Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy czy czy

Dziewczyny pomóżcie....błagam....

Polecane posty

Gość czy czy czy

Jeśli często tu zagladacie to wiecie, że to nie jest pierwszy mój post. Chodzi o to, że podczas przyjmowania tabletek brałam inne, które (wyczytałam w internecie), że nie można ich razem przyjmować. Pani doktor mi powiedziała, że tu chodzi o wątrobę a nie o skuteczność. Ale nie wiem czy to prawda. Miałam zabezpieczony stosunek, ale nie wiem, czy nic się nie dostało do środka :przez przypadek". Okres dostałam w terminie, ale trwał 1 dzień. I tyle. Teraz mam okropne bóle jajników. Robiłam test, wiem, że za wcześniebo po 9 sdniach po stosunku. Martwie się jak nie wiem, tym bardziej, że na jakikolwiek test jest za wcześnie.

Gość zabezpieczony
tzn tabletkami? czy jeszcze gumy mialas??

Gość czy czy czy
Tabletkami,biore regularnie, ale skoro sie okazało, że maja obni.żoną skuteczność....a prezerwatywa też była, nie pękła, sama zdejmowałam i polnowałam:-(.

Gość zabezpieczony
boze to ty sie martwisz??tabsy i guma..spokojnie na 10000% nie jetes w ciazy..

Gość czy czy czy
Tak, wiem, pewnie pomyslicie, że głupiutka jestem.ale jakby przyjąć, zę tabletki zawiodły, i przez przypadek np. na palcu dostało się do środka to może przecież dojść do zapłodnienia:-(. i dlaczego ten okres taki, jakby go nie było...i ból jajników, okropny. Poza tym 9 dnia dostałam takich skurczy (górna partia brzucha) że musiałam zwalniać sięz pracy, az oddcyhać nie mogłam.....sorki, ze tak marudze, ale nie mam z kim o ty pogadać.

Gość zabezpieczony
spokojnie...przyjmujac twoj tok rozumowania to majac niewiadomo ile zabezpieczen na raz mozna byc w ciazy jesli akurat kazda by zawiodla.. spokojnie.. tak latwo nie zachodzi sie w ciaze..musze byc odpowiednie warunki, a nei ot tak sobie stosujac tabsy i gumy.

Gość czy czy czy
Nie ukrywam, że jestem straszną panikarą w tym temacie, mimo tego, że podlotkiem nie jestem, ale nie potrafiłabym wychować dziecka. Nieważne....Wszytko rozumiem, nawet mnie zaraz piersi zaczną boleć z wyobrazni. Mimo wszystko jajniki bolą, a okres jednodniowy, chociaż podobno czasami tak się dzieje, poza ym jestem przziębiona i jajniki też sobie przeziębiłam, oby to nie ciąża....

Gość zabezpieczony
ja tez biore tabsy.. i bole mnie piersi od kilku dni ale nie z wyobrazni tylko naprawde;p ciaze wykluczam,

Gość czy czy czy
z drugiej strony przecież lekarz rodzinny wie(powinien?), które tabletki wchodzą w interakcję obniżajac skuteczniść doustnych środków antykoncepcyjnych

Gość zabezpieczony
a powiedz jakie brałas??

Gość czy czy czy
biore Yaz, a te drugie to Lipanthyl na obniżenie cholesterolu (niedoczynność tarczycy)

Gość zabezpieczony
no ja tez te same..obnizaja jakies z dziurawcem ,albo na podaczke, czy antybiotyki, jakies zwykle leki typu ibuprom to nie przesadzajmy;p

Gość czy czy czy
czytałam ulotki juz znam na pamięć:-), nie ma żadnej informacji na temat tych leków. dopiero w necie czytałam. Tale tn lek bierze udział w trawieniu, miesza sie z enzymami, to moze i obniza działanie Yaz....

Gość zabezpieczony
spokojnie..nie ma co tam panikowac.. stres taz wplywa na to ze trudniej zajsc;p