Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okreeees

Okres - jak przeżyć?

Polecane posty

Gość Okreeees
bazienka ile masz lat? :)

Gość jak wy się tak wykrwawiacie
jak można leczyć problem, którego nie zna się przyczyny? żadnych badań? a jeśli za tym kryje się jakieś zaburzenie, które trzeba leczyć a nie tylko tłumić objawy? może masz np pco jeśli cykle były bardzo nieregularne?

przy okazji oddawanie krwi chyba nie bada się poziomu hormonów?

Gość To masz autorko mamy podobnie
O to chodzi , że oni nie chcieli mnie leczyć :O Dup im się ruszyć nie chciało , bo oni chyba myśleli , że każda kobieta ma taki sam okres i mam nie marudzić . A wkurzona jestem do dziś , bo młoda byłam młoda i im nagadać nie potrafiłam :O

To może trzeba iść do innego lekarza, który zainteresuje się przyczyną a nie tylko skutkiem.

Gość To masz autorko mamy podobnie
Poszłabym , ale byłam tak zawiedziona tym lekarzem , że mi się odechciało cokolwiek robić z lekarzami i znalazłam te tabletki w necie .

To powiem jak u mnie było. Też miałam obfite miesiączki, bardzo nieregularne. Tez mi lekarz powiedział, że jestem jedną z kobiet, które tak po prostu mają ale jak chcę, to może mi zapisać tabletki anty. Sama zrobiłam sobie badania, najpierw morfologie i wyszło ok, potem hormony - tarczycowe, LH, FSH, estradiol i testosteron. I z tymi wynikami poszłam do ginekologa, tym razem już innego. W hormonach jedyni poziom LH miałam podwyższony. Lekarz dał mi skierowanie na USG i okazało się, że mam pcos.

Gość gość
Jeżeli są jakieś duże nieprawidłowości jeśli chodzi o okres to najlepiej iść do lekarza, dobrego lekarza ginekologa, ja chodzę do pani Beaty Chołys Duszyńskiej jest bardzo fajnym lekarzem. takim z powołaniem i ejstem bardzo zadoowlona, przyjmuje i w Nowym Tragu i Limanowej.

Ja zawsze robie sobie ciepłe okłady i łykam garść tabletek, poza tym polecam również stosowanie tamponów beppy, bo komfort jest większy niż z podpaskami