Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczekqn

CAN YOU DO IT ??????

Polecane posty

Gość gosiaczekqn

Mowa o przetłumaczeniu na polski z angielskiego filmika poniżej, co jest na pewno nie lada wyzwaniem..;p W nim znana trenerka jeździectwa Jane Savoie opowiada o jeździe konnej, pomocach czyli działaniu dosiadu, łydek i wodzy.. Jestem strasznie słaba z angielskiego, a baaardzo zależy mi na zrozumieniu jej wypowiedzi.. :( http://www.youtube.com/watch?v=C4QnhV8cH4M&f eature=fvw Jak to jest z tym zatrzymaniem: wystarczy zablokowanie miednicy i obciążenie strzemion czy coś jeszcze na ten temat mówi Jane ? A przy skręcaniu jak zachowują się ramiona ? Czy Jane mówi o tym, żeby COFNĄĆ te ramię, w która stronę się skręca ? Czy mi się to tylko zdaje, bo coś tam pokazuje podczas skręcania xD Przy zakręcie w prawo prawe ramię się COFA ?? Jak jeździec COFNIE prawe ramię to koń się do tego dopasuje (prawa łopatką) i też skręci w prawo ? Co o tym mówi Jane ? Błagam odpiszcie, będę naprawdę wdzięczna za pomoc :)

Gość Carolinkaa...
Ja wole już jak mnie koń ujeżdża...dużo prościej.

Gość gosiaczekqn
Proszę naprawdę bardzo mi na tym zależy.. :( Tyle czasu już jeżdżę, a ten filmik może uświadomić mi ile bzdur uczą mnie w szkółce jeździeckiej wielcy 'instruktorzy' :/ Kto jak kto ale Jane Savoie posiada wiedzę dot. jeździectwa i wie o czym mówi..

Gość gosiaczekqn
Proszę naprawdę bardzo mi na tym zależy.. Tyle czasu już jeżdżę, a ten filmik może uświadomić mi ile bzdur uczą mnie w szkółce jeździeckiej wielcy 'instruktorzy' :/ Kto jak kto ale Jane Savoie posiada wiedzę dot. jeździectwa i wie o czym mówi..

Gość gosiaczekqn
Naprawdę nie ma nikogo na Kafeteri kto umie to przetłumaczyć ? :(

Gość gosiaczekqn
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość krolowa Narnii
przeciez to ma 11 minut. Sorry gdybys miala to w formie pisemnej to moze ale ze sluchu to mi sie nie chce

Gość gosiaczekqn
Jak Ci się nie chce całości to chociaż te ramiona przy skręcaniu i zatrzymywanie.. ;)

Gość gosiaczekqn
W filmiku Jane nie mówi o tym za wiele.. eh gdybym znała angielski :( nie było by problemu :/

Gość gosiaczekqn
Może ktoś potrafi tłumaczyć ze słuchu ? Chociaż te ramiona przy skręcaniu i zatrzymywanie.. :) ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????