Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxzałamanaxxx

co robić pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość xxxzałamanaxxx

Niedługo moja mama idzie do sanatorium. Ja zostanę z ojcem i babcią. Mam 22 lata. Chodzi o to że się tego obawiam strasznie... Mój ojciec pije i nie obchodzi go to że brakuje na chleb na koniec miesiąca, że z mamą pożyczamy pieniądze, on na wódkę znajdzie... Boję się że jak mama pojedzie to on nie odda mi pieniędzy z wypłaty. Zawsze mama mu zabierała bo wątpię aby on utrzymał je...I teraz pojawia się problem ja sama ze swojej wypłaty nie jestem nas wszystkich utrzymać bo i tak większość idzie na opłacenie studiów.Boję się że koniec końców nie będę miała za co jedzenia nam kupić. No bo jak mama wyjedzie wszystko całkowicie spadnie na moją głowę. No obiad przeważnie babcia gotuje czasem ja ale pranie sprzatanie pozostaje na mojej głowie. Do tego ojciec to wielki hrabia on po sobie nic nie zrobi, nie posprząta, do pracy trzeba mu jedzenie uszykować, w domu też ii herbatkę zrobić a on by tylko przed TV siedział jak nie jest w pracy. Pracuje razem z nim i on mnie tak wykołował że miałam sobie wziąć trochę urlopu wtedy jak mama wyjedzie chociaż tydzień ale on sobie załatwił urlop i on będzie siedział w domu i nic nie robił i w dodatku pewnie wypity... To mnie przeraża jak ja to wszystko ogarne i czy mi wypłatę swoją odda??? Nie mam pojęcia. Nie wiem jak z nim postępować.

Gość xxxzałamanaxxx
???

Gość mam nik czarny ale dzis
chwila, chwila.Toz twoja mama powinna zadbac o to, byscie mialy na przezycie podczas pobytu w sanatorium.Nie rozumiem jak matka moze zabrc dupe w troki i jechac kurowac sie zostawiajac dom bez zabepieczenia elementarnych potrzeb.

Gość xxxzałamanaxxx
Moja mama nie zabiera d**y w troki i jedzie sie kurować ona musi tam jechać!!! A poza tym chce żeby jechała odpoczęła i trochę podreperowała zdrowie bo ma duże problemy zdrowotne. A z własnego doświadczenia wiem oraz z tego że akurat studia mam ukierunkowane w tym kierunku i wiem że to bardzo pomaga!!! Wiem że będzie się martwić ale nie przyjedzie ileś set km z sanatorium w dniu wypłaty żeby mi pomóc a przez telefon to nie ma możliwości żeby go do tego zmusić!!!

Gość Pomocznick
daj znac, pomoge