Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Energiczna Trzydziestolatka

Hej, mamy ok 10-11 letnich coreczek - mam pytanie

Polecane posty

Zwlaszcza do tych, ktorych corki wola "lobuzowac" niz bawic sie lalkami - z jakiego drobnego prezentu ucieszyloby sie Wasze dziecko? Chcemy cos wyslac chrzesnicy mojego faceta i nie bardzo wiemy co. J pomyslalam, ze moze kupic kilkadziesiat paczuszek roznych koralikow i kamykow - do tego bigle, konce do kolczykow, linki, odpowiednie szczypce - moze mala bedzie miala ochote sama wykonac bizuterie? Wczesniej myslalam o Lego - no ale ponoc nie lubi...

My właśnie taki prezent daliśmy naszej córce , która ma 12lat i jest zachwycona. Od razu mogę poradzić, że nie warto kupować gotowych zestawów, lepiej samemu skompletować to co potrzebne

Wlasnie zamierzam jej skompletowac :) sama czasem wykonuje bizuterie dla relaksu i wiem, co sie przyda. Nie wiem tylko, czy 10-latka nie jest za mala na cos takiego ... Czy moglabys mi powiedziec, jakie koraliki podobaly sie malej najbardziej? Kolorowe? Szklane, plastikowe? A moze wolala naturalne kamienie - niczym "księżniczka"? Czy robi tez kolczyki? Czy "mala lobuziara" bedzie zadowolona z takowego przezntu?

Na kolczyki podobały jej się tego typu zawieszki http://www.allegro.pl/item830661594_l417_lampwork_piesek_toffi_13mm_rr_nowosc_1szt.html http://www.allegro.pl/item834395937_l190_lampwork_domek_12_19mm_rr.html naturalne kamienie to chyba troszkę za drogo wychodzą, zaczęłabym od szklanych i od takich z masy perłowej http://www.allegro.pl/item841545884_z105_masa_perlowa_kolo_25mm_6szt.html Taniej mozna kupić też sieczkę kamieni która przyda się do każdej biżuterii. Myślę że 10 lat to dobry wiek na taki prezent. Sama przy okazji szukania różnych kamieni i półfabrykatów do biżuterii natknęłam się na biżuterię z filcu i zaczęłam ją robic. Link do moich prac jest w stopce. Ja preferuję filcowanie na mokro, ale moja córka zdecydowanie woli filcować na sucho igłami. W całej tej zabawie, chyba najlepsze jest to, że spędzamy razem więcej czasu, bo robimy to razem

Dziekuje. Nie lubie filcu, ale musze przyznac, ze fioletowe korale ktore zrobilas sa ladne :) Kamienie polszlachetne naprawde nie sa takie drogie, pare sztuk mozna dolozyc :) Czyli z tego co napisalas wnioskuje, ze male dziewczynki lubia wszystkio co slodkie i kolorowe... a co myslisz o tym: http://www.allegro.pl/item888813996_f5_kwiatek_roza_fimo_6_13mm_3szt_dd.html http://www.allegro.pl/item902988550_z743_zawieszka_fimo_36_25mm.html http://www.allegro.pl/item896790378_kalait_hit_ozdoba_cyrkoniowa_0_8cm_ch199.html

akurat Kalait i Antykwariat to sprzedawcy u których sama sie zaopatruję. Co do pierwszego kwiatka to mam mieszane uczucia, ale to w końcu nie nam ma sie podobać, za to zawieszki i wisior są super. Moja córka lubi też motywy z czaszkami, myślę że łobuzica bardziej będzie wolała pacyfki, czaszki itp niż kwiatki. Odkąd córka sama robi biżuterię to nie ma problemu z prezentami dla koleżanek kiedy idzie na urodziny, a i babci coś się dostało w dniu jej święta;)

Pewnie chodzi Ci o bransoletki i obróżki na szyję?? no jakoś nie, miała moment, że plotła takie kolorowe wężyki na breloki itp, ale szybko jej przeszło [ja pamiętam że jak byłam dzieckiem to w szpitalu plotłyśmy wężyki od kroplówek] Wiem że w ostatnim czasie jest bardzo modne wykorzystywanie guzików do biżuterii, moze warto odwiedzić też pasmanterie, albo poszukać na wyprzedażach w lumpku jakiś ciuchów z ciekawymi guzikami. Dziewczyny je wieszają na kolczyki na wisiorki itd..

Do pasmanterii moge pojsc w sobote, ale na pewno nie bede chodzic po wyprzedazach i lumpeksach, bo za dlugo pracuje :) fajnie jednak, ze jestes taka kreatywna. Tak, mialam na mysli tzw. bransoletki przyjazni, ale faktycznie do nich potrzeba cierpliwosci. W kazdym razie bardzo dziekuje, zwlaszcza za pomysl z czaszkami :) Ciekawe, czy ktos jeszcze cos powie. A moze Ty, Tijo, bedziesz miala jeszcze jakies (zupelnie inne) prezentowe pomysly, bo mala jest chrzesnica mojego faceta i za chwile bedzie miala jak nie jakies imieniny to urodziny, czy na Wielkanoc trzeba byloby cos wymyslec. Wdzieczna bede, jesli powiesz, co na przyklad przydalo czy podobalo sie Twojej corce (zrowno z drobniejszych, jak i wiekszych upominkow) - ostatnim razem nie wiedzac, ze to "chlopczyca" i ryzykujac narazenie sie jej matce, wyslalismy jej kilka lakierow do paznokci we w miare stonowanych kolorach. O dziwo trafilismy, wolalabym jednak kupic jej cos bardziej, ehm, rozwijajacego...

Moja córka teraz strasznie piszczy za gitarą. Wiem że kompletnie nie ma słuchu, ale dzieciak chce grać no i co mam jej zrobić??? babcia postanowiła że jej kupi gitarę. Myślałam że to dużo większy wydatek, ale sprawdziłam i okazało się że do 200zł można kupić gitarę z pełnym potrzebnym wyposażeniem + samouczkiem do grania i programem do strojenia. Jak miała 10 lat to dostała pamiętnik na hasło [drogi bubel, który teraz leży w kącie. Wiem że teraz dziewczyny zaczytują się w powieści "zmierzch" jeszcze tego nie sprawdziłam i nie wiem od jakiego wieku jest ta ksiązka. Jest w 4 częściach, podobno piąta jest pisana. W tym wieku ciężko kupić coś odpowiedniego, bo na lalki dziewczyny czują się już za duże, w moim przekonaniu ciuszki kupują rodzice jak jest potrzeba, a na kosmetyki kolorowe jeszcze jest czas. Moja córka cieszyła się jeszcze z łyżew, rolek. Na dzień dziecka zrobiliśmy jeden prezent dzieciakom i kupiliśmy trampolinę z siatką ochronną. Latem mają kupę zabawy, no ale do tego potrzebny jest ogród