Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

PROSZĘ O POMOC KARMIENIE PIERSIĄ

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie :) Moja sytuacja wygląda tak: Dzidziuś ma 2 miesiące, od samego początku karmię go piersią i od samego początku są dziwne sytuacje mianowicie.. mały ssie pierś przez około 10 min i zaczyna się kręcić, wiercić dalej ciągnie pierś ale płacze.. ogólnie strasznie się denerwuje (tak jest przy każdym karmieniu) od 2 tyg przez 6h dziennie mały zostaje z moją mamą ponieważ ja jeszcze się uczę.. w tym czasie jest dokarmiany mlekiem modyfikowanym, nigdy nie było sytuacji że mały się przy butelce denerwował.. Powiem jeszcze że czasami w nocy jeśli podam mu pierś na śpiku troszkę poje spokojnie i idzie spać ale w dzień dodatkowo daję mu herbatke rumiankową lub mleko modyfikowane nie często bo nie chcę tego robić. Niedawno miałam taką sytuację że synek zjadł z jednej piersi denerwował sie i płakał podałam mu drugą zjadł troszkę i znowu był krzyk! Podałam mu wtedy nan1 (120 ml) zostawił tylko 20 :( dlaczego tak się zachowuje? Czy mogę mieć mało pokarmu? Odżywiam się naprawdę dobrze piję herbatki z mlekiem bo słyszałam że są dobre na laktacje ale to nic nie daje.. piersi mam cały czas wiotkie.. ostatnio nie ściągałam pokarmu ok 15h bo byłam na weselu i drugi dzień nie karmiłam go piersią ponieważ zjadłam troszkę rzeczy których mi nie wolno i wypiłam lampkę szampana i wina przez te 15h nie miałam nawet co ściagnąć mały na drugi dzień troszke possał i znowu było to samo. Czy któraś z was miała podobną sytuacje? (teraz karmię go z kapturkami bo myslałam że może nie potrafi złapać brodawki ale nic się nie zmieniło).

Gość hulikasda
Inaczej pije sie z butelki,szybciej.... Ja karmie juz drugie dziecko piersia 20miesiac i nigdy nie dokarmialam innym mlekiem. Ja uwazam,ze zle,ze zaczelas sztucunym mlekiem karmic. Maly jest zdezorientowany... Moglas przeciez sciagac swoje mleko...............................

Gość hulikasda
Jak pisalam karmie juz 20 miesiac i nie pije tyle ani wina ani szampana....na cos trzeba sie zdecydowac.... Jezeli masz tak dlugie przerwy w karmieniu,to mleko sie cofa...powinnas jak najczesciej poddawac piers dziecku.Czasami trzeba to robic nawet co pol godziny. Nie masz mozliwosci na przerwie przyjechac i nakarmic maluszka ?

Gość mama syneczka
ja miałam tak samo. od 3 miesiąca zaczełam podawać modyfikowane gdyż musiałam jeżdzić do szkoły. Twojemu Synkowi po prostu wygodniej jeść z butelki, nie musi się tak namęczyć jak z piersią. dokładnie tak samo zachowywał się mój Synek. Co z tego że będzie ściągać swoje mleko jak i tak będzie ono podane butelką... zastanów się..

Gość hulikasda
Nigdy nie zostawilabym dziecka na 15 h !!!!! Ja bym nie poszla na to wesele.... Wiem,ze moja corcia tesknilaby i plakala,nawet z moja mama. Imprezkisie dla mnie teraz nie licza.

Gość mama syneczka
tu nie chodzi o mleko tylko o tą butelkę...

Gość hulikasda
Do mamy syneczka -- wiadomo,ze jak ktos zaczyna sztucznym mlekiem karmic,to naturalne mleko szybko sie cofa i konczy.........................

Gość mama syneczka
autorko być może masz mało pokarmu.. ja na początku po długiej przerwie w karmieniu miałam straszne bóle piersi... teraz mój Synek ma 6 miesięcy i już bardzo mało je pierś..... mam już bardzo mało pokarmu i musze dokarmiać... z jednej piersi to już prawie nic nie leci a to pewnie przez zapalenie którego dostałam kilka dni po porodzie....Synek dostaje już zupki, kaszki i deserki i nie mam kiedy podawać piersi.... dodam ze teraz po długiej przerwie nie bolą mnie piesi i teś są wiotkie...

Gość mama syneczka
hulikasda- nie wszyscy moga karmić piersią tyle co ty.... no tak ja powinnam cały dzień synkowi nie dawać jeść albo na przerwie jechać sto kilometrów do niego żeby podać pierś... wtedy mleko by nie zanikło........

Gość mama syneczka
autorko a ty studiujesz zaocznie czy na dziennych? ja zaocznie i mały denerwował się przez kilka dni po zjeździe, zanim znowu przyzwyczaił się do piersi i zapomiał o butli:-)

Gość hulikasda
Jak zdecydowalam sie na dzieci,to zdecydowalam sie byc dla nich.100% Takie mamy,ktore dojezdzaja tylko po szkole do dziecka to smutne.....smutne dla dziecka.

Gość mama syneczka
przepraszam bardzo.... ja zaszłam w ciąże na studiach i jestem mamą w 100%. kocham moje Maleństwo nad życie i jestem dobrą mamą. serce mi się kraje jak muszę go zostawiać.... ale chyba nie rzucę teraz studiów!!!!!

Gość mama szkraba
Postaraj się przystawiać dziecko jak najczęściej do piersi. Ja w pewnym momencie też miałam za mało pokarmu, bo mały zaczął więcej jeść i kiedy on spał odciągałam mleko laktatorem. Im więcej on ssie i ty odciągasz pokarmu tym więcej się go produkuje.Nie przejmuj się głupimi komentarzami "idealnych mam" i nie poddawaj się.Życzę powodzenia.

Gość mam czarnego psa
Boze Huliksada jakie Ty bzdury wypisujesz to az zal dupe sciska....wielka matka polka sie znalazla"w zyciu nie zostawilabym dziecka na 15 h"!!!Nie przesadzaj:)bardzo dobrze, ze dziewczyna nie zapomina o sobie i o tym,ze mimo przyjscia dziecka na swiat nie stala sie tylko dojarnia mleka z dzieckiem wiszacym na piersi 24h na dobe!Dziecku sie nic nie stanie,ze raz na ruski rok zostanie z babcia!To,ze masz dziecko nie oznacza,ze nie mozesz miec wlasnego zycia. A jak jej dziecko dorosnie to bedzie na pewno duzo szczesliwsze majac wyksztalcona i spelniona mame,ktora ma wlasne zycie i bedzie dla niego wzorem. A Ty wielka matka polka...meza pewnie tez juz z lozka wygonilas,bo musisz z dzieckiem spac.....a topik ten dotyczy karmienia piersia a autorka nie pyta czy jest dobra mama czy nie!

autorko, nie przejmuj sie glupimi komentarzami, karm jak najczesciej kiedy jestes w domu, jesli bedziesz podawac butelke to dziecko nie bedzie chcialo z piersi pic juz niedlugo wcale. jeslichcesz dalej karmic, to moze kup specjalny kieliszek i niech z niego babcia daje mleko jak nie ma mamusi. no i pij duzo wody, bo z tego co piszesz wnioskuje ze mleka nie masz zaduzo, ale jak bedziesz przystawiac to bedzie go znowu sporo. powodzenia

Nie przejmuje się głupimi komentarzami :) ważne że ja wiem że jestem dobrą matką a co do 15h to jest napisane że OSTATNIO NIE ŚCIAGAŁAM POKARMU OK 15h!! a nie że nie było mnie tyle przy dziecku ludziee.. :/ !! do szkoły chodzę na max 6h przed wyjściem próbowałam ściagać pokarm ale niestety miałam tylko 30 ml.. jak jestem w domu przystawiam synka cały czas do piersi nie chcę przejść na sztuczne ale jak jestem w szkole to nie mam innego wyjścia bo 30ml na 6h na pewno nie wystarcza!