Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hello- Moto

Handel organami w polsce jest faktem!?

Polecane posty

Gość Hello- Moto

Gość Hello- Moto
oczywiscie miałem problem ezby wogóle zarzucic temat.... Udało sie kilka lat temu zdaje sie w łodzi wykryto proceder tzw handlu skórami, nie od dzis wiadomo ze w posce gina ludzi a czasem znajduje sie ich ciała ograbione z niektórych organów, niedawnio słyszałem o chłopaku ktorego znaleziono w Wałbrzychu na słuzie, oczywiscie ciało pozbawionoł wątroby., napewno sami znacie takie przypadki, fakt jest faktem . do pobrania organów potzrbny jest fachowiec , hirurg, i własnie m.in tacy specjalisci leczą takez nas

wiele sie słyszy na ten temat kilka lat temu wykryto proceder tzw handlu skórami zdaje sie w szpitalu w łodzi, wielu tego typu rzeczy nie wykryto a to z prostego powodu: strach kolesiostwo kasa dlaczego o tym pisze?? dlatego ze jesli to fakt ,kazdy z nas jest zagrozony, nie robi tego przecierz kowal, ale wykwalifikowani hirurdzy Kazdy z nas napewno jest w stanie wymienic przyklady, nieprawidłowosci a moze nawet celowego odbierania zycia, czesto dotyczy to pacjentów nie mającychj rodzin ale nie tylko Co o tym myslicie??

Gość a jakże
Whisky man Zamiast pisać bzdury weź, dziadu stary, kup sobie słownik i się poducz pisowni swojego języka ojczystego. Będzie więcej korzyści i dla Ciebie i dla ludzkości. Dziękuję za uwage. 🖐️

a jakże Whisky man Zamiast pisać bzdury weź, dziadu stary, kup sobie słownik i się poducz pisowni swojego języka ojczystego. Będzie więcej korzyści i dla Ciebie i dla ludzkości. Dziękuję za uwage. sorry nikt uwaznie nie przeczytał, nie dziekuj

masz długi?? ktos za zycia sprzeda twoje organy?? nie przejmuj sie to bzdura , ale dla handlarzy, niestety do tego wszystko zmierza, niedawno poruszano ten temat w audycji pr 3

mat traknmsgldktuje powaznie ale ty chyba nie.penisa swojego tez nie brałes na serio i co ci zostało??

Cześć Whisky :) Witam pozostałych.

zarzuciłem temat bo w sumie nie tak dawno znajomy poszedł na narzady, miał wylew i wydawałoby sie ze wracał do normy, niestety lekarz przekonał brata alkoholika( jego jedyna rodzina) zeby podpisał papier i chłopaka odłaczyli po nie spełna kilku dniach ( moze 3) dla mnie to conajmniej podejrzane, bo ludzie z gorszych wylewłw wychodza, najbarzdziej zadziwiajace jest pojazd do transplantów był prawie natychmiast, Kto wział w łape?? brat alkoholik?? lekarz?? i kto jeszcze?? teraz to sie nie nazywa zabujstwo, tylko NADUZYCIE

Whisky - niesądzisz, że temat jest za cięzki na uczuciowy. Nikt nikogo za rękę nie złapał. Pamiętasz jak kilka lat temu jeden z polityków, kłapnął coś dziobem w tv i spowolnil na wiele miesięcy transplantacje?

Whisky - trudno :D Pobiegam sobie na wolności :D Swobodnie pobrykam :D

moze tamat za ciezki, trudno cokolwiek udowodnic, a ten komu uda sie zagłebic znika, tak jest tylko w polsce

Nie zgłabiałam tematu handlu organami ale wydaje mi się, że są na swicie miejsca gdzie jest znacznie gorzej.

miałem na mysli cywilizoweane kraje, dosc czesto słyszy sie np ze w wawie ktos wyszedł przezd dyskoteke i nie wrócił albo ktos obudził sie w wannie bez jednej nerki, to dzis norma.... u mnie w miescie niedawno miało miejsce kolejne zaginiecie faceta, tak sie składa ze to mój kumpel, zwykły chłopak, zaden dress.... widac mafia siega w głąb :)

Nie mam pojęcia Whisky. Może zniknięcia mają związek z handlem organami a może nie. Nie rozstrzygniemy tego na tym forum.

niewazne. widze ze wszycy maja wszsytko w d... szkoda tylko ze do czasu az ich samych to nie dotknie

Pozdrowienia dla czytających :D

sami dobry artykuł, niestety nie wyczerpuje tematu nad uzyc, nie mam na mysli tylko dobrowolnych decyzji o sprzedazy organów, niestety prawo wciaz stwarza mozliwosci nadużyc, dzis to zaden problem odłaczyc kogos od aparatury podtrzymujacej zycie i nikt nie bedzie w stanie zweryfikowac tego czy lekarz nie naduzył kompetencji....

[zgłoś do usunięcia] Whisky man--rozumiem Twój żal z powodu straty bliskiej Ci osoby,ale myślę ze bez powodu nie odłączyli by go od aparatury podtrzymującej życie. Przeszczep to nie jest łatwy prosty zabieg,trzeba znaleźć dawce,i co najważniejsze rokowania na wyzdrowienie muszą być bardzo dobre. Gdyby miał szanse na pewno nie dali by mu odejść. a co do handlu ---to zjawisko w PL jest już od dawna.Bezdomni znikają,a ich organy zostają sprzedawane za granicą,na zamówienie. takie życie-co zrobić?;)

wydaje mi suie ze miał szanse, widzialo go kolka osób dosłownie dzien przed odłaczeniem, zreszta co mozna powiedziec o rokowaniach tuz po wylewie takie zycie_ niech sie kurwa wreszcie ktos tym zainteresuje i zrobi porzadek, im wiecej sie o tym pisze tym wieksza szansa na to ze cos sie zmieni

Whiski,ale rodzina może zgłosić to na policje czy do instytucji które zajmują się takimi przypadkami. Ma do tego prawo,ale czy im się bedzie chciało udowadniać swoje racje?Zresztą brat podpisał zgodę na odłączenie chorego,jeśli był trzeżwy i poczytalny ---sprawa zostanie umorzona

Sami i o to chodzi, on nie mial nikogo innego prócz brata alkocholika.... akurat w jego przypadku sprawa zamknieta, nie mniej to powód by sie zainteresowac kto wział w łape, ptrzeciez zawsze mozna sprowokowac taka sytuacje, wyczaic lekarza sprzedawczyka... studia wyzsze nikogo nie czynia lepszym, skurwiel to skurwiel czy to lekaz czy urzedas czy zwykły zulik, w przypadku lekazy mozna tylko domniemywac ez prze te wszystkie operwcje na trupach i codziennosc ze smiercia sa bardziej znieczuleni niz inni OTO POLSKA WŁASNIE

Whisky man---ale kto Ci broni walczyć z nieuczciwymi lekarzami czy też z handlarzami organami? Chcesz to walcz,bo samym pisaniem na forum tego nie zwalczysz:)

Samo od czegos trzeba zacząc, a ja jestem za malutki zeby cokolwiek wskurac, jedyne co moge to zwrócic uwage własnie prze np topic o tej tresci, moze zjawi sie ktos kto rzuci to na ruszt medialny i zacznie sie:D