Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia_337

szwy

Polecane posty

Witam, 5 dni temu miałam zabieg usunięcia wlókniaka. teraz mam 2 szwy, na których zdjęcie ide za 3 dni. Jednak niepokoi mnie wygląd rany. jest sina, a obszar naokoło przybrał barwe żółtą. Czy to normalne?

Gość małakotka
Zawsze, jak ma się jakieś obawy, należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza. A diabli wiedzą, czy nie przyłożyli ci zdrowej skóry do zdrowej (też się mi zdarzyło) i co niby miało się zrastać? A może zainfekowali? Łaski nie robią... To raczej ty masz kłopot

Gość sadsds
to jest normalne

Gość aassasasas
normalne jak zrobi się ostro czerwona to wtedy się martw

Gość LoBoToMiA
Jak zacznie ropiec to sie martw.

Gość sadsds
na ty etapie juz sie nie zrobi

no własnie te kolory mnie bardzo niepokoja. to juz nawet nie boli, bo na poczatku owszem cos czułam. teraz tylko lekko swedzi ;). w sumie to lekarz w trakcie zabiegu podciagał mi mocno skóre do góry bo inaczej nie mogł tego dobrze złapac. więc nawet może to tez sie przyczyniło do tego. ale wolałam sie poradzic...

Gość sadsds
klaudia co ty nam wmawiasz przy 2 szwach ,podciagniecie skóry? hahaha, kto ci uwierzy?

podciągnął tylko w czasie zabiegu po to żeby lepiej mu było wyciąć to.w sumie to może zle to opisałam... może nie podciągnał tylko tak po prostu złapał ta skóre, tak jak masz kogoś uszczypnąć , tylko ze bardziej ;P a potem jak zszywał to juz normalnie. i myśle że to tez może miec cos wspólnego z tymi barwami wokoło rany

Gość marokimi
ja tak mialam po cesarskim cieciu chyba przez rok szew byl gruby i fioletowy. terz minely juz dwa lata i mozna powiedziec ze nie ma sladu. jak ci zdejma szwy to zastosuj masac KONTRATUBEX mi ja polecil lekarz. tylko tez zapytaj swojego lekarza bo nigdy nie wiadomo co dobre dla innych. w kazdym razie ta masc zabliznia blizny - to z ulotki. stosowalam ja przez 7 miesiecy i zdzialala cuda. zgrubienie calkowicie zniknelo a przeciecia wogole nie widac - mam tylko malutki jakies 6mm bialy sladzik - nieistotny i nie widoczny w zasadzie.