Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama mama

pieluchy

Polecane posty

Gość mama mama mama

powiedzcie mi panie które używacie pampersów active beby strzelają wam te gumki z boków? kurcze nie wiem czy mam takiego pecha czy oduczyłam się je prawidłowo zakładać ale to już chyba 4 taka paczka i ciągle to samo :/

Gość a co na to ginekolog prowadzac
moje nazywaja sie active fit-pewnie to to samo co active baby w Polsce,ale nie strzelaja :) chyba ze oliwka mi sie niechcaco posmaruje ten pasek to nie chce sie przykleic.

Gość a co na to ginekolog prowadzac
a moze sa za ciasne i dlatego sie rozpinaja?

Gość mama mama mama
za ciasne na pewno nie sa. rozmiar 4-9 kg dziecko wazy 6

to może spróbuj pieluchomajtek pampersa, my tylko tych używamy bo jak mam mojemu synkowi zakładac "normalne" pampersy to mi sie wszystkiego odechciewa, takie zwykłe mamy tylko na noc, używamy wtedy właśnie tych active baby i hmmm myślę i myślę.. no nie strzelam nimi;)

minus pieluchomajtek jest jeden - trzeba dzieciaka calego rozebrac do zmiany pieluszki, teraz w zimę może to byc troche irytujące, przy zwykłych pieluszkach wystarczy wszystko tylko zsunąc i wsunąc

Gość mama mama mama
eh kurcze już mnie to dobija. ciągle mam niespodzianki "uciekających" siuśków z tych pieluch. przy pierwszej paczce myślałam ze może długo w magazynie leżały i dlatego gumki są takie słabe ale w następnych to samo

Gość mama mama mama
maja wole ciągle ubierać i rozbierać niż mieć takie niespodzianki

mysle, ze jak wazy 6 kg to mozesz sprobowac kolejnego rozmiaru :) My przy wadze 10 kg zaczelismy uzywac rozmiaru 11-25 kg i byly idealne

albo sprobuj moze innych pieluszek - moze lepiej sie sprawdza przy Twoim maluchu

Gość mama mama mama
no kurcze właśnie oglądałam te pieluchomajtki i wszystkie duże rozmiary :/ by jej to chyba z pupy spadło ale naprawdę żadna z was tak nie ma? eh no zacznę wieżyc ze ja coś tam źle zakładam :P

Gość mama mama mama
ogólnie na pampersy nie narzekam bo jestem z nich zadowolona ale te gumki mnie zastanawiają a może to moja córka ma jakieś toksyczne siuśki i gumki sie rozpuszczają :P

mozesz kupic spokojnie większe, mój synek odpowiada rozmiarowi 4+ a pieluchomajtki kupuję mu 6! :D kup jedną paczkę na próbę, najwyżej poczeka, a ja Ci gwarantuje że je pokochasz;) a skoro przesikuje to zdecydowanie za małe, u nas zawsze przesikanie było pierwszym sygnałem do zmiany rozmiaru na większy

Gość mama mama mama
nie tyle ze przesikuje ale przez te rozciągnięte gumki wszystko jej bokiem ucieka tak ze pielucha sucha a wszystko wokół mokre :)

mysle ze sa troche przyciasne skoro gumki sie rozchodza - kup rozmiar wieksze :)

Gość mama mama mama
a w sumie może i masz racje. jakoś o tym nie pomyślałam. sugeruje się rozmiarami wiec było to dla mnie niemożliwe by 9 kg pieluchy były za duże na 6 kg dziewczynkę. no ale jak mówicie ze nikt tak nie ma to chyba to będzie przyczyna. myślałam ze to jakiś defekt produkcyjny albo coś w tym stylu

wiesz, jak okaza sie za duze to przeciez sie nie zmarnuja,ale mysle ze jednak szybko sie do nich przekonasz :)

Gość mama mama mama
spróbuje na pewno :) dzięki za rady :)