Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhhhh sama nie wiem

Długa trasa we wczesnej ciązy !!!

Polecane posty

Czeka mnie długa trasa. Z Polski do Niemiec na sprawę sądową i z powrotem do Polski ehhh. Jestem w 7tc, jadę jako swiadek, niby wcale jechać nie muszę, ale dobrze byloby gdybym pojechała. Nie wiem co robić? Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest ok, ale martwię się raczej o dzidzię i to, że ciąża jest wczesna. Martwię się o wstrząsy takie długotrwałe w aucie podczas tak długiej jazdy. Myślę czy coś się nie stanie? Czy niepotrzebnie panikuję?

Myślę, że możesz jechać :) Ale zapytaj lekarza swojego :) I jak pojedziesz to rób przerwy co jakiś czas :)

Gość kod pin z godny
nie możesz polecieć samolotem?

Gość blanka82
Ja bym na Twoim miejscu sie nie meczyla skoro nie musisz.Ale jak juz sie zdecydujesz to roc czeste postoje zeby wyprostowac nogi i zeby krązenie było prawidłowe.

no nie zapytam lekarza, bo wyjazd jest już dziś w nocy :(

Gość wątpie zeby cos sie
miało stać, juz tak nie panikujmy

jeżeli mowa o moim samopoczuciu to na prawde nie o to chodzi. Czuję się ok. To moja druga ciąża. Żadnych bóli, plamień, wszystko super. W ogóle nie chodzi mi o mnie. Matwię się raczej o jakieś uszkodzenia jaja płodowego... sama nie wiem jak to nazwać i czy coś takiego podczas trasy jest w ogóle możliwe? Boję się, ze coś się z maleństwem stanie przez to, że tak będę długo jechała. Niby to głównie autostrada, ale zawsze długa trasa. Mogę nie jechać, ale to sprawa ważna w mojej rodzinie i moje zeznania mogą bardzo pomóc. Eh nie wiem co mam robić.

Gość dziewczyno nie ty pierwsza
i nie ostatnia jezdzisz w ciazy! to nie choroba! czy ty wszystkiego sie tak boisz?

z płodem będzie ok. Co mu się ma stać, skoro będziesz siedzieć? Tu chodzi tylko i wyłącznie o Twoje samopoczucie

Skoro chodzi tylko o moje samopoczucie to spokojnie mogę jechać

tak to sie akurat zgadza. Często panikuję z byle powodu

Gość feeeeeeeee
ja w trzecim miesiacu ciazy podrozowalam ze szkocji do polski i z powrotem, najpierw pociag, samolot i samochod, bylam troche zmeczona ale czulam sie ok, i nic sie nie stalo spokojnie mozesz jechac, robcie krotkie postoje na trasie, miej jakies przekaski i woda do picia ciaza to nie choroba ciesz sie z wycieczki:)

Gość kjghijdhgk
w 6 mcu ciąży jechałam autem ok 9 godzin na drugi koniec polski ale zażyłam nospę no i trzeba robić postoje w miare mozliwosci

ale mi właśnie chodzi o to, ze to początek i czy przy tym najwiekszym rozoju maleństwa nic mu nie bedzie?

Gość gruba wiola
nie przesadzaj, przeciez nie będziesz jechac wozem drabiniastym po wertepach

Gość ale sie usmialam
autorko ty sama jestes jak jajo :/ powalilo ci sie w glowce:/ niby dlaczego mialo by sie cokowiek stac dziecku?? co innego gdybys zle sie czula, ja rzygam na lewo i prawo caly dzien a za 3 tyg czeka mnie wyjzd autem pod franc granice czyli ok 12godzin i jade :) w poprzedniej ciazy przezylam wypadek samochodowy i zyjemy :)

Gość bubububu
dziewczyna nie przesadzaj, a co to niby jest jazda samochodem?????? czy caly dzien siedzisz na dupci boisz sie podskoczyc zeby nie uszkodzic malenstwa????????? pomysl ze w zyciu codziennym jest wiecej zagrozen niz w jezdzie samochodem!!!!!!!!!!!!!! wez jadzenie, picie, gazety fajna muzyke, do tego postoje na siusiu i sie wyluzuj!!!!!!!!!!!!!!!!!

w pierwszym miesiacu ciąży leciałam samolotem + 10 godzin jazdy autokarem w 9 miesiacu tak samo ;) Nic sie nie bój ważne że Ty czujesz sie dobrze.