Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kur

Router do Neostrady - Jaki?

Polecane posty

Gość kur

j.w Chciałam kupić router ale kompletnie nie wiem jaki, modem od neostrady to speedtouch 330, słyszałam coś o routerach przewodowo, bezprzewodowych (?) ale nie wiem czy rzeczywiście coś takiego istnieje. Proszę o radę i z góry dziękuję za pomoc

Gość kur
livebox'a nie chcę, bo to bez sensu płacić im za niego a i tak jak się kończy umowa trzeba im go oddać. Problem w tym że w kompie stacjonarnym nie mam karty WiFi, więc żeby podłączyć router do kompa stacjonarnego potrzebnye mi będzie połączenie routera i kompa stacjonarnego, sieciówką, dodatkowo jeszcze ten modem z wejściem USB, znalazłam na allegro coś takiego ale nie wiem czy to się będzie nadawać http://www.allegro.pl/item892369980_router_wifi_adsl_tp_link_td_w8901g_neostrada_netia.html

Gość Bauer
Jaki "rojter"?

Gość kur
ten thomson nawet mógłby być, ale ja mam modem pod USB a nie po ethernet i to jest właśnie ten ból, za modem z wejściem ethernet dzisiaj w TP krzykneli mi 70 zł więc to już całkowicie się nie kalkuluje.

Gość baby som głupie
A nie masz Ethernetu ? przecież każdy komp ma, chyba że taki co ma 6 lat ale to wtedy rotuer wiecej wart niż komp :D

Gość kur
wyjście sieciowe w kompie mam, bo teraz mam kabel sieciowy do kompa podłaczony a jak muszę korzystać z neta na laptopie to oba kompy muszą być włączone. Ale w modemie tym co go dostałam od neostrady nie ma połączenia z kompem przez ethernet tylko przez port USB i teraz potrzebny mi jest router który będzie miał wejście zarówno ethernet ale i usb - żeby można było podłączyć modem pod router, no chyba że mnie sprzedawca w sklepie zrobił w wała i wcale nie trzeba podłączać modemu pod router

Ja miałem router D-link a teraz mam neostradowe gówno, ale lepsze to, niż nic. :)

Gość kur
te nowe modemy neostrady mają teraz wejścia ethernet więc nie byłoby problemu, ale ja niestety mam stary typ modemu, a za nowy to ok 70 zł chcą więc nijak mi się to nie kalkuluje

Gość kur
no to ten link co ja wklejałam, i wszystko wydaje się być ok, tylko jedno jeszcze pytanie mam, jak nie mam wifi karty to czy mogę z tego routera korzystać, to znaczy podłączyć go kablem ze stacjonarnym a na laptopie korzystać z bezprzewodowego? Sorku że takie głupie pytania zadaję, ale ten sprzedawca w sklepie już mnie kompletnie skołował.

Gość Johny Canada
kup D-Linka D524 jest niedrogi i swietny oraz łatwy w obsłudze nie zawiesza sie

Gość LoBoToMiA
DL524 nie ma wbudowanego modemu , jak chcesz go podlaczyc do neostrady hakerze :D

Gość kur
czyli ten tp link będzie dobry?

Gość LoBoToMiA
Tak.

Gość Karolek66
musisz miec modem a pod ten modem mozesz podlaczyc d linka

Gość LoBoToMiA
A skad ma miec modem jak ma tylko mydelniczke na USB (speedtouch) , chyba ze sobie kupi, tylko po to zeby miec dwa migajace pudelka zamiast jednego :o

Gość kur
no właśnie o tym cały czas piszę, nie chcę wywalić 70 zeta na modem tylko dlatego żeby można go było podłaczyć pod router, skoro można kupić sam router z wbudowanym modemem

Gość anabolitos steridos
to wez oszukaj na google chyba nie gryzie wpisz router pod neostrade i bedziesz wiedział

Gość kur
a myślisz, że nie wpisywałam, tylko że obecnie jest strasznie duży wybór i mi jako laikowi ciężko jest stwierdzić który jest dobry, dlatego prosiłam o opinię ludzi, skoro dla ciebie jest to taki wielki problem, to po co wchodzisz i odpisujesz, zawsze możesz przecież post pominąć. A pozatym pisałam że mam stary model na wejście usb a większość routerów jest z wejściem ethernet.

Gość Natusia_
Proszę zagłosujcie na moją walentynkę: www.ilovemilka.pl/vD8AD7

Gość LoBoToMiA
Nadaje, bez potrzeby taki rozbudowany (voip) ale od przybytku glowa nie boli.

Gość kur
w sumie nie musi być aż tak bardzo rozbudowany, wystarczy jakby był z wbudowanym modemem, bezprzewodowy, ale z możliwością podłączenia kablem ponieważ tak jak pisałam nie mam w stacjonarnym kompie wifi

Gość baby som głupie
Ten z Voip wygląda całkiem przyzwoicie, jest markowy z tym że to śmieci z Niemiec lub innych państw UE działają dobrze , ale nie są nowe.

Polecam zajrzeć na stronę sklepu wasserman.pl i albo coś samemu wybrać (mają dużo routerów przewodowych i bezprzewodowych), albo poprosić obsługę o pomoc i radę. Mi tam kiedyś doradzili zakup linksysa, z którego korzystam do dziś i jestem zadowolony.