Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdnffedfwd

co robic ? proszę o radę

Polecane posty

Gość fdnffedfwd

nie wyrżnęla mi się całkiem ósemka. Teraz znowu zaczęła. Mam zapealenie calego policzka od wewnątrz . dentystka mi to posmarowla czyms przeciwzapalnym, i kazala brac antybiotyk. Teraz jest jeszcze gorzej bo mi to opuchło. A pojutrze spotykam się z facetem :( Jak ja bd wyglądała taka psuchnieta? i jeszcze ten ból.. mimo ibupromu. Co mam robić ? :(

Gość współczuję tobie
idź do innego dentysty na wycięcie, ale taki zabieg, z tego co wiem, jest pod narkozą robiony.

Gość ten kot jest bez sensu
a po chuj to wycinać skoro ząb jest zdrowy? jakby właził na siódemki czy się w gębie nie mieścił to jest powód, ale katować się nacinaniem dziąseł to głupota :o to są ósemki, dopóki się nie wyrżnie to tak będzie.

Gość fdnffedfwd
pod narkozą? o rany chyba żartujesz? ona mowila że jak to nie przejdzie muszę isc do chirurga szczękowego ,ale narkozy to sie nie spodziewalam aż ..

Gość fdnffedfwd
No fajnie tylko kiedy to się wyrżnie ? :( i jeszcze mam egz w poniedzialek ..

Gość ten kot jest bez sensu
i ósemek to się nie wycina pod narkozą tylko przy normalnym znieczuleniu, potem zazwyczaj dziąsło zaszywa, chodzi ze szwami jakiś czas, napierdala jeszcze bardziej i dopiero długo, długo potem ma się spokój. wyrżnąć to ci się za kilka lat może :D niech ci przepiszą receptę na ketonal czy innego mordercę bólu plus coś przeciwzapalnego i będzie spokój. ja przy ósemkach brałam mefacit, ale mnie aż tak przeraźliwie nie bolały :P

Gość współczuję tobie
wycinać ząb, gdyż niestety ósemki mają to do siebie, że łatwo się psują. ponadto, może utworzyć się tzw. kieszonka z dziąsła i jest trudno czyścić wtedy ząb, co tym bardziej naraża na jego choroby. ten ząb nie jest tak ważny jak jedynka czy dwójka, spokojnie można się pozbyć problemu. i jeśli autorka ma mało miejsca w szczęce (albo po prostu duże pozostałe zęby), to ten wyrastający ząb może przesuwać pozostałe i zgryz jej się zepsuje.

Gość współczuję tobie
mefacit to jest dopiero killer :O ketonal to gówno, nie na każdego działa. ósemki usuwa się pod narkozą również, to zależy co się dokładnie z zębem dzieje. to musi ocenić dentysta.