Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężatka 29

STERYLIZATOR - zbędny czy potrzebny?????

Polecane posty

Gość Mężatka 29

Jak w temacie. Kupic czy jednak pozniej sie okazuje, ze to niepotrzebne? . . .

Gość Mężatka 29
Nie ma chętnych? :( . .

ja uwazam ze zbedny :p ja uzywam mikrofali - wczesniej myje butelki i wkladam na 3min . Oczywiscie robie to raz na jakis czas.

Ja kupiłam sterylizator do mikrofalówki firmy Tommee Tippee w komlecie z 3 butelkami i szcoteczką do butelek..... Byłami jestem z niego bardzo zadowolona, chociaż były i koleżanki które uważały że to zbedny nabytek... No cóż... kupiłam i jestem zadowolona ztej decyzji! Z czasem jak się okazalo dokupiłam jeszcze edną butelke i w zasadzie wychodziło tak że sterylizator używany był raz dziennie... a przy tym miałam pewność że z utelkami jest wszystko ok.! Oczywiście miałam porównanie bo w trakcie wyjazdów wyparzalam butelki wrzątkiem... i jest to oczywiście do zrobienia... ale jest to "zabawa" bo sie oparzysz, a to czekanie aż woda pzrestygnei w butelce.. itp. Zrobisz jak uwazasz... ale jak polecam!!! Zastanawiałabym się nad tym sterylizatorem elektrycznym bo jest bardzo drogi... ale ten do mikrofalówki uważam jest w cenie przystępnej, poza tym ma w składzie butelki i szczotke! Moja niunia ma 9 m-cy i może już nie powinnam ale i tak raz dziennie wrzucam butelki do sterylizatora.. przyzwyczajenie... ale mam pewność ze butelki są bezpieczne dla małej! Pozdrawiam!!!!

nie miałam - ale przyznam ze teraz bym się zastanowiła nad kupnem. Wrzątek i gotowanie butelek - tych plastikowych je bardzo niszczy

Gość motylekkolorowy
nie mialam, uwazalam za zbedny wydatek podobnie jak podgrzewacz do butelek. Butelki wyparzalam wrzatkiem a poza tym mialam butelki z Lovi samosterylizujace.

Gość LoBoToMiA
"mam pewność ze butelki są bezpieczne dla małej!" W wieku 9 miesiecy bakterie z domowego otoczenia w cale nie sa niebezpieczne, organizm zna je od dawna ;) wlasnie wyjalawianie na sile ile sie da to poroniony pomysl. Zwykle mycie jak normalne naczynia i koniec.

Gość maaajjjaaa
zdecydowanie polecam!!!! ja mam elektryczny aventa, baaardzo sie przydaje, w komplecie byla mala i duza bytelka 4 smoczki do butelek i 2 do ssania i kilka saszetek proszku do czyszczenia sterylizatora po prostu myjesz butelki, kubeczek i itd, wkladasz do sterylizatora wlaczasz i gotowe

Gość Mężatka 29
Własnie sie zastanawiałam czy to nie jest przesada z tym sterylizatorem? Widze ze sa rozne opinie. . . .

poza tym najważniejsze pytanie.. jak karmisz? jeśli piersią.. to mało używasz butelki wiec sterylizator jest zbędny! Ja natomiast karmiłam butelka... i mi się przydał.... uważam go nawt za trafniejszy zakup niż np. podgrzewacz do butelek, który u mnie robił raczej za studzik!!! ! :)

Gość LoBoToMiA
Jak ktos chce byc na sile nowoczesny i nie ma co robic z kasa - droga wolna. Wiecie ile dziecko ma bakteri na rekach ;) wszystko lapie i maca i bach do buzi :D nikt nie placze ze bakterie ;) ale sterylizator jest cool ;)

LoBoToMiA , dlatego właśnie sterylizator używany był raz dziennie... w między czasie butelki myłam pod wodą!

Gość Mężatka 29
No wlasnie jeszcze nie wiem jak bede karmic. Ile bede miała pokarmu itp. Mam termin na maj i rozważam wszystkie opcje. . . .

ja akurat uwążam że jest cool!!!... i to bardzo! jak masz małe dzieciątko to i tak wyparzasz butrlki i tak... takie są zalecenia! jasne że nie ochronisz dziecka [przed wszystkimi bakteriami ... zresztą chyba ikt nie chce tego robić, prawda? Grunt to zachoważ umiar we wszystkim!!! :)

Gość LoBoToMiA
Ja tam jestem na nie... calkowicie. Dziecko to nie laboratorium gdzie trzeba wlewac sterylne odczynniki ;) A jak ktos nie moze wytrzymac niech zleje butelke wrzatkiem zamiast kupowac kultowe zabaweczki dla nowoczesnych mamus ;)

Gość LoBoToMiA
"takie są zalecenia!" Ze co prosze ? :o

Moja rada.. narazie odpuść ten zakup ... jak urodzisz, sytuacja się rozwinie to zobaczysz... a w razie czego wyślesz męża do sklepu i już! zresztą to nie jest pierwsza potrzeba... ja kupiłam go chyba po tygodniu od przejścia na butelke! Jeśli bedziesz karmila piersia to jest to naprawde zbyteczne... poniewaz bedzie ci potzebana ewentualnie jesdna butelka i to może ok 3-4 m-ca najwcześniej!

Gość Mężatka 29
Chyba sobie odpuszcze i kupie jak bezie naprawde potrzebne. Dzieki za pomoc i wszystkie wypowiedzi. . . .

Gość LoBoToMiA
Jak beda zalecenia ubierac pampersy przodem do tylu i na lewa strone, to nowoczesne mamusie beda tak zakladac ;) bo sa zalecenia ;).

a ja tam wole być nowoczesną mamusią niż marudzącą... i jesli moge sobie ułatwić życie to to robie! :):):)

Gość LoBoToMiA
Ciekawi mnie czy mamy karmiace piersia odkarzaja sutki wacikiem ze spirytusem, przed kazdym karmieniem ;)

Gość sandra8993
Zależy w jakim miejscu. Jeśli do narzędzi, którymi wykonujesz jakieś usługi to oczywiście, że jest potrzebny! Bez tego nie ma opcji, aby normalnie prowadzić działalność. Polecam zerknąć Ci na takie nowoczesne sterylizatory plazmowe http://medicalonline.pl/g1345-sterylizatory-plazmowe.html