Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam, kochałam sie z chłopakiem 2 stycznia, ostatni okres miałam 23 grudnia. Zabezpieczyliśmy się tylko prezerwatyw , która pękła, ale zauważyliśmy to i skończyliśmy. Nie było wytrysku. Zrobiłam testy : 8, 13, 16, 20, 23, 27, 29 - negatywne. Okres przyszedł 31 stycznia, ale jest on trochę mniej obfity. Czasami tak mam, że krwawienie jest raz obfite 4-5 dni, raz mniej obfite 3-4 dni. Czy powinnam się martwić? Wiem, że pewnie zbytnio panikuję, ale taka już jestem...

Gość nie nie masz się czym martwić
nie, nie martw się, a na przyszłość pamiętaj, że test ciążowy robi się po terminie spodziewanej miesiączki, wcześniej wynik nie będzie wiarygodny jak się bardzo denerwujesz to po okresie zrób kolejny test, ale jestem pewna, że w tym przypadku zapłodnienie byłoby niemożliwe pamiętaj, że zawsze jest pigułka na receptę Escapelle, która zabezpiecza przez ciążą gdyby np. pękła prezerwatywa, a wytrysk do środka, należy ją wziąć w ciągu 72h od stosunku, receptę wypisuje ginekolog WAŻne: każda kobieta w wieku rozrodczym powinna brać codziennie kwas foliowy np. Folik, ponieważ nigdy nic nie wiadomo, 80 % społeczeństwa ma duże niedobory kobiety nie biorą kwasu foliowego, a potem się boją, że urodzą dziecko z wadą, stężenie kwasu foliowego jest najważniejsze w pierwszych dniach ciąży, wtedy kiedy test jeszcze nie wykryje i kobieta jeszcze nie wie, że jest w ciąży, a już 21 dni po zapłodnieniu zamyka się cewa nerwowa i bije serduszko