Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliiiiiiiiiinka

WIELKI PROBLEM POMÓŻCIE, TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE

Polecane posty

Gość oliiiiiiiiiinka

Mam problem z głośnikami. Mianowicie chodzi o to, że są podłączone do prądu i jednostki, świeci się na nich taka 'kropeczka', czyli tak jakby działały ale nie działają. Weszłam w panel sterowania i jest tam napisane że nie ma żadnego sprzętu grającego podłączonego do komputera. Tak więc weszłam do 'drukarki i inny sprzęt' i kliknęłam 'dodaj sprzęt'. Kreator najpierw wyszukał głośniki ale potem gdy kliknęłam że chcę żeby 'zainstalował sprzęt automatycznie' wyświetla się że 'nie można zainstalować tego sprzętu' i jeszcze coś o nośniku instalacyjnym, ale ja nie mam żadnej płyty. :( co robić?

Gość poszukaj sterownikow w interne
cie i zainstaluj.

Gość oliiiiiiiiiinka
sterowników? mówcie do mnie po polsku :(

wpisujesz google nazwę modelu głośników i szukasz. Instalujesz i juz działa.

Gość oliiiiiiiiiinka
Na innym forum piszą że potrzebna jest karta dźwiękowa, tzn jaką mam.. Ale ja nie mam pojęcia. Wpisałam tak jak kazałaś i nie ma nic takiego. :(

a w panelu sterowania w ikonie dźwięk próbowałaś? w zakładce odtwarzanie? podłącz kabelek od glosnikow do kompa, i w tej zakladce potem masz opcje glosniki i nizej sluchawki. Prawym klawiszem myszy wylacz glosniki i wlacz sluchawki. U mnie w ten sposob wlaczam glosniki bo kabel wchodzi do wejscia dla sluchawek , tak mam na laptopie. A na stacjonarnym to niewiem jak

jesli to problem z karta dzwiekowa to w ogole bys nie miala dzwieku, ja taki mam na drugim kompie stacjonarnym, po prostu musze wymienic karte, dlatego na lapku siedze.

Gość oliiiiiiiiiinka
mucha - ja mam cały czas podłączone głośniki do komputera, pali się światełko ale nie odtwarzają dźwięku. Jest napisane, że do komputera nie ma podłączonego żadnego sprzętu grającego, a jak chcę zainstalować to nie mogę bo wymagają jakieś płyty, ale ja nie mam.

Gość oliiiiiiiiiinka
Tak. W sumie z dnia na dzień tak się stało.

musisz sprawdzic tak jak ktos radzil w panelu odszukaj dzwieki i urzadzenia audio- na karciena dole jest ustawianie glosnikow kliknij najpierw sila glosu i zrob na maksa , pozniej zaawansowane i sprawdz czy jest ustawione na wolnostojace glosnioki

wichrowe wzgórza, podłacze sie pod temat, bo mam pytanie ;) Wlasnie próbowalam zrobic tak jak mówisz, ale odpowiednie "przyciski" w panelu sterowania nie działają, tzn są jasniejsze i nie da siew nie kliknac :O

Gość oliiiiiiiiiinka
Nie mam laptopa. Zrobiłam tak: Panel sterowania -> Dźwięki, mowa i urządzenia audio -> Zmień ustawienia głośników I teraz wszystkie napisy są takie jasno szare, nie da się w nie kliknąć. Na samej górze jest napisane : Brak urządzeń audio.

hej powiedz czy masz laptopa jesli tak to zrob jak mowie; wylacz wszystko i odlacz kabel. wlacz komputer i podlacz kabel od glosnikow do wejscia na sluchawki. nastepnie panel sterowania -> dzwiek -> zakladka odtwarzanie opcje; glosniki sluchawki costam costam prawym przyciskiem myszy kliknij na glosniki i wybierz opcje wylacz. potem prawym przyciskiem myszy kiknij na sluchawki i wybierz wlacz. potem sprawdz czy jest dzwiek. nie zapomnij podkrecic glosnosci;)

Gość oliiiiiiiiiinka
Cholerka, najwidoczniej mamy ten sam problem. :)

I teraz wszystkie napisy są takie jasno szare, nie da się w nie kliknąć. Na samej górze jest napisane : Brak urządzeń audio. witaj w klubie 😭

Gość oliiiiiiiiiinka
NIE MAM LAPTOPAAAAAAAA

Gość oliiiiiiiiiinka
cholerka - Ty też masz cały czas podłączone głośniki?

na xp trzeba kliknac na dzwieki i urzadzenia-otwiera sie karta i na pierwszej zakladce glosnosc sa ustawienia glosnikow ...dalej jak napisalem wczesniej

autorko ciagle mam podlaczone wichrowe, ale problem jest w tym, ze obie nie mozemy w nic kliknac, bo pola są jasniejsze i nie da sie nic z tym zrobić.

Gość oliiiiiiiiiinka
Wichrowe Ale ja nie mogę kliknąć w nic, wszystko jest jasno szare i nie da się w to wejść Na samej górze jest napisane : Brak urządzeń audio :(:(