Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bayonette

Chłopak z prokrastynacją, ktoś był z takim?

Polecane posty

Gość Rexonka
Hehe, to nie prokrastynacja to leń, każdy go ma:)

Gość Prokrastynator
Leń a prokrastynacja to inne bajki. Leń to leń a prokrastynację głównie mają ludzie inteligentni, którzy przekładaja głównie łatwe zadania po to aby wybijać się przy trudnych. Ja też tak mam niestety, chodzę na terapię m.in na to :)

Gość chyba tez to mam
;)

Gość ooonnnnn
łłłłoooo ja to mam wszystko sie zgadza. co do nauki

Gość Prokrastynator
No mnie nudzą np. proste rzeczy. I zawsze wypadam najgorzej przy najłatwiejszych zadaniach a przy najtrudniejszych jestem na czele bo wtedy jestem zauważalny do tego DDA, więc mieszanka wybuchowa :)

Gość ddddddddddddda
co druga osoba chyba to ma ja niestety tez :(

Niestety, to jest prawda. Mało jest studentów, którzy by tego nie przejawiali, ja też, ale walczę z tym i planuję swój czas.

Przeczytałem definicje i... jestem zaniepokojony ponieważ wyglądań a to ze mam napadową prokrastynację... Hmm

No i proszę wszystko można nazwać chorobą :D Wystarczy dobrze poszukać opisać i mamy kolejną chorobę społeczną. Prawie wszyscy coś odkładamy każdy ma swoje prywatne nielubiane (przerażające nużące bezsensowne ) czynności które przekłada. Więc można powiedzieć że prawie wszyscy cierpią na tą chorobę w mniej lub bardziej nasilonej formie.... Ale moment choroba to chyba stan odbiegający od normy :D więc może to ci co nie odkładają są chorzy ? Ja na przykład odkładam wyrobienie nowego wpisu do ewidencji bo jak sobie pomyśle że muszę przeszukać wszystkie nowe durne kody i je wypisać to mnie dopada takaaaa niechęć że odkładam to na jutro :D A może ta "choroba" wynika z tego że mamy masę durnych i bezsensownych czynności do wykonania i nam się już nic nie chce...? Któż z nas nie odrabiał tych inteligentnych, pasjonujących i wnoszących tyle nowej wiedzy zadań w szkole czy na uczelni :D Ale najbardziej prawdopodobne to to że jakiś naukowiec potrzebował tytuł stanowisko albo po prostu pracy no to zrobił badania i mamy chorobę której opis pasuje do prawie wszystkich. Przecież pracownicy naukowi coś robić muszą a pomysłów nie każdemu starcza. Szczególnie że wiele badań naukowych głosi że ludzie nie mający bata nad sobą odkładają wszystko na koniec.... Więc mamy tu rozbieżność A takie naprawdę chorobliwe może być skutkiem choćby depresji albo do niej preludium czyli przemęczenia i znużenia życiem.