Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila1988

Kiedy widać ciąże?? i jak ze zwolnieniem

Polecane posty

Gość kamila1988

Witam mam do was pytanie ponieważ wreszcie udało mi się w ciążę chciałabym się dowiedzieć kiedy widać na usg ciążę miałam usg w piątek ale nic nie widać bo jestem chyba w 2 tyg a już dostałam zwolnienie. Pracuję przy szkodliwych środkach chemicznych. Czy jest taka możliwość że skoro nie widać jeszcze ciąży lekarz nie wypisze mi dalszego zwolnienia??

Gość staccato.1
nie widac nic na usg, ale jeżeli robiłaś test z krwi to lekarz wie że jesteś, wiec bedzie Ci dawal dalej zwolnienie.

Gość bluecard.
borąc pod uwagę Twoją pracę i ciążę, to pewnie dobrze zrobił. A pierwsze tygodnie są najbardziej decydujące, więc lepiej dmuchać na zimne..Ja jestem w 19tc i nadal chodzę to do pracy lub uczelnię ;)

Gość bluecard.
ale, ale.. nie rozumiem.. jak w 2tc i już zwolnienie? w 2tc jeszcze nie widać nic na teście, a na usg idzie się, ja wiem, 6 - 8 tc?:x chyba prowokacja :x

Gość staccato.1
no właśnie, bo w teście byc moze cos wyjdzie, takim tescie z apteki, test z krwi jest jakos od 5 tyg ciazy, wlasciwie malo ktora kobieta w drugim tyg ciazy wie ze jest w ciazy, a tu juz zwolnienie.

Gość tggtgtgt
myslicie ze na kafe sami prowokanci siedzą? to smutne.. dziewczyna napewno jest dalej niz w 2tc ale nawet lekarz nie jest w stanie powiedziec ktory to tc tylko mówią wzesna ciąża.. pfff lekrze.. szkoda gadac..

Gość staccato.1
no w sumie, po co by miała byc taka prowokacja...masz racje, a lekarze no tak... masz racje ...

zapewne chodzi o 2 tydzień od zapłonienia, co da nam 4-5 od ostatniej miesiaczki. więc nie jesteś w 2 tyg, ale właśnie w 4-5 bo lekarze wiek ciąży określają właśnie od miesiaczki a nie zapłodnienia. więc na usg jeszcze nie musi być nic widać. w 7-8 tygodniu już na pewno powinno być widać pulsujace serduszko. test z krwi ładnie juz wskaże tydzień ciąży i na tej podstawie lekarz może wypisać zwolnienie, jeśloi praca jest w trudnych warunkach :) ps. żadna kobieta nie będzie wiedziała w 2 tyg ciąży (od om) ze jest w ciaży bo zapewne jeszcze owulacji nawet nie było, albo była kilka dni wcześniej.

Gość kamila1988
Bo to było tak zrobiłam dwa testy i wyszły pozytywne od razu pobiegłam do lekarza lekarz wyliczył że jestem w 6 tc licząc od ostatniej miesiączki wysłała mnie na usg a tu nic lekarz mówi że za wcześnie a badania krwi jeszcze nie robiła mi i to mnie dziwi. Wypisała mi zwolnienie na dwa tyg powiedziała że na razie za względu na warunki w pracy.

Gość staccato.1
na badaniu z krwi juz bedzie widac hormon ciąży, wiec idz zrob koszt 50 zl, a ty bedziesz spokojna że wszystko ok.

Gość ..jj
Ja poszlam do lekarza w 5tc liczac os ostatniej daty miesiaczki, ale lekarz na zaswiadczeniu wpisal 3 tydzien (liczac od daty poczecia) i tez powiedzial ze vto jeszcze za wczesnie i ze mam przyjsc za dwa tygodnie