Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdhgjhgrlkhyerfthndhjf

drugie studia dziennie - jest sens??

Polecane posty

no skoro na pierwszych latach jest tak ciezko zenie da rady pracowac, to na zaocznych chyba tak samo, nie???? Za ktore dodatkowo trzeba placic :O

Gość do pracy zdobywac
dziewczynka jest kompletnie odrealniona-jak rodzice przestaną ja utrzymywac to moze oprzytomnieje

Gość fcndjksa
oczywiscie pogodz farmacje z praca. Ty chyba nie wiesz jakie sa realia.

Gość ***Narzeczona ***
Ja na dziennych studiach prawniczych projektowalam i sprzedawalam meble a potem u jubilera i co salo mi sie cos ze pracowalam nie w zawodzie?? Kolega z roku pracowal przy rozbieraniu miesa.... Niektorzy sobie radza inni sa leniami.

Gość do pracy zdobywac
nie mowie ,ze jest ciezko-tylko jest duzo zajec - od poniedziałku do piatku , ergo nie jestes dyspozycyjna. na studiach zaocznych zjazdy są co 2 tygodnie , tylko w sobote i niedziele. kapujesz ?

Gość fcndjksa
wiesz co ty chyba nie ogarniasz. Zaoczne to weekendy a dzienne to dzienne. Widzisz roznice?? Poprostu szukasz wymowki zeby nie isc do pracy. Leniwa jestes i tyle

Gość na nnaukek nigdy nie jest
za poźno :) Nie łam się tymi osaobami tu, które ci zazdroszczą, że jesteś ambitna, że chcesz dalej pracować i uczyć się dziennie :) Miałam kiedyś styczność ze studiami zaocznymi i uwierz mi, to są studia dla ciołów bez ambicji, takie kupowanie wykształcenia, każdego przepychają :) Nie przejmuj się, głowa do góry, napewno dasz radę :)

Gość do pracy zdobywac
tylko ciśnienie mi ta panienka podnosi. I jeszcze na marginesie-jak bedziesz sie dobrze uczyc na zaocznych to bedziesz je miec za darmo. Wiem co mowie, bo sama mam wyzsze stypenium niż czesne.

Gość ***Narzeczona ***
Ciezko jest na rynku ale jak ktos chce to znajdzie prace nawet studiujac dziennie bez koniecznosci rozpoczynania 2 kierunku i bycia do 30 wiecznym studentem.

Gość ***Narzeczona ***
na nnaukek nigdy nie jest O przepaszam bardzo znam oosby po zaocznych z wieksza wiedza od studentow dziennych.

Gość fcndjksa
czego mam panience zazdroscic?? Ze do 30 ma zamiar siedziec rodzicom na glowie?? Prosze cie. Ona jest poprostu leniwa

Gość do pracy zdobywac
najłatwiej jest generalizować -ja skończyłam dzienne, teraz jestem na zaocznych -wszędzie jest to samo, a o poziomie polskiego szkolnictwa wyzszego moze nie bede się wypowiadać.

na nauke nigdy nie jest - no właśnie o to mi chodzi że ja CHCE pracować. Też uważam, że studia zaoczne to kupowanie wykształcenia :) Ps u mnie na pierwszym roku jak byłam byly normalnie osoby które miały 23 lata i zaczynały studia, bo wcześniej albo im się noga podwineła i gdzies uwalily, albo pracowaly, byly za granica itd. i nikt na nie dziwnie nie patrzył :)

Gość ***Narzeczona ***
CHCE pracować Chcesz isc na 2 studia bo uwazasz ze po 1 kierunku nie znajdziesz pracy wiec studiujac 2 kierunek ciagle masz na razie skonczony tylko ten jeden wiec jak chce pracowac podczas 2 studiow skoro Twoja sytuacja sie nie zmieni??

nazywacie mnie "wieczna studentka", ale same nimi jestescoe, tylko zaocznymi :) Co z tego ze pracujecie NA CAŁY ETAT skoro połowe tego musicie wydać na czesne :) Komu sie uda stypendium, to sie uda, ale to tylko 20% osob z roku i na to nie ma co liczyc :)

Gość do pracy zdobywac
jesteś jeszcze bardzo naiwna i chyba dużo czasu upłynie ,zanim sie usamodzielnisz. Dla mnie niezależnosc to jedna z najważniejszych wartości , a jeśli ktos ma pęd do wiedzy , to bedzie sie uczył i na dziennych i na zaocznych , bez różnicy.

narzeczona - nie powiedzialam ze niei znajde pracy, tylko ze znajde prace w tesco, czytaj pierwszy post :)\ Nie chce pracowac w tesco do konca zycia.

Gość fcndjksa
wybacz studia juz skonczylam:o a jesli chodzi o zaoczne. Niektore firmy oplacaja swoim pracownikom studia by podniesc ich kwalifikacje lub pomoc w rozwoju.

Gość ***Narzeczona ***
Jesli studiiujac drugi kierunek chcesz pracowac i uwazasz ze bedzie to mozliwe to dlaczego twierdzisz ze praca nie bedzie mozliwa po skonczeniu tylko tego jednego kierunku?? Przypominam w dalszym ciagu bedziesz miala dyplom skonczenia jednego kierunku !!!

Gość MarkoSWE
Nie ma sensu!!! Ja zaluje, ze w ogole zaczalem, lepiej wyjechac za granice - Skandynawia. Tutaj minimalna pensja to ok. 6500zl na reke ... w Polsce majac 40 letnie doswiadczenie tyle nie zarobisz, a tutaj masz tyle na starcie. Zapraszam. Po 10 latach nalezna emerytura to ok. 1700zl na reke, po 40 - masz emerytury ok. 6500 - 7000zl.

Gość fcndjksa
a jaka masz pewnosc, ze do tesco cie przyjma??

Gość do pracy zdobywac
jaka połowę na czesne ? Ty naprawde nic nie wiesz o zyciu...Moje czesne miesiecznie wynosi 400 zł ( pomijajac kwetię stypendium 600 zł )a zarabiam 2500 , więc to chyba nie jest połowa, prawda ?? Weź sie w garść , naprawdę.

Gość ***Narzeczona ***
Studiujac dzienne 2 kierunek i tak do jeog ukonczenia nie znajdziesz innej pracy niz w tesco wiec milo by bylo gdybys uczyla sie na 2 studiach zaocznie za wlasne pienizki a nie za pieniazki obywateli.

Ja jestem na pierwszym roku dietetyki, a po magisterce lub może jeszcze w trakcie zacznę psychologie...i do roboty oczywiscie....

narzeczona - idac tokiem twojego rozumowania to najlepiej by bylo zeby rodzice od paczatku pchali dzieci do prywatnych szkol, podstawowka, gimnazjum, szkola srednia, studia, bo przeciez po co maja sie uczyc za pieniadze obywateli, skoro moga prywatnie? Tylko ze na szczesacie czlowiek ma prawo do darmowej nauki i niestety (na szczescie?) tego nie zmienisz :)

Gość ***Narzeczona ***
Studiujac zaocznie masz lepsze warunki na podjecie sensownej pracy bo jestes dyspozycyjna zjazdy tylko co 2 weekend a dziennie niestety zjaecia od pon do pt i ewentualnie powtarzam ewentualnie market wchodzi w gre.

Gość ***Narzeczona ***
kjdhgjhgrlkhyerfthndhjf Nie zmienie ale uczelnia stwaiaj warunki zeby studowac drugi kierunek dziennie z 1 trzeba miec b wysoka srednia bo byloby tak ze ludzie cale zycie byliby leniami ktorzy wiecznie tylko studiuja.

Gość dsggdsggs
A wystarczyło pomyśleć wcześniej i od razu iść na przyszłościowe studia, a nie na zarządzanie. Ja studiowałam dziennie trudny kierunek, do tego pracowałam i się czegoś dorobiłam swoją własną, ciężką pracą. Ale Ty jesteś leniwa i naprawdę Twoje miejsce jest na kasie w tesco, skoro nawet sama nie potrafisz podejmować decyzji i nie masz żadnego pomysłu na siebie. Zero pasji, umiejętności, doświadczenia - tylko narzekanie. Brak słów.

narzeczon - ostatniego twojego postu nie rozumiem :O Jaka wysoka srednia, jakie warunki? Ja nie chce studiowac rownolegle tylko skonczyc jeden i zaczac drugi.

Gość ***Narzeczona ***
A Ty robilas szkole srednia dwa razy bo po pierwsza szkola zle przygotowala cie do studiow? nie robilas .....