Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta wiele warta

czy jeśli karmię piersią mogę jeść seler?

Polecane posty

Gość marta wiele warta

Bo słyszałam, że seler jest silnie alergizujący i nie wien czy to prawda?

prawda. ale jak zjesz trochę w zupie a dziecku nic nie będzie to możesz normalnie jeść. to samo dotyczy WSZYSTKICH pokarmów! możesz jeść wszystko tylko w malutkich ilościach i nie wszystko nowe na raz. np jak dziś zjesz tego selera to obserwuj maluszka, patrz czy nie ma wysypki, problemów z brzuszkiem, zatwardzenia, gazów, czy kupa nie jest brzydka. jak wszystko jest ok to znaczy ze możesz na następny dzień zjeść więcej tego selera. to samo dotyczy wiśni, truskawek, pomidorów.....wszystkiego tego co potencjalnie moze uczulać, bo wbrew pozorom uczulić może wszystko nawet te z pozoru bezpieczne potrawy jak ryż, marchew, czy ogórek.

Gość LoBoToMiA
Mozna jest wszystko tylko nie obzerac sie jak maciora, wlasnie od unikania pozniej sa alergie.

"od unikania pozniej sa alergie." - niekoniecznie, ja piłam mleko (do kawy), jadłam ser od początku ale ok 5 tyg okazało się ze mały ma skazę białkową i musiałam odstawić. to samo z selerem, porem, soją, ogórkiem........długo by wymieniać. trzeba próbować wszystkiego ale tez obserwować dzidzię. jeśli jest coś nie tak to zweryfikować dietę. ale wprowadzac jakieś restrykcje dopiero po zaobserwowanej alergii a nie przed "tak na wszelki wypadek" bo to bez sensu jest.