Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aks

okropny katar

Polecane posty

Gość aks

Witm mamusie. Moja 8- mies córka przechodzi okropny katar;cały czas leci jej z noska, ciężko jej oddychać, kaszle, temperatury na szczęście brak. Co mogę zastosować aby ulżyć jej w cierpieniu? Do lekarza jutro idziemy, więc mnie nie wysyłajcie.

Gość do autorkiiii.............
ciesz się ze tylko katar ma my przez ostatni tydzien zaliczylismy wymioty, biegunkę,kaszel katar a teraz chyba tez cos z uchem no i do tego w tym czasie wyszły małej dwa ząbki MA-SA-KRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość judy22
katar: kilka kropli soli fizjologicznej lub spray, polozyc dziecko na brzuszku (wydzielina zacznie splywac sama) i dociągac aspiratorem wydzieline masc majerankowa wokol noska na lepsze odddychanie krople homeopatyczne euphorbium duzo klasc na brzuszku by wydzina nie splywala do oskrzeli tylko wyplywala na zewnatrz A prawda jest taka ze trzeba katar przeczekac - u nas trwal ostatnio 7 dni :/ wazne by udrozniac dziecku nos... powodzenia i cierpliwosci

Gość judy22
odciągać* oczywiscie - polecam aspirator nasfrida

Gość aks
ech... leżenie na brzuszku nic nie daje, bo dziecko już staje i chodzi przy meblach, ale to i tak wydzielina sama wypływa na szczęście. euphorbium i fridę mam, problem tym, że jak córcia widzi aspirator to ucieka i płącze, nie znosi go; maść majerankową mamy, jeszcze pulmex baby czy coś takiego. Okropnie mi jej szkoda, bo się męczy strasznie, no ale do jutra jakoś chyba musimy przeczekać, zresztą lekarz tez niewiele pmoże... katar to katar... (może to dziwnie zabrzmi, ale ja nie pamiętam abym iała katar, wiec jak dla mnie wygląga to okropnie; dziecko karmione piersią, więc nie wiem dlaczego tak sięprzypałętał...)

Gość Paula 24
sopelek tak zwany polecam do odciagania wydzieliny, frida chyba najlepsza.