fcndjksa
wogole zabron mamie rozmawiac z ciotka na ten temat. Hrabina sie znalazla. Powiedz jej wprost, ze laski ci nie robi jak nie ma ochoty to nie musi przyjezdzac

Gość oj nie nie napewno nie
Jak dla mnie to prowo!!!!!!!!!!!!!!! Kto moze być aż tak naiwny i rezerwowac pokoje w hotelu za 100 zł i to na 7 dni??!!!!!!!! Albo umiesz dobrze zmyślać albo jestes skonczona idiotka jesli i m za to zapłacisz..........żenada

to jest zona brata mojej mamy mogli by spac u dziadka (jego taty) ale ona nie albo u swoego brata (ktory mieszka tylko w wielkim dou z zona) ale ona nie wkurwia mnie to juz nwet zaproszenia nie dostala a juz sie zadzi!

Gość wilhelmina
No to ja myslę, że dobrze by było cioci utrzeć nosa. Co tak bedziesz sie miotać i złoscić? Nie zapraszaj jej i już. Po co ci taki gość, który ani ci dobrze nie życzy, ani nie jest wdzieczny za zaproszenie (którego nie dostał jeszcze i tak), tylko ma pretensje, zanim jeszcze sie cokolwiek zaczęło. Albo to jakas podpucha, albo kobicie wali totalnie na łeb. Nie daj sie, nie bądź glupia

Gość powiedz prawdę że cię nie stać
bo i tak już przekroczyliście budżet. to najprostsze i najtrudniejsze rozwiązanie jednocześnie.

Gość rysiass
Pierwsze słyszę, że Ty masz obowiązek fundować im urlop w Polsce... Bo na wesele zapewnia się jeden, góra dwa noclegi. Powiedz mamie, żeby w ogóle nie odbierała od niej telefonu. Przeszkol ją na technikę zdartej płyty - niech powtarza tylko "organizacją zajmują się młodzi" i nie wchodzi w dyskusję. A ty rób tak jak powiedziała reszta dziewczyn - jeden nocleg w hotelu, resztę niech sobie sami załatwią i opłacą.

nie wierze że są tacy wredni ludzie, albo tacy naiwni... 7 osób, po 100 złoty, razy siedem dni= 4900!!!! chyba bym musiała na głowę upaść płacić tyle ha ha ha:) ale skoro jestescie tak naiwni, to niech mama zapożycza się na te 4 lata, powodzenia i udanego wesela życze:)