Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Pretensja

300 zł za prad za dwa miesiace-czy to duzo???

Polecane posty

Gość aniol stroz 222
co tyy ja mam 312 zloty z enea.....

Gość to mało i wydaje mi się
że masz zimno w domu skoro przy ogrzewaniu elektr tylko 300 za dwa miesiące

Gość to mało i wydaje mi się
oj sorry wzrok nawala :) rzeczywiście spor

dodam ze raz dziennie "chodzi" zmywarka i pralka ale one jesli chodzi o zuzycie pradu sa klasy A.Na gwiazdke kupilismy dzieciom telewizor LCD 19' i moze to on zeżarl tyle pradu?Normalnie myslalam ze padne,jak poszlam do elektrowni podac stan licznika i babka mi powiedziala o tych 300-tu zl :O

Czajnik mam normalny,nie elektryczny,odkurzam raz w tyg bo mam panele i czesciej myje i zamiatam a suszarke uzywam co dwa dni ok 5 min.Wiec co moze tak ciagnac prad???

Kurcze nie mam pojecia ja codziennie odkurzam:P codziennie susze wlosy,pralka co 2 dzien srednio a duze macie mieszkanie,dom?Moze duzo zarowek?

Niemam zadnych podgrzewaczy wody,bojlerow itp.Moze byc tak ze moj licznik zwariowal?Moze wezwac kogos z elektrowni zeby mu sie przyjrzal?

Gość ti ta rutit
monitor komputera: też ciągnie/ podaj mi pobór prądu tego telewizora LCD .

wcześniej powyłączaj wszystko z gniazdek itp. sprawdz, czy kółko stoi, jak tak to jest okej

Gość internista
"Kółko" po wyłączeniu wszystkiego może zrobic jeszcze jeden obrót aby ustawić sie w pozycji zero - wyciecie/kropka na "kółku" ustawi sie na środku i dopiero sie zatrzyma, więc ktoś nie wtajemniczony podniesie larum bo wszystko wyłączy a ono sie kreci ;)

monitor komputera: też ciągnie/ bez przesady u nas i monitor i laptop,lcd40,maly telewizor,wszedzie swiatla i tyle nie placimy

Gość hbdjsn d
ja płacę 360 zł na 2 msc :o odkurzacz , piekarnik , pralka , komp , tv , zmywarka (rzadko) :o

A na ile osób? I czy macie dwie taryfy (nocną i dzienną)? My mamy umowę z Enionem, podgrzewanie wody i centralne wprawdzie na prąd, ale przez rok mieszkały 4 osoby (z czego jedna zaglądała kilka razy w miesiącu), płaciliśmy CO MIESIĄC ok. 360 zł., po powrocie z wakacji dostaliśmy wyrównanie- 1 000 zł. (tak, tysiąc złotych dopłaty). Teraz dostaliśmy prognozę rachunków- 600 zł./mc. To jest nienormalne. Nie ma opcji że ktoś nam kradnie prąd, jedyne wytłumaczenie to to że te dwie taryfy dają popalić, ale i tak wyć się chce. Też mamy lodówkę i pralkę klasy A, ale teraz to wcale nie taka oszczędność- te tańsze w użyciu mają klasę A+ czy A ++. Wkurza mnie strasznie że w zakładzie energetycznym nie płacę co miesiąc za to co zużyłam, tylko według prognoz, a co z wyrównaniem będzie- nie wiem ile i w którą stronę. Za wodę, gaz, prąd i telefon i co tam jeszcze chcę może mi ktoś normalnie wyliczać zużycie, ale tu- nie. Ostatnio koleżanka w pracy mówiła mi że (bez ogrzewania) mają rachunek 230 zł. za dom w którym 10 osób mieszka.

Ja płace 250 za 1 mies Nie mam elektrycznego czajnika ani ogrzewania na prąd Pralka chodzi 2 razy w tyg TV mało ogladamy Wode ciepła mam na prad i jest non stop Ja oskarzam o to zjadanie prądu 3 komputery bo nic innego mi do głowy nie przychodzi :(

Gość panna spokojna
My co miesiąc 94 zł. Odkurzacz 2x/tydzień, zmywarka co drugi dzień, 3 telewizory, 2 komputery, pralka c drugi dzień, kuchenka całkowicie elektryczna codziennie, czajnik elektryczny, expres do kawy, suszarka do włosów, lodówka. Żarówki energooszczędne.

Spokojnie,licznik się nie zepsuł.To tylko manipulacje z opłatami za przesył itp.Skoro nie mogą legalnie za prąd,to bawią się w podchody.Zresztą,dzień krótszy był,to i więcej czasu w domu się spędza.Ja nie wiem,jak ktoś może płacić 90-100 zł i jeszcze twierdzić,że nie oszczędza? Może masz Brzydula licznik pracowniczy? Mi na takim wychodzi ponad 100,ale zawsze dyskutuję o cenie jaką miałabym zapłacić.

Ja też co miesiąc płacę ok 150 zł więc na 2 miesiące wyjdzie 300 zł. W grudniu nawet miałam rachunek na 190 zł za jeden miesiąc. Tez nie wiem skąd takie kwoty :O Nie mam zmywarki, nie piorę codziennie, suszarka raz na 2 dni po 5 min. Masakra :O

Gość fanka gotowych.....
stara lodowka, zamrazarka, komputer, drukarka...itp...zarowki stare...

amita jaki licznik pracowniczy?:O kuchenke mam gazowa ale piekarnik elektryczny-wiadomo codziennie nie uzywam ale panna nikt tez placi podobnie i ma elektryczna kuchenke i u mnie bez przerwy sie cos laduje-telefony,latarki,akumulatory i inne cuda ale nie wiem nawet do czego sluza:P

Gość iwa jest dostepna
ja place ok 90-100 za 2 miesiace, (latem mniej-wiadomo, mniej swiatla sie "uzywa") z tym ze mieszkam sama. Piore doasc czesto, tv chodzi nieraz cala noc bo zanim wylacze, to juz spie :D Czajnik zwykly, suszarka do wlosow do 2-gi dzien, komp codziennie, zarowki energooszczedne :D No ale co i po niskich rachunkach za prad, skoro za wode zawsze mam niedoplate :O w tym miesiacu... 180 musze doplacic :O a wody nie uzywam przesadnie duzo

Gość panna spokojna
Mam mieszkanie 100 metrowe. Oświetleń dużo i ciągle. Po wymianie żarówek płacimy ok 30zł/miesiąc mniej.

Acha,dodam,że mam bojler elektryczny,włączany ze 2 razy dziennie,pralka co drugi dzień,zmywarka,czajnik,dwa tv,jeden lcd,(chodzi ze 20 godzin na dobę)drugi normalny,dwa kompy,tez non stop właczone,mikrofala,suszarka co dzień,prostownica-co dzień.Piekarnik różnie,ale z 3 razy w miesiącu po 1,5 godz.