Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowie na pogotowie

mikrofala uzywacie bo ja nie

Polecane posty

Gość zdrowie na pogotowie

U osób, które korzystają z piecyków mikrofalowych, stwierdzono statystycznie, że częściej zapadają na choroby nowotworowe żołądka i jelit. Prowadzi to do stopniowego pogarszania funkcjonowania całego układu pokarmowego. Doświadczenia przeprowadzone na ośmiu ochotnikach, karmionych przez tydzień z piecyka mikrofalowego, wykazały zmniejszony poziom hemoglobiny (czerwone ciałka krwi) i zwiększony poziom cholesterolu. Po spożywaniu pokarmów z piecyka mikrofalowego liczba leukocytów (ciałka samoobrony organizmu) wzrasta, co jest często oznaką bardzo niebezpiecznego zatrucia. Powoduje to obniżanie się zdolności organizmu do wykorzystania składnik ów pokarmowych, takich jak witamina B kompleks, witamina C i witamina E, a także związków tłuszczowych w pokarmach. Dalsze badania wykazały, że działanie mikrofal powoduje znaczne obniżenie wartości odżywczych wszystkich pokarmów, co oznacza utratę od 60 do 90% zasadniczej energii odżywczej. Mikrofale powodują zmiany w naturalnych cukrach zawartych w owocach w procesie odmrażania oraz zniszczenia wartości odżywczych mięsa. Surowe, gotowane lub zamrożone jarzyny, poddane nawet bardzo krótkiemu ich działaniu, tracą wiele odżywczych wartości. Poddawanie działaniu mikrofal mleka lub płatków zbożowych prowadzi do przemiany niektórych ich aminokwasów (budulec białek) w czynniki rakotwórcze. Przebywanie w pobliżu nieosłoniętej części piecyka mikrofalowego jest szkodliwe dla zdrowia, gdyż mikrofale wpływają ujemnie na biologiczny stan całego ludzkiego organizmu.

Gość Mam mikrovalle
Juz od 20 lat, i nie znam kuchni bez niej. Sa rozne, i o roznej mocy , gorsze i bardzo dobre po ok. 5000 zl. Nie gotuje w niej wszystkiego, jest wygodna, i nikt u nas nie choruje. Mikrowelle sa w sanatoriach i szpitalach. A pozatym, spaliny auta tez sa nie zdrowe, nawzone jarzyny nie naleza do lekarstw, nowe ciuchy i ich farbniki, nawet plomby w zebach sa szkodliwe. Jak ci na mikrowallowe nie stac, to nie szukaj dziury w calym. Slonce tez nie zdrowe,proponuje uzywac parasola.

mnie boli brzuch jak coś odgrzeje zjem z mikrofali

Gość LoBoToMiA
0/10

Gość LoBoToMiA
"Mikrofale powodują zmiany w naturalnych cukrach " no i w tym momecie wymiekam, brak podstawowej wiedzy nt. dzialania mikrofalowki ;)

Gość LoBoToMiA
"Przebywanie w pobliżu nieosłoniętej części piecyka mikrofalowego jest szkodliwe dla zdrowia, gdyż mikrofale wpływają ujemnie na biologiczny stan całego ludzkiego organizmu." Mikrofale nie wydobywaja sie poza kuchenke, inaczej doszlo by do powaznego poparzenia skory i nie tylko :D. Ktora to jest nieoslonieta czesc mikrofalowki ? chyba jak ktos obudowe zdejmie - to jego zmartwienie :D

Gość Takie cos moze
pisac ten co nie mial z mikrowalowka doczynienia.

Gość LoBoToMiA
Bardzo oglupiajace ;) co chwile jakis smut w tym tekscie. "Na przykład w technologii zmian genetycznych wykorzystuje się promieniowanie mikrofalowe do osłabiania błon komórkowych. Powstające pod ich wpływem naprężenia prowadzą do pękania komórek." Identyczny proces nastepuje podczas GOTOWANIA w wodzie ;) ale ladnie ubrane w slowa i wtracenie tekstu o genetyce robi z tego pseudonaukowy belkot :D.

a dlaczego boli mnie brzuch jak coś zjem z mikrofali

Gość LoBoToMiA
Wkrecasz sobie.

Gość LoBoToMiA
Podgrzej wode i wypij, boli ? ;) hehehehhe

Gość LoBoToMiA
Widzisz zostalas cudownie uzdrowiona. Mam ci wystawic rachunek uproszczony czy fakture ;)

nie wkręcam jak byłem w wojsku to często jadłem z mikrofali i zawsze mnie bolał brzuch dopiero po jakim czasie zorientowałem ze mnie boli brzuch tylko po mikrofali byłem kucharzem w wojsku

Gość LoBoToMiA
To sprawdz teraz ;) na domowej kuchence i wodzie.